Ağaç Kütüğünden Neler Yapılır?

Özellikle rustik dekorasyon severler “Ağaç kütüğünden neler yapılır?” sorusunu kendisine sıkça sormaktadır. Çünkü doğal dekorasyon ögelerinin yapı taşlarından biri ahşap dekoratif eşyaların çokluğundan geçer. Ahşap dekoratif eşyalar denince de akla da çoğunlukla kütükten tasarımlar gelir. Bu ihtiyaca binaen bu yazımızda ağaç kütüğünden neler yapılır, örnekleri nelerdir sorularına cevap bulmaya çalışacağız. 

Ev Dekorasyonunda Ağaç Kütüğünden Neler Yapılır?

Profesyonel bir dekorasyon oluşturmak isteyenler ilginç tasarımlara yer vererek bunu modern tarz ile harmanlayarak şık görsellere ulaşım sağlayabilirler. Bunun için ağaç kütüğü sizin için ilginç bir deneyim olabilir. Aynı zamanda kütükten yapılan tasarımlar bir çeşit diy yani kendin yap tasarım ürünleri arasına girmektedir. Farklılığı sevenler ağaç kütüğünden dekorasyon içerisinde kullanılmak üzere ürün tasarlayabilirler. Ayrıca bu ürünleri yapmak da oldukça kolaydır. Boş zamanları değerlendirmek ve bir hobi edinmek isteyenlerin son zamanlarda oldukça popüler hale getirdiği kendin yap dekorasyon ürünleri için de ağaç kütüğü sınırsız kaynak sunmaktadır. Biraz boş vaktiniz ve el beceriniz varsa tek ihtiyacınız olan şey biraz hayal gücü olacaktır.

Evde yapılabilecek hobiler arasında ağaç kütüğünden veya ağaç ürünlerinden yapılan eşyalar oldukça sık yer kaplar. Çeşitli dal veya kütükler özellikle doğallığı sevenler için sıkça tercih edilen seçenekler arasında yer alır.

Sadece gerekli olan malzemeleri hazırlamak ve uygun adımları takip etmek yeterli olacaktır. Ağaç kütüğünden neler yapılır derseniz hayal gücünüzü biraz çalıştırmanız gerekecektir. El becerisi ile kütükten şık tasarımlar ortaya çıkarılabilir. Kütükten tasarımlar ile ister küçük isterseniz de büyük boy ilginç tasarımlara imza atabilirsiniz.

Ağaç kütüğünden yapılmış çeşitli ayna çerçeveleri
Ağaç kütüğünden yapılmış çeşitli ayna çerçeveleri

Ağaç kütüğünden dekorasyon oluşturmak evinizin havasına da olumlu katkı sağlar. Zengin ve doğal bir görsel elde etmek istediğinizde bu tasarımları kullanabilirsiniz. Tasarımın boyutuna karar vererek ilk adıma başlamak sağlıklı bir sonuca ulaşmanıza olanak sağlar. Yaptığınız tasarımı nerede kullanacağınıza karar vermek görsel açıdan da önem taşıyacaktır. Kütükten tasarımlar yapacağınız zaman seçtiğiniz kütüğün sağlam olmasına ve çürümemiş olmasına da özen gösterin. Ağaç kütüğünden dekorasyon ürünlerine merak sardıysanız ilk aşamada küçük tasarımlar deneyebilirsiniz. Bunlara örnek olarakta ayna çerçeveleri veya fotoğraf çerçeveleri olarak kullanılabilecek küçük ahşap kütükten çerçeve çalışmalarını verebiliriz.

Ağaç kütüğünden yapılmış bir saat
Ağaç kütüğünden yapılmış bir saat

Bu tarz yapılan bir dekorasyon çalışması görselliğin yanında kaliteli havası ile de şık bir sunumun ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunu yapmak asla zor değildir. Kütüğüne gerekli şekli verdikten sonra vernik yardımı ile elinizdeki kütüğü canlı hale getirebilirsiniz. Ahşap dekoratif eşyalar diğer dekorasyon örneklerine göre daha tarz durur. Bundan dolayı seçimlerinizi bu yönde yapabilirsiniz. Ahşaptan yapılan dekoratif eşyalar ile türettiğiniz çeşitli ahşap dekorasyon fikirleri kullanım açısından da rahatlığı sunduğu gibi uzun ömürlü olması açısından da avantaj sağlar.

Kütük Sehpa Yapımı

Ağaç kütüğünden ne yapılır sorusunun en yakın cevaplarından biri kütük sehpalardır diyebiliriz. Çünkü kütük sehpa yaptığınız zaman bu ürünü evinizin her alanında rahatlıkla kullanabilirsiniz. İster başlı başına bir kütükten sehpa oluşturabilir, ister küçük kütük parçalarını birleştirerek kütük tasarımı yapabilmeniz mümkün.

Sadece evde değil işyerinde farklı bir tasarıma sahip olmak isteyenler de bu ürünü yaptıktan sonra kullanım sağlayabilirler. Sehpayı ister orta alanda kullanabilecek şekilde tasarlayabilir isterseniz de küçük bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Burada tercih sizin olacaktır.

Kütük sehpa nasıl yapılır? konusunda daha fazla fikir sahibi olmak için bağlantıyı tıklayarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Kütük Sehpa Yapımı
Kütük Sehpa Yapımı

Bu tarz hazırlanmış bir sehpa kullanım açısından kolaylık sağlar. Ayrıca evinizde şık bir dekorasyon oluşturmanıza da yardımcı olur. Kütük sehpa nasıl yapılır sorusuna cevap olarak da belirli ölçüde kesilmiş olan kütük parçasına belirli uzunluklarda ayaklar ekleyerek hazır hale getirebilirsiniz. Kütükler sektör içerisinde hazır halde de satılmaktadır. Siz hangi yerde kullanım sağlayacaksanız ona göre bir tasarım şekli oluşturabilirsiniz.

Odundan Dekoratif Sehpa
Odundan Dekoratif Sehpa

Odundan sehpa yapımında metal ayaklar da kullanabilirsiniz. Evin her alanında bu tarz ürünleri kullanabileceğiniz gibi yazlık bir eve sahipseniz tüm eşyalarınızı bu şekilde tasarlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntılardan bir tanesi ayakların kütüğe sağlam bir şekilde monte edilmesidir. Hem dengenin sağlanması hem de dayanıklılık açısından bu önem taşıyacaktır. Kütükten yapılmış sehpa modelleri ortama doğallık ve sıcaklık katacaktır.

[haber id=”7419″]

Kütük Servis Tabağı Yapımı

Ağaç kütüğünden ne yapılır sorunun belki de en kolay cevabı kütük servis tabağı olacaktır. İster evinizde isterseniz restoranınızda kullanacağınız servis tabaklarını kütükten tasarlayabilirsiniz. Hijyen açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyen bu ürün sayesinde şık sunumlar yapabilirsiniz. Misafirlerinizi etkilemek veya müşteri memnuniyeti sağlamak adına bu ürünler profesyonel bir seçim olacaktır. Kütük servis tabağı yapımı sırasında düz kütükler kullanabileceğiniz gibi yuvarlak kütükler de tercih edebilirsiniz.

Kütükten yapılmış bir servis tabağı
Kütükten yapılmış bir servis tabağı

Bu tarz bir servis tabağı estetik görüntü sağladığı gibi bunun üzerinde yemek de ayrı bir keyif verecektir. Alt tarafı kaliteli vernikle hazırlandığından dolayı herhangi bir şekilde olumsuz bir durum teşkil etmez. Hazırladığınız bir kahvaltıyı bu tabaklar eşliğinde  sunarak karşı tarafı etkileyebilir hatta büyüleyebilirsiniz. Özellikle restoranlarda son yıllarda ahşap servis tabakları oldukça popüler durumdadır. Bu ortama hem natürellik hem de kalite katmaktadır.

Kütük servis tabağı kolayca da yıkanabilir. Kaliteli bir dekorasyona imza atmak ve şık sunumlar ile bulunduğunuz alanda farklılık oluşturmak isterseniz bu ürünü mutlak denemelisiniz. İsterseniz kendiniz de hazırlayabilir ve servis tabağının üzerine de kendi belirlediğiniz tasarımları ve desenleri işleyebilirsiniz. Kütük sunum tabağı yapmak isterseniz de size maliyeti ekonomik olacaktır.

Kütük Sandalye Ve Tabure Yapımı

Modern tarzın içerisinde kütük ürünler sıklıkla tercih edilerek kullanılıyor. Kütükten sandalye yapımı da biraz ustalık istiyor gibi görünse de sizde başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Burada kütüğe istenen şekli vermek gerekiyor.

Ağaç Kütüğünden yapılmış dekoratif koltuk
Ağaç Kütüğünden yapılmış dekoratif koltuk

Bu tarz bir kütük sehpa televizyon karşısında hoş durur. Üzerinde gerekli süslemeleri yaptıktan sonra kullanım sağlayabilirsiniz. Kütü sandalye boyunu tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha küçük bir tasarım sonrası şık ürünler elde edebilirsiniz.

Ağaç Kütüğünden orta sehpa

Kütük taburelerde ayak kısmı görselliği etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Ayak kısımlarını ahşap olarak istediğiniz renkte seçebilirsiniz. Ayak kısımlarında tekerlek de kullanabilirsiniz. Hem taşıması kolay olur hem de görsellik açısından da zengin bir hava katar. Bu ürünü ortaya çıkarabilmeniz için gerekli ana malzeme kütüğün kendisidir. Kütüğün ham bir şekilde olması elinizde batmalara neden olabilir. Bunun için gerekli olan zımpara ve vernik işlerini muhakkak yapmanız gerekir.

Kütük Avize Yapımı

Kütük avize diğer avizelerden farklı olarak tasarlanmaktadır. Zengin bir içeriğe sahip olması ile her yerde rahatlıkla kullanım sağlanabilir. Sıradan basit avizelerden sıkılmışsanız bu avize türünü mutlaka denemelisiniz. Yapımı da oldukça kolaydır. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra kısa süre içerisinde hazır hale getirebilirsiniz.

Ağaç kütüğünden yapılmış avize
Ağaç kütüğünden yapılmış avize

Dikkat edilmesi gereken tavana kaliteli bir şekilde montajının yapılmasıdır. Çünkü kütük ağır olduğundan dolayı basit bir montaj yapılır ise taşımayacak ve düşecektir. Kütük avize yapımı sırasında kütüğün büyüklüğünü de tercihinize göre belirleyebilirsiniz. Tam ortadan delmek istediğiniz de marangozdan destek alabilirsiniz. Kendi başınıza delmek kütüğü çatlatabilir. Bunun için uzman desteği almak daha yararlı olacaktır.

Uzun kütükten ve halatlardan yapılmış bir avize
Uzun kütükten ve halatlardan yapılmış bir avize

Kütük avize modelleri arasında bu tarz bir tasarım da yer alıyor. Şık ve kaliteli tasarımı sayesinde odanızın havasını bir anda değiştirecektir. İpler yardımı ile havada duran bu çalışmayı sizde odanızda deneyebilirsiniz. Odasında da farklılık arayanlar için ideal bir çalışma olacaktır.

Kütük Mumluk Yapımı

Kütük mumluk yapacağınız zaman küçük boylarda bir model seçmeniz gerekir. Ayrıca kütüğün üst kısmını belirli bir miktarda oymanız gerekecektir. Bunun için marangozdan temin edebileceğiniz özel malzemeleri kullanabilirsiniz.

Küçük kütüklerden yapılmış mumluklar
Küçük kütüklerden yapılmış mumluklar

İstenilen boyda tasarım yapabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolaydır. Görsel açıdan da zengin bir havası bulunuyor. Odanızın her alanında bu ürünü kullanabilirsiniz. Kütük mumluk nasıl yapılır merak edenler için özel boyda kesilmiş kütükleri temin etmeniz önerilir. Bu tarz kütükler ağırda değildir. Kolayca taşıyabilirsiniz.

Bu tarz bir model de çok şık duracaktır. Deliklerin orantılı bir şekilde ayarlanması görsel açıdan önem taşır. Ayrıca kütüğün kabuğunu soyabilecek özel malzemelerinizin bulunması gerekir. Soyma işleminde kütüğe zarar vermek çirkin bir görselin oluşmasına neden olur. Kütükten mumluk günümüzden en çok tercih edilerek kullanılan bir dekorasyon ürünüdür.

Diğer Kütük Ev Eşyaları

Kütükten birçok ev eşyası yapabilirsiniz. Aklınıza gelen her tasarımı bu sayede ortaya çıkararak zengin bir görsel oluşturabilirsiniz. Özellikle de küçük orta sehpa şirin görüntüsü ile odanızda zengin bir sunumun oluşmasını sağlar. Ayrıca diğer eşyalarınız ile de bir uyum içerisinde olacaktır.

Ağaç kütüğünden yapılmış orta sehpa
Ağaç kütüğünden yapılmış orta sehpa

Orta sehpanın ayaklarını metal seçebilirsiniz. Ayrıca farklı renklerde ayaklarda tercih edebilirsiniz. Kütüğün üzerinde farlı tasarımlar oluşturabileceğiniz gibi isterseniz de kendi desenlerinizi kütüğün üzerine kolayca işleyebilirsiniz.

[haber id=”6857″]

İşlenmiş kütükten yapılan orta sehpa
İşlenmiş kütükten yapılan orta sehpa

Kütükten tv ünitesi de yapabilirsiniz. Odanızın dekorasyon rengini de tv ünitesine uygun bir şekilde yaparak ortaya profesyonel bir sonucun çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kütük saksı modelleri de özellikle balkonlarda kullanılan dekoratif ürünler arasında yer alır. Şık ve modern yapıya sahip bu ürünler ile evinizde yaşanabilecek bir dekorasyon örneği oluşturabilirsiniz.

Makalemizde ağaç kütüğünden neler yapılır sorusuna olabildiğince ayrıntılı cevap vermeye çalıştık. Ancak halen bu soruyla ilgili alternatif cevaplar arıyorsanız, aşağıdaki resim galerimizden de fikir sahibi olabilirsiniz. 1

[galeri]