Bohem Yatak Odası Dekorasyonu İçin Fikir ve  Öneriler

Bohem, modern unsurları da kısmen içine alarak daha etnik veya doğal görünümlü detayların ağırlıklı olduğu eklektik bir tarz olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişinin epey eskiye dayandığı bohem, günümüzde yatak odası dekorasyonları için bir alternatif haline gelmiş durumda. Genellikle keyfine düşkün, sanatsal kaygı taşıyan veya üretmekten keyif alanların vazgeçilmezi olan bohem, yatak odalarını süsleyen bir dekorasyon tarzı olarak sıkça tercih edilmekte. Oda tasarımları arasında en çok merak edilen“Bohem yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı?” sorusunun cevabı için hazırsanız başlayalım.

Bohem Ruhunu Yatak Odanıza Yansıtın

Birbiriyle bağlantılı olsa da olmasa da birçok farklı tarzın bir araya gelmesiyle oluşan bohem, günümüzde yatak odalarının aranan stillerinden biri olarak öne çıkıyor. Karışıklığın yarattığı bir bütünlük olarak kabaca tanımlanabilen bohem, yatak odası dekorasyonlarında da benzer özellikler sunuyor.

Bohem stili ile yatak odasını dekore etmek için, koleksiyonerlik ruhuna sahip olmanız gerekebiliyor. Örneğin günübirlik ziyaret ettiğiniz bir antika dükkanından alabileceğiniz avize ya da tatil dönüşü öncesi denk geldiğiniz bir yatak örtüsü… Tamamen rastlantı sonucunda satın almış olduğunuz dekorasyon ürünleriyle bohem tarzınızı yatak odanıza taşıyabileceğiniz gibi önceden belirlediğiniz seçeneklerle de aynı etkiyi yaratabiliyorsunuz.

Bohem yatak odası dizaynının olmazsa olmazı aksesuar bakımından cömert davranmak. Minimal ürünlerin yanı sıra odanın her tarafında farklı anlamları simgeleyen eşya yerleştirmek, bohem ruhunun adeta doğasını oluşturuyor. Rengarenk ahşap tasarımlı dolap, yatak başı duvar dekorasyonu arasında öne çıkan tablolar, posterler, deniz kabuklarıyla süslenmiş komidinler ve daha niceleri.

Renkli Ürünleri Tercih Edin

Bohem yatak odası dekorasyon ürünleri arasından olabildiğince renk çeşitliliği gösterenleri tercih etmeye çalışın. Bohemliğin ruhunda özgürlüğün olduğunu unutmayın! Yine de yatak odası dizaynı sürecine, bohemin çok keskin çizgilerle ayrılmadığı gerçeğiyle devam edin.

Göz alıcı renkler arasında mor, turuncu, kırmızı ve sarıyı öne çıkarmaya çalışın. Bu renkler, odanızda kullanabileceğiniz etnik desenleri daha da ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle yatak örtüsü, perde ve halı gibi ürünlerdeki renk seçimlerinizde olabildiğince cesur davranın.

Yatak Başı Dekorasyonları ile Odanızın Derinliğini Arttırın

Bohem yatak odası dekorasyon fikirlerini büyük alanlarda uygulamak çok daha kolay olacaktır. Peki küçük yatak odası dizaynı sırasında ne yapmalı? Bu noktada yapılması gereken şey, odanın derinliğini artırmak. Bohem yatak odalarının vazgeçilmezlerinden olan duvar süsleri ile alan derinliğinin oldukça artacağına emin olabilirsiniz. Bu noktada yatak başı duvar dekorasyonu fikirleri arasında öne çıkan etnik örtüleri veya el yapımı süsleri inceleyebilirsiniz.

Eşya Konusunda Bonkör Olun

Bohem yatak odası tasarımı için ne kadar fazla eşya kullanırsanız o kadar renkli bir görünüm elde edersiniz. Bohem denilince akla ilk başta vintage veya country tarzlarına ait eşyalar gelse de modern detaylara sahip ürünlerin kullanımı da görsellik açısından tamamlayıcı unsur olabilmekte. Örneğin oldukça eski bir komodinin üzerine konumlandırılan lüks bir gece lambası; modern duvar saati ile aynı köşeyi paylaşan vintage kitaplık, bohem yatak odası dizaynı için geçerli kabul ediliyor.

Loş Aydınlatma Ürünlerini İhmal Etmeyin

Bohem yatak odası dekorasyon fikirleri ışığında her şey tamam ise son olarak aydınlatma konusunda da küçük dokunuşlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Etnik desenli duvarlar, rengarenk eşyalar ve uyumsuzluğun oluşturduğu ahenk ile bütünleşen tasarımların daha estetik bir görünüme kavuşması loş bir aydınlatma ile gerçekleşebiliyor. Bu nedenle odanızda sarkıt avizeler yerine sarı ışıklı lambader veya farklı köşe aydınlatmalarına başvurabilirsiniz. Sarkıt avizede ısrarcı olanlar için ise hasırdan yapılmış tasarımlar tercih edilebiliyor.