Banyodaki Küflenen Dolap Nasıl Temizlenir

Banyodaki Küflenen Dolap Nasıl Temizlenir; Küf özellikle kapalı ve güneş almayan yerlerde büyük problemdir. Nemli ve havasız kalan alanlarda duvarlarda, kapılarda, mobilyalarda ve fayanslarda küflenme görülebilmektedir. Küflenme yeşil ve siyah renkte görülen nemin eşyaya etki etmiş halidir. Küf zamanla mobilyaların çürümesine neden olmaktadır. Banyoda küflenen dolap nasıl temizlenir? Banyo suyun en çok kullanıldığı alanlardan bir tanesidir. Kullanılan duşun ardından banyo yeteri kadar havalandırılmadığı taktirde küflenme sık görülen bir problemdir.

Banyodaki Küflenen Dolap Nasıl Temizlenir
Banyodaki Küflenen Dolap Nasıl Temizlenir

Banyodaki küflenen dolap nasıl temizlenir? Bu durumda farklı çözüm yolları önerilebilmektedir. Küflenen mobilyanın özelliğine göre dolap temizliğinde hassas davranmak gerekmektedir.

Banyodaki Küflenen Dolap Nasıl Temizlenir?

Evin Farklı bölgelerinde Küf temizliği
Evin Farklı bölgelerinde Küf temizliği

Küflenmiş alanın temizliğinde ilk aşama bölgenin küften arındırılmasıdır. Yumuşak bir fırça yardımı ile küfü temizlenen bölge yumuşak bir bezle kalıntılardan temizlenmelidir. Sonrasında sirke ile temizlik aşamasına geçilmelidir. Su ile seyreltilen sirke bir bez yardımı ile küflü bölgeye uygulanmalıdır. Dairesel hareketlerle silinen mobilyaya hassas davranmak gerekmektedir. Banyodaki küflenen dolap nasıl temizlenir sorusundan sonra, küften nasıl korunur? Önemli bir konudur küften temizlenen mobilyaya rutin temizliklerde temizlik suyunun içine sirke damlatmak tekrar küf oluşmasını engellemektedir.

Küflenmiş Dolap Nasıl Temizlenir

Evin her odasında mobilya kullanılmaktadır. Buda küflenmiş tahta nasıl temizlenir? Sorusunu sık sık akla getirmektedir. Küften kurtulmak için ilk başta evin bakımına dikkat etmek gerekmektedir. Evin içinin havalandırılması, ısı ve nem dengesinin sağlanması ile güneş ışığı küften koruyan en önemli etkenlerdir.

[haber id=”1659″]

Evin Farklı bölgelerinde Küf temizliği..
Evin Farklı bölgelerinde Küf temizliği..

Küflenmiş kapı ve mobilya temizliğinde daha çok doğal yöntemlere başvurulmaktadır. Doğal yöntemler içinde en çok tercih edilen sirkedir. Sirkeyi evin her köşesinde kullanmak mümkündür. Sonrasında soda küflü bölge temizliğinde işe yarar yöntemlerden bir tanesidir.

Evin Farklı bölgelerinde Küf Oluştuğu Taktirde

Evin Farklı bölgelerinde Küf Oluştuğu Taktirde
Evin Farklı bölgelerinde Küf Oluştuğu Taktirde

Küf sadece mobilyalarda değil duvarda, fayanslarda ve halılarda da oluşabilmektedir. Küflü davar nasıl temizlenir? Bu alanlarda beyaz sirke etkilidir. Sprey şişesine seyreltilerek koyulmuş karışım ile küflü bölgeye püskürterek temizlemek mümkündür. Küflenmiş halılarda ve döşemelerde sirke ve soda doğal çözüm yollarından bir tanesidir. Rutubeti engellenmiş ortam daha rahat nefes almayı sağlamaktadır. Birçok hastalıktan korunmaya etkendir.

Küflü Kapı Temizliği Nasıl Yapılır

Farklı yöntemler ile yapılan küflü alan temizliği biraz zordur. Küflü kapı temizliği için küflü alan ilk başta beyaz sabun ile yıkanmalıdır. Kuruyan alan daha sonra su ve çamaşır suyu karışımı ile tekrar silinmelidir. Bu karışım ile silinen kapı yüzeyi ortalama 20 dakika bekletilmeli ve tekrar silinmelidir. Sonrasında temiz suyla tekrar silinip kurumaya bırakılmalıdır. Kuruma aşamasında ortamın havalandırılmasına dikkat edilmelidir.

[haber id=”6796″]

Küflenmiş Dolap Nasıl Temizlenir,
Küflenmiş Dolap Nasıl Temizlenir,

Aynı zamanda küfte etkili bir yöntem sıcak sudur. Yıkanabilir yüzeylerde bu yöntem kullanılabilmektedir. Küf hem görüntü yönünden hoş olmayan bir durum hem de insan sağlını olumsuz etkileyen bir sorundur. Bu nedenle çözüm yolları her zaman merak edilmektedir.

Küflenmeye Karşı Alınabilecek Önlemler

Kapı temizliği ve küflenen banyo dolabı temizliğinden sonra küften korunma yöntemleri de önemli bir konudur. Küften korunmak için:

  • Kullanılan veya kullanılmayan evi düzenli olarak havalandırmak küf oluşumunu engellemektedir.
  • Çok nemli evler için nem önleyici cihazlar çözüm yöntemlerinden bir tanesidir.
  • Duvar boyası seçimi yaparken nem önleyici boyalar tercih edilmelidir.
  • Evin içindeki fazla eşyalardan kurtulmak küf oluşmasına karşı çözüm yolu olarak önerilebilmektedir.
  • Banyo havalandırılmasına dikkat edilmelidir.
  • Mutfakta yemek yaparken mutlaka aspiratör kullanılmalı veya sıkça havalandırılmalıdır.
  • Kapalı alanlar (Sandık, dolap ve baza içleri) sürekli havalandırılmalı ve kontrol edilmelidir.

Küf Nasıl Temizlenir

Temizlikte küf problemi nemle birlikte kendini gösteren bir sorundur. İç mekanın neme maruz kalmış yerlerinin duvarlarında oldukça kötü bir görüntüye neden olur. Bununla birlikte kötü kokusu da rahatsız eden boyutlarından biridir. Küfe neden olan nem problemi çözüldükten sonra küf mutlaka temizlenmelidir. Sağlığı da tehdit eden küf lekeleri temizlenmediği takdirde mantar oluşumuna neden olur.

Küf Nasıl Temizlenir

Evinizde küf problemi ortadan kaldırmak için öncelikle küflü bölgeyi bir bez yardımıyla temizlemeniz gerekmektedir. Sonrasında duvar zımparası yardımı ile duvarınızdaki küflü bölgeyi zımparalamalısınız. Zımpara işlemi bittikten sonra her temizlikte başvurduğumuz çamaşır suyu ile bölgeyi temizleyip bekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra bölgeyi kuru bir bezle silebilirsiniz. Ayrıca küf problemini önlemek için evinizi düzenli havalandırmayı unutmayın.

[galeri]