Bahçe Şemsiyesi

Bahçe Şemsiyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Yaz geldiğinde evimizin bahçesindeki açık alanlarda keyifli anlar geçirmek için güneşten korunacak alanlar oluşturmamız gerekmektedir. Bilindiği gibi veranda ve kamelya gibi oluşturulan korunaklı alanlar sabit olup, daha fazla konfor alanı oluşturmamız için seyyar koruyuculara ihtiyaç vardır. Tam da bu noktada imdada bahçe mobilyalarının vazgeçilmez aksesuarları olan bahçe şemsiyeleri yetişir. Şemsiyeler,  genel olarak yağmur ya da güneşli havalarda direkt gelen güneş ışığından korunmayı sağlayan portatif aksesuarlardır. Bahçe şemsiyesi ise işlev olarak aynı işi görür ama boyut olarak daha büyük boyutlarda, kulanılacak alanın ve kullanım amacının özelliklerine göre  farklı tasarım şekillerine sahiptir.
Bahçeniz için yeni bir şemsiye almaya karar verdiğinizde bazı detaylara  dikkat ederek kullanım amacınıza uygun bir ürünü hedeflemelisiniz. Bu detayları sizleri için aşağıda toparladık;
  •  Şemsiyenin boyutları: Almak istediğiniz şemsiyenin en ve boy gibi ölçülerini kullanım alanınızı kaplayacak şekilde mutlaka göz önünde bulundurun.
  •  Kullanmak istediğini modelden beklentileriniz: Şemsiyeler bir çok farklı modelde tasarlanabilir. Alacağınız model klasik tarzda ortadan gövdeli bir model ya da teleskopik bir model olabileceği için bu ayrıntı şemsiyenin yerleşim düzeni bakımından oldukça  önemlidir. Örneğin; ortasında şemsiye deliği bulunan bir yuvarlak yemek masasını korumak istediğinizde, ortadan direkli masanızın tümünü koruyacak boyutlarda ve yuvarlak bir şemsiye tercih ederken standart bir yemek masası veya oturma grubu alanını soru işareti direkli teleskobik bir şemsiyeyi tercih etmeniz yerinde olacaktır.
  • Şemsiyeyi konumlandıracağınız yerin rüzgar durumu: Bu ayrıntı oldukça önemlidir çünkü rüzgarın çok fazla olduğu yerler için yan gövdeli ürünler önerilmez.
  •  Yağmur ve güneşten korunma durumu: Her iki hava şartı için de tasarlanan modeller bulunmaktadır. Ama bütçeniz sınırlı ise o zaman polyester kullanılan modeller almalısınız. Bu modeller daha uygun fiyatlı olurlar ve hem yağmurlu havalarda hem de güneşli havalarda kullanılabilirler. Güneş şemsiyesi ise sadece sizi güneş ışıklarından korur.
  • Şemsiyeyi açma ve kapatma seçenekleri: Şemsiyelerin bazı durumlarda açılması ya da kapalı konuma getirilmesi gerekir. Bunun için ip kullanılan mekanizmalar ya da kaldırma mekanizmaları bulunmaktadır. Kendinize göre belirlediğiniz kullanım kolaylığında olan ürünleri tercih etmelisiniz.
  •  Şemsiye sabit veya tekerlekli olabilir: Şemsiyeler bazen yere montajlanma ihtiyacı duyabilirler. Bu nedenle en az 10 cm’lik beton olmalıdır. Bu şekilde montajı yapılan şemsiyelerin konumları sabit olur. Ancak bu durum tarafımızca önerilecek bir metod olmayıp sabit gölge alanları için daha dayanıklı ve uzun süreçte daha ekonomik olan kamelya tercih etmek daha isabetli olacaktır.
  •  Şemsiyede baca sistemi: Bahçe şemsiyesimodellerinde rüzgarlı havalarda kullanım konforunu arttırmak amacıyla rüzgarın tahliye edilmesini sağlayan baca sistemi olabilir. Bu şemsiyelerin rüzgara karşı dayanıklılığı artar ama boy olarak biraz yüksek olurlar. Kullanım alanınız çok rüzgarlı bir coğrafi konuma sahipse, bacalı şemsiyeleri tercih etmeniz size rüzgarla ilgili daha az sorun yaşatacaktır.
Standlı şemsiye modellerinde şemsiyenin ayakta durabilmesi için tutucu ayakları bulunur. Bu bağlantılar bazı modellerde farklı tasarımda olabilir. Bu nedenle alacağınız modellin öncelikle kullanım amacınıza uygun olup olmadığına bakmalısınız. Bahçenizde kullanacağınız şemsiyeler misafirliğe gelen konuklarınıza güzel bir oturma alanı sağlayabilir. Dekoratif olmaları sayesinde bahçeniz için şık bir görüntü sağlarlar. Bu şemsiyeler sadece bahçede kullanmak için tasarlanmazlar. Cafe, restaurant  gibi işletmelerin dış mekanlarında da kullanılabilirler. Örneğin sigara kullanıcıları için şemsiyelerle dış mekanda bir bölüm oluşturulabilir. Bazı modeller çok amaçlı kullanımlar için uygundur. Bu modellerde şemsiyenin yan tarafı ya da üst kısmı açılabilir ve soğuk havalarda iç kısımda ısıtıcı takılması mümkün olmaktadır.  Şemsiyeler toprağa gömülme şeklinde ya da zemine sabitlenerek kullanılabilirler. Bu şekilde rüzgarlı havalarda kullanılmaları mümkündür.
 
Bahçe şemsiyesi yapımında alüminyum malzemeler de kullanılabilir. Bu malzeme şemsiyenin taşıyıcı kısımlarında kullanılır. Bu kısımlar böylece paslanmaz ve dayanıklılığın haricinde hafif olmalarını sağlar. Bu şekilde bir yerden başka yere kolayca taşınmaları mümkün olur.
  Bu yazımızı oluşturmızda, tecrübe ve bilgilerinden yararlandığımız ülkemizin bahçe mobilyaları üretici kimliğiyle öne çıkmış By Horeca Bahçe Mobilyaları kuruluşuna teşekkür ederiz.