Bahçe Dekorasyonu : Şık ve Dekoratif Bahçe Saksıları

İlkbahar yaklaşıyor ve bahçe saksılarını değiştirmek için en doğru zaman.. Bahçe dekorasyonunun olmazsa olmazları dekoratif bahçe saksıları özellikle bu yıl birbirinden canlı renkleri ve şık desenleri ile oldukça dikkat çekiyor. Bahçe düzenlemeleri ile uğraşanlar bilirler ilkbahar ayları saksıları yenilemek için en uygun zamandır.

Saksıyı değiştirme zamanını daha rahat anlayabilmek için saksının drenaj deliklerine bakmak yeterlidir. Drenaj deliklerinden kök geldiği görünüyorsa artık saksınızın değişme zamanı gelmiş demektir.

Peki bahçe saksıları seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Bahçeniz için uygun bir saksı modeli arıyorsanız ilk olarak kullanacağınız çiçeğin büyüklüğünü göz önünde bulundurmalı ve buna uygun saksı boyutları tercih etmelisiniz.  Bu aşamadan sonra artık yapacağınız seçimler tarzınızı ve zevkinize uygun saksı modelleri seçmek olacaktır. Yinede bahçe saksıları seçerken kararsız kalıyorsanız istediğiniz çiçeğin renklerine uygun bahçe saksıları seçebilirsiniz.

Bahçe saksıları üretim malzemelerine göre çeşitlendiriliyor, ahşap, metal, seramik ve plastik gibi.  Plastik bahçe saksıları daha çok hafif olmalarından dolayı tercih ediliyor ve diğer dekoratif bahçe saksılarına göre daha uygun fiyatlara sahip.

Seramik Bahçe Saksıları

dekoratif seramik bahçe saksıları 2016
dekoratif seramik bahçe saksıları 2019

Seramik bahçe saksıları ise görsel açıdan dekorasyona renk ve tarz kazandırabilir, yani daha çok dekoratif amaçla tercih ediliyorlar.

Ahşap Bahçe Saksıları

dekoratif ahşap bahçe saksıları 2016
dekoratif ahşap bahçe saksıları 2019

Ahşap saksı modelleri bahçe dekorasyonuna daha sıcak bir hava kazandırdıkları için oldukça ilgi gören bahçe saksıları arasındalar, büyük bahçelerde tercih edilen ahşap oturma takımları ile beraber harika bir uyum içindeler. Yeni sezon bahçe saksıları sadece dekoratif amaçlı bile kullanabiliyor.

Metal Bahçe Saksıları

dekoratif metal bahçe saksıları 2016
dekoratif metal bahçe saksıları 2019

Metal saksı tercih etmek isteyenler ise son yıllarda oldukça trend olan eskitme tasarımları kullanıyor, eskitme metal bahçe saksıları bir çok farklı modele sahip ve aynı zamanda bahçenize tarz katan dekoratif aksesuar görevi görüyor.

Sıra Dışı Dekoratif Bahçe Saksıları

Evini ya da bahçesini yeniden tasarlamak isteyenler dekoratif bahçe saksıları konusunda bir arayış içerisinde girerler. Özellikle bahar aylarının gelmesiyle birlikte bahçelerde de bir telaşe alıp başını gidiyor. Çünkü bahçelerin yeniden düzenlenmesi ve baharı karşılaması ev sahiplerini her zaman mutlu ediyor. Bu noktada elbette ki sıra dışı dekoratif bahçe saksıları son derece zarif ve gösterişli özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Şık ve Dekoratif Bahçe Saksıları

Özellikle kahverengi fonların hakim olduğu saksılardan turkuaz renk tonlarına geçiş süreci; çok daha renkli bahçe saksılarının hayatımıza girmesini mümkün kılıyor. Keyifli ve dinlendirici bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız; rengarenk saksılarla süslü bahçe fikri, tam da size göredir.

Yine bahçe koltuk takımlarıyla uyumlu bir şekilde tasarlanmış bulunan; saksıların etkili bir dekorasyonun oluşmasını mümkün kıldığı unutulmamalıdır. Ahşap saksıların doğallığı hedefleyenler açısından mükemmel özellikleri barındırdığını söylemek de mümkün olmaktadır.

Şık ve Dekoratif Bahçe Saksıları

Doğal Bahçe Saksıları Çok Moda

Pastel renklerin hakim olduğu saksılardan doğallığın ön plana çıktığı saksılara doğru bir değişim son zamanlarda karşımıza çıkıyor. Bahçe dekorasyonu 2019 yılında da pek çok farklılığını bir arada getiriyor. Pastel renkli bahçe koltuklarıyla uyumlu olmak konusunda son derece başarılı olan ahşap saksılar; mükemmel dekorasyonunun adresi konumunda bulunuyor.

Üstelik doğal bahçe dekorasyonunun oluşturulmasında tercih edilen malzemelerin çoğunluğu geri dönüştürülebilen malzemelerden oluştuğu için; yeni nesil bahçe dekorasyonları oldukça az maliyetlidir.

Bahçe Dekorasyon Fikirleri Kendin Yap

Bahçe dekorasyonu en keyifli ve eğlenceli dekorasyon alanlarından biridir. Bahçe hobi işi olduğu için, dekorasyonu da fazlasıyla keyifli bir iştir. Hemen her rengin özgürce kullanıldığı, her yaratıcı fikre açık olan bahçeler, kullanan kişiye de huzur vermektedir.

Bahçe Dekorasyon Fikirleri Kendin Yap
Bahçe dekorasyonu en keyifli ve eğlenceli dekorasyon alanlarından biridir. Bahçe hobi işi olduğu için, dekorasyonu da fazlasıyla keyifli bir iştir. Hemen her rengin özgürce kullanıldığı, her yaratıcı fikre açık olan bahçeler, kullanan kişiye de huzur vermektedir.
Bahçenizi dekore ederken birbirinden farklı ve canlı renklerdeki saksılardan yardım alabilirsiniz. Çiçeklerinizi daha canlı ve güzel gösterecektir. Ayrıca sarkıt şeklindeki saksılar da bahçenize ayrı bir hava katacaktır. Bahçe mobilyalarınızı satın alabileceğiniz gibi, paletlerden boyayarak kendiniz de yapabilirsiniz. Bahçe dekorasyonunda sıklıkla ahşaplara başvurabilirsiniz. Bahçenizde yapacağınız bir yol, hem çimleri ezilmekten kurtaracak hem de dekorasyonunuzda hoş bir görüntü sağlayacaktır. Bahçenize bir salıncak yapmanız da bahçenize neşe katacaktır.

Bahçenizi dekore ederken birbirinden farklı ve canlı renklerdeki saksılardan yardım alabilirsiniz. Çiçeklerinizi daha canlı ve güzel gösterecektir. Ayrıca sarkıt şeklindeki saksılar da bahçenize ayrı bir hava katacaktır. Bahçe mobilyalarınızı satın alabileceğiniz gibi, paletlerden boyayarak kendiniz de yapabilirsiniz. Bahçe dekorasyonunda sıklıkla ahşaplara başvurabilirsiniz. Bahçenizde yapacağınız bir yol, hem çimleri ezilmekten kurtaracak hem de dekorasyonunuzda hoş bir görüntü sağlayacaktır.  Bahçenize bir salıncak yapmanız da bahçenize neşe katacaktır.