2020 Duvar Dekorasyonu

2020 Duvar Dekorasyonu kapsamında duvarlarınıza harekat katarak dekorasyonunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz. Duvar dekorasyonu duvarların hoş biçimde dekore edilmesi, mekanlara şıklık kazandırmanın en etkili yoludur. Bu nedenle yer yılın dekorasyon trendlerinde duvar ögelerinin ayrı bir yeri bulunmaktadır. 2020 duvar dekorasyonu bu konuda oldukça renkli ürünler sunuyor. Bu yıl duvarlarda en özel duvar rengi seçimlerinden, birbirinden şık objelere kadar birçok keyifli detay mevcut. İşte detaylar…

2020 Duvar Dekorasyonu

2019 trend salon boya renkleri
2019 trend salon boya renkleri

Renklerde Pastel Tonlar Hakim

 Duvar dekorasyonunun en önemli kısmı duvarın rengine karar vermekten geçer. Bu sene duvarlarda daha pastel tonlar dikkat çekiyor. Özellikle açık gri ve mavi tonları oldukça sık tercih edilecek. Fakat pastel tonlar dışında, yer yer daha canlı tonların da kullanılması bekleniyor. Buna göre altın sarısı tonları, kırmızı, mor ve bu yılın vazgeçilmezi yeşil, oldukça dikkat çekiyor. Çoğu zaman bu canlı renklerin, pastel renklerle birlikte kullanıldığına tanıklık edilecek. Hatta bu tonların birlikte kullanıldığı duvar kağıtları da bu yıl hayli rağbet görecek.

Geometrik Objeler Geri Döndü

2019 duvar çerçeveleri
2019 duvar çerçeveleri

2020 Duvar Dekorasyonu geometrik şekle sahip objelerin kullanımını ön plana çıkarmakta. Bu yıl, geometrik şekle sahip ögelerin kullanımı, yeniden gündeme geliyor.. Özellikle üçgen, altıgen şeklinde tasarlanan raflar hayli beğeni topluyor. Bu raflara kitap yerleştirildiği gibi çeşitli dekoratif ögelerle birlikte de kullanılıyorlar. Bu tür raflar, ortama şıklık kazandıracak ve aynı zamanda kullanılmayan bazı şeylerin dağınıklık olarak etrafta kalmasına engel olacak şekilde düşünülüyor.

Çok Amaçlı Tablolar

kanvas saatler
kanvas saatler

 Bu yıl duvarları süsleyecek ögeler arasında hem duvar saati hem tablo olarak kullanılabilen eşyalar mevcut. Tablonun bir köşesine yerleştirilen saat, zamanı gösterirken aynı zamanda muhteşem manzara resimleri tabloların vazgeçilmezi olacak. 

[haber id=”107″]

2020 Duvar Dekorasyonu tablolarında özellikle deniz ve dağ manzaraları ilgi görüyor. Bunun yanı sıra modern resim sanatının örneklerini tablolarda görebilirsiniz.

Vintage Duvar Halıları

2020 duvar aksesuarları
2020 duvar aksesuarları

 Dekorasyon trendlerinde Vintage, son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bu yıl da vintage etkilerini birçok yerde hissetmek mümkün olacak. Bunlar içinde duvar halıları da var. Kullanılan duvar halıları geleneksel motifleri yansıtacak. Antika halıların üzerinde yer alan el emeği göz nuru motifleri, bu yıl duvar halıları üzerinde görebileceksiniz. Bu tür halılar, genellikle klasik mobilyalarla tasarlanan bir dekorasyonla birlikte tercih edilecek.

Aynalarda Modern Çizgiler

salonda ayna
salonda ayna

 Duvar dekorasyonunun en önemli unsurları olan aynalar, 2020 Duvar Dekorasyonu kapsamında en gözde eşyalar arasında olacak. Bu yılın ayna modellerinde modern bir tarz göze çarpıyor. Özellikle geniş bir çerçeve içerisinde çok sayıda küçük aynalardan oluşan dekoratif objeler göz kamaştıracak. Bunun yanında boy aynası olarak kullanılacak ürünler, her zaman olduğu gibi özellikle kapı girişlerinde kullanılacak. Aynalardaki modern çizgilerin yanı sıra, eskitmeli ayna modelleri de bu yıl yeniden kullanımda olacak. Ahşap eskitme modası, bir dönem hayli ilgi görmüştü. Bu senenin çizgilerinde de çerçevesi ahşap eskitme aynalar ilgi görüyor.

Işıklı Duvar Panoları

2020 duvar aksesuarları
2020 duvar aksesuarları

2020 Duvar Dekorasyonu kapsamında oldukça renkli, canlı, ışıklı duvar panolarının duvarları süslemesi bekleniyor. Son birkaç yılın duvar objelerinde dikkat çeken bu panolar, bu yıl daha farklı modellere sahip. Bu yılın panolarında insan figürleri, estetik yüz görünümleri öne çıkacak. Sokak görünümü yansıtan tablolar da değişik bir çizgi sunmayı hedefleyecek. Bu tabloların en önemli özelliği, gerçekçi bir görünüm sunmaları. Gece, yıldızlar veya uzayı konu alan tablolar, oldukça iyi bir derinliğe sahip biçimde sunuluyor.

[haber id=”23″]

Parçalı Tablolar

2020 duvar tabloları
2020 duvar tabloları

2020 Duvar Dekorasyonu alanında parçalı tablolara geniş yer verilecek. Bir tablonun birkaç parça ile tamamlanmasına dayalı bu ürünler, en yeni trendler arasında bulunuyor. Bunlarda genellikle dikkat çekici renkler kullanılmakta. Parçalar, kademeli boyuta sahip geometrik şekillerden oluşuyor.

Salon Duvar Aksesuarları

Salon dekorasyonu yaparken duvarları boş bırakmak büyük bir hata ve dekor eksikliği olarak göze çarpıyor. Bu yüzden duvar dekorasyonunda özellikle çeşitli aksesuarlar kullanarak başarılı olabilirsiniz. Peki, duvar aksesuarları nelerdir ve ne şekilde kullanılabilir?

Salon Duvar Aksesuarları

Salon duvar aksesuarlarını kullanabilmek için öncelikle raf ihtiyacınız olacak. Gerek kare veya dikdörtgen, gerekse de farklı geometrik çeşitlere sahip olan rafları kullanbilirsiniz. Bu rafların üzerine ise ilgi alanınıza göre küçük aksesuarlar seçmelisiniz. Örneğin araba hayranı iseniz küçük minyatür ve özellikle Retro arabaları yerleştirebilirsiniz. Veya hem renk katmak, hem de çiçek sevginizi göstermek için küçük vazolar yerleştirebilirsiniz.

[galeri]