Amerikan Mutfak Modelleri ve Avantajları

Mutfak modelleri arasında gerek kullanım rahatlığı ile gerekse modern görünümlerinden dolayı büyük ilgi gören amerikan mutfak modelleri, hem küçük hemde büyük metre kareli mutfak dekorasyonları için son derece uygun. Amerikan mutfaklar salon ile birleşik olduğundan görsel açıdan daha sıcak ve samimi bir hava yaratıyor, hem salon ortamını hemde mutfak kullanımını birleştirmesi bu tarz açık mutfakların ilgi görmesinde büyük etkenlerden biri. Hem amerikan mutfak hem de açık mutfak olarak anılan bu mutfak modellerine sahip bir ev almayı veya kiralamayı düşünüyorsanız, bu yazımız kararsızlığınızı gidermenize yardımcı olacaktır.

Açık Mutfak Modelleri

Açık Mutfak Modelleri
Açık Mutfak Modelleri

Açık mutfaklar genelde evde daha ferah bir görünüm isteyenlerin ilk tercihleri, özellikle küçük evlerde amerikan tarzı mutfaklar hem kullanım hemde alan açısından büyük ölçüde rahatlık sağlıyor. Genelde dairelerde bu tarz evlere rastlama ihtimalimiz daha fazla olsa da, yazlık tarzda yapılan evlerde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Açık mutfak modellerinin avantajlarına ise yazımızın devamında değindik.

Bugün yazımızda modern görünümleri ve harika renk seçenekleri ile kullanışlı ve estetik bir mutfak dekorasyonu hayali kuranlar için 2019 Amerikan mutfak modelleri ve özelliklerine yer veriyoruz. Peki nedir bu mutfakları farklı kılan özellikler ?

Duvarsız, kapısız ve mutfak dolapları dışında hiçbir ilavesi olmayan mutfak modellerine Amerikan mutfak deniyor. Halk arasında açık mutfak olarak da bilinirler. Kullanımı zor olarak bilinse de, son derece zevkli ve konforludur. Zira evin içerisinden eksilen bir kapı ve bir duvar, ortamı daha geniş ve ferah göstermeye yetiyor.

Bu konudaki bir diğer yazımız; İlham Veren Açık Mutfak Dekorasyonu

Amerikan Mutfak Modelleri Çeşitleri;

* Ada şeklindeki Amerikan mutfaklar (bu modellerde tezgâh mutfağın ortasındadır)

* L şeklindeki Amerikan mutfak ( tezgâhı L şeklinde olan mutfaklardır.)

* U şeklindeki Amerikan mutfak (geniş alanlı mutfaklarda ve kolon girinti çıkıntıları çok olan ankastre setlere uygun mutfaklardır. Mutfak tezgâhı üç duvarı da U şeklinde dolaşır.)

* Dar uzun Amerikan mutfak (dar alanlı mutfakların balkonla birleştirilmesi ile oluşturulan mutfaklardır. Balkon yerine teras veya salona açılan dar uzun Amerikan mutfak modelleri de vardır.

Amerikan Mutfağın Avantajları Ve Dezavantajları;

En büyük avantajı, bu mutfaklarda ferah ve rahat çalışılmasıdır. Modern görünümlü ve şık bir tasarım olduğundan görselliği ön plandadır. Ayrıca mutfakta iş yaparken, hem misafirlerden hem de ev halkından ayrı kalmadan hem işlerle ilgilenip hem de sohbetlere katılarak,  özellikle misafirleri yalnız bırakmama avantajı bulunmaktadır.

Dezavantajı, yemek kokusunun salona dağılma riskidir. Bu da güçlü çekim gücüne sahip, davlumbaz ya da aspiratör ile önlenebilecek bir durumdur. Diğer taraftan mutfaklar kullanımlarının yoğunluğu itibariyle biraz daha dağılmaya müsait olduğundan bu durum biraz sizi tedirgin edebilir. Amerikan mutfaklar, sürekli derli toplu olmak zorundadır. Bu nedenle de fonksiyonlu dolaplar ve çok amaçlı düzenleyici raflar gerekmektedir.

[galeri]