Antre Dekorasyonu

Ev dekorasyonlarında eve ilk giriş yeri olan antre alanı, ev dekorasyonunun başladığı yerdir. Eğer modern bir dekorasyon tercih ediyor iseniz, alacağınız antre eşyalarının da modern bir tarzda olması gerekmektedir. Yoksa evin bütünlüğünü bozabilir bir kargaşa yaratabilirsiniz.

Ev içerisinde kullandığınız her mobilyanın ayrı bir dili olduğu gibi bütüne baktığınızda tek bir kimliği yansıtmalıdır. Bu kimlik de sizin tarzınızı gösterir.

Antre Dekor Fikir 2020

Antre dekorasyonu için üretici firmalar birbirinden farklı tarzlara hitap edebilen dekoratif şekilde halı, paspas, ayakkabılık, askılık, portmanto ve aksesuarlar üretmektedir. Antre alanınızın darlığı ya da genişliğine gör dekore etmeniz gereken antreler dekorasyonun önemli alanlarından biridir.

Antre Dekor Çeşitleri

Antrenizin genişliğine göre almanız gereken antre mobilyaları arasında ise öncelikle portmantolar gelmektedir. Eğer yeterli yeriniz yok ise dekoratif ayakkabılık ve askılık modelleri ile de ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Antre Dekorasyonunda Kullanılacak Dekoratif Eşyalar

Genellikle kapı girişlerinin oraya antre alanına konumlandırılan portmantolar, dekorasyona da katkı sağlamalıdır. Alacağınız portmanto modelinin kapı şeklinizle duvar kağıdı ya da duvar boyanızla, zeminle, halı ve aksesuarlar ile bir bütün oluşturması gerekmektedir. Unutmayın ki evinize giren kişiyi ilk olarak burada karşılamaktasınız. Yani eviniz ile ilgili tüm fikirler ilk olarak burada oluşmaktadır.

Antre Dekor Çeşitleri 2020

Dekorasyon sizin için önemli ise, seçeceğiniz portmanto modeli de es geçemeyeceğiniz bir ev mobilyasıdır. Dekoratif tarzdaki portmantoları tercih edebileceğiniz gibi sihirli portmanto dediğimiz fonksiyonel bazdaki portmantolar da sizin için idealdir. Genellikle iki farklı tarzda üretilen bu sihirli portmantolar modern ya da klasik tarza hitap etmektedir. Çok fazla işlem görmemiş dekorasyon algısı az sıradan portmantoları da normal bazda bir eviniz var ise tercih edebilir veya dekorasyon şıklığına önem veriyor iseniz yine bu portmantoları alarak üzerinde birkaç dokunuş yapabilirsiniz.

Antre Dekor Fikir

Sihirli portmanto modelleri kullanım rahatlığı en uygun olan portmanto modelleridir. Temizlik sizin için önemli ise ayaklı ve ayaksız modelleri arasından ayaklı modelleri tercih edebilirsiniz. Ancak eviniz dar ve basık ise ayaksız modelleri tercih etmenizde yarar vardır. Çünkü ayaklı alan ekstradan ölü alan yaratacağı için evinizin yüksekliğini düşürmekte ve size kullanım alanında da darlığa neden olmaktadır.

Ayakkabılıklar eve girer girmez bizi karşılayan ev eşyalarıdır. Bu yüzden dekorasyon zevkinizi de ayakkabılıklarınızda göstermeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir. Birbirinden farklı ayakkabılık modelleri ve tarzları üretilmektedir. Vestiyerler için dar olan evlerde ya da kapı ve duvar genişliği bulunmayan evlerde dekoratif ayakkabı modelleri tercih edilmektedir.

Dekoratif ayakkabılıklar arasında ise oturma alanı bulunan ayakkabılıklar renk ve tarz olarak da kapı girişinize şık bir görüntü vermektedir. Raflı ve kapaklı seçenekleri olduğu gibi kapaksız, açık modellerini de bulabilirsiniz. Diğer ayakkabılık modelleri arasında tekli ayakkabılarınızı yerleştirebileceğiniz raflı sistemli ayakkabılık modelleri, sürgü kapaklı ayakkabılık modelleri, çekmece kapaklı ayakkabılık modelleri de bulunmaktadır. Eğer isterseniz dekoratif tarzdaki ayakkabılıklarınızın üstüne ayna da yerleştirebilirsiniz.

2020 Antre Dekor Çeşitleri

Kullanıma yönelik aksesuar modelleri arasında ayakkabılık önemli ev dekorasyonu parçalarından bir tanesidir. Evinizin girişinde sizi ve misafirlerinizi karşılayan halı, aksesuarlar, vestiyer ya da ayakkabılık tarzınızı yansıtabileceğiniz kadar kullanışlı olması da gerekmektedir. Son zamanlarda küçülen evlerle beraber vestiyer yerine ayakkabılık tercih edilmeye başlanmıştır. Kapı duvar arasında yeterince boşluk olmaması ayakkabılıkların tercih edilmesine neden olmaktadır.

Ayakkabılıkların tarza hitap etmesinin yanında alan darlığı yaşanmaması adına kullanışlı olması da gerekmektedir. Kullanışlı ayakkabılıklar arasında raflı ve sürgü kapaklı modeller size istediğiniz depolama alanını sağlayabileceği gibi kapakların açılıp kapanması esnasında size rahatlık da sağlamaktadır.  Ayrıca katlı ayakkabılık modelleri de kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Ayakkabılığınızı dilediğiniz ölçülerde ve renklerde alabileceğiniz gibi yaptırabilirsiniz.