Bebek Odası Yaratıcı Fikirler

Bebek odası dekorasyonu yaparken görsel güzellik kadar bebeklerin sağlığı konusunda da dikkat edilmesi gereken önemli noktalar yer alıyor. Özellikle bebeklik döneminde zihinsel gelişimin başladığı zamanlarda bebek odası tasarımının etkisi azımsanmayacak kadar çoktur. Hal böyle olur iken bebekleriniz için yeni bir oda hazırlamanız gerekiyor ise sizlere hem sağlıklı, hem de yaratıcı fikirler sunmak istiyoruz. İşte birbirinden güzel ve yaratıcı dekorasyon önerileri;

Eğlenceli Alanlar Hazırlayın!

Bebeğinizin odasını hem güzel gösterecek, hem de onun keyifli zaman geçirebileceği ortamlar hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki örneğimizde yer aldığı gibi eğlenceli alanlar hazırlayabilirsiniz.

Eğlenceli Alanlar Hazırlayın

Gerek kendiniz hazırlayabileceğiniz, gerekse de satın alacağınız eğitici ve eğlenceli oyuncular olsun, halılar olsun bunlar bebek odasında şık bir dekor ürünü olarak yer alır iken aynı zamanda bebek gelişiminde de önemli faktörler arasındaki yerini alıyor.

Sevimliliği Elden Bırakmayın!

Bebek odası demek tabi ki eğlenceli alanlar, sevimli alanlar ve yüz güldüren alanlar demektir. Bu özelliği bebek odası dekorasyonu yapar iken hiçbir zaman unutmamanızı temenni ediyoruz. Eğer sizde bizim gibi düşünüyorsanız aşağıdaki örnekte yer aldığı gibi bebeğinizin odasının duvarlarından başlayarak keyifli bir şekilde süslemeler yapabilirsiniz.

Sevimliliği Elden Bırakmayın

Bebek odasında sevimli bir görüntü ortaya çıkartmak istiyorsanız bunu gerçekleştirmek için kendiniz gerçekleştirebileceğiniz çizimler ile birlikte hazır satın alabileceğiniz yapışkan ürünler ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Yaratıcı Işıklandırma Fikirlerine Göz Atın!

Bebek odası dekorasyonunda yaratıcı bir çalışma yapmak istiyorsanız ışıklandırma sistemlerini düzenleyerek işleme başlayabilirsiniz. Özellikle bebeklerin belirli bir yaşa gelene kadar doğrudan gözüne gelen ışığın zararlı olduğunu tüm doktorlar aktarmakta. Eğer sizde bebeğinizi bundan korumak ve yaratıcılığınızı göstermek istiyorsanız tavan aydınlatmasından vazgeçme zamanı gelmiş demektir.

Yaratıcı Işıklandırma Fikirlerine Göz Atın

Sıkıcı aydınlatmalardan sizde kurtulmak istiyorsanız öncelikle daha kolay bir şekilde olan abajurları odanın dört bir yanına yerleştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Eğer imkanınız var ise aydınlatma için asma tavan ve asma tavana entegre olarak yerleştirilecek spot ışıkları ( ışık seviyesi düşük ) kullanabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar için asma tavanı süslemeyi ihmal etmeyin.

Yaratıcı Kendin Yap Fikirleri

Yaratıcı çalışmalar hazırlamanın en kolay yolu aklınızdan geçeni yapmaktır. Eğer hem bebeğinizin odasında emeğinizin olmasını istiyor, hem de kendinize güveniyorsanız birbirinden şık ve kolay yapımı olan kendin yap fikirlerine göz atabilirsiniz.

Yaratıcı Kendin Yap Fikirleri

Yukarıdaki örneğimizde yer alan kendin yap fikri için sadece 3 tane eski çerçeve size yetecektir. Çerçeveleri ister birer bandana ile, ister kuşak ile, isterseniz daha estetik görünen halat ip ile duvara monte edip içlerine de hazırlatacağınız görsel veya yazıları yerleştirebilirsiniz. Çok çok basit bebek odası kendin yap dekorasyonu olarak bu yer alır iken daha zor ve üst düzey kendin yap fikirleri için galerimize göz atmayı ihmal etmeyin : )

Duvar Kaplamalarının Mükemmelliğinden Yararlanın!

Sade ve tek renk sıkıcı duvar boyalarından veya düz duvar kağıtlarından sıkıldıysanız duvarlarınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacak olan kaplamalar ile tanışın. Tamamen bebek sağlığı üzerine kalite standartlarına göre üretilen bu kapmalar ile keyifli ve sevimli bebek odaları hazırlayabilirsiniz.

Yaratıcı Kendin Yap Fikirleri

Yukarıdaki örneğimizde özellikle kapıdan girince karşı bölümündeki boşlukları değerlendirebileceğiniz şık bir kaplama örneği mevcut. Aynı şekilde bunları bebek odasının boş olan tüm duvarlarına seçeceğiniz tasarımları kendinize özel kaplama yaptırtarak da tercih edebilirsiniz.

[haber id=”21392″]