Bu Şarap Kadehleri Bambaşka..

Geri dönüşüm projelerini seviyor ve dekorasyona kendi imzanızı taşıyan tasarımları dahil etmekten hoşlanıyorsanız bu yazımızı çok seveceksiniz. Kullanmadığınız kadehleri evinizde farklı şekilde değerlendirmek için size ilham verecek birbirinden yaratıcı ve dekoratif şarap kadehleri ile dekorasyon fikirleri yazımızda sizleri bekliyor.. Bilindiği gibi çoğu zaman kadehler, konsol veya vitrinlerimizi süsleyen dekoratif ürünler olarak kullanılmaktadır. Amacına uygun olarak kullandığı sıklıkla görülür. Bu nedenle de değişiklik yapmak isteyenler bu şarap kadehlerini kadeh süsleme teknikleri ile dekoratif bir hale getirebilmektedirler. İşte yapım aşaması oldukça keyifli  ve evinize size özel bir tarz katacak şarap kadehi tasarımları ..

Kadeh Süsleme Teknikleri

Eğer kadehleri süslemeye ve farklı amaçlarla kullanmaya niyetliyseniz pek çok alternatifiniz bulunuyor. Evinizde bulunan kadehlerden birbirinden güzel mumluklar yapabilir, bu kadehleri dondurma kupası haline getirebilir, kendinize minik bahçeler yapabilirsiniz. İşte birbirinden güzel kadeh süsleme teknikleri…

Kadehten dekoratif mumluklar

Dekorasyona yaratıcılık ve farklılık katan tasarımlardan hoşlanıyorsanız bu el yapımı mumluklar tam size göre. El becerinize güveniyorsanız işe hemen sevdiğiniz renklerde cam boyaları ile kadehleri boyayarak başlayın. Deli dolu bir ruha sahipseniz ve dekorasyona biraz eğlence katmak istiyorsanız kadehleri canlı renklere boyayıp simle parlaklık kazandırın.

şarap kadehleri ile dekoratif tasarımlar
şarap kadehleri ile dekoratif tasarımlar

Sonrasında ise eğlenceli bir hayvan teması yaratmak için keçe yardımı ile kulak ve burunları keserek kadehe yapıştırın. Keçe yanında pamuk ve tüyler ile diğer sevimli hayvanları yapmaya başlayın.

Şarap kadehi ile romantik mumluklar

Klasik bir dekorasyona sahipseniz ve özellikle özel günlerinizde şık masalarınızı tamamlayacak harika bir mumluk fikri.. El becerisi gerektirmeyen ancak görsel açıdan dekorasyona zarif bir tarz kazandırabilir. Ayrıca bu tarz kadeh süslemeleri düğün dekorasyonu içinde ilham verici bir fikir olabilir.

şarap kadehleri ile düğün dekorasyon fikirleri
şarap kadehleri ile düğün dekorasyon fikirleri

Şarap kadehini bir fanus olarak kullanın, içine dekoratif bir çiçek yerleştirin ve kadeh altına şık bir mum ilave edin. Bu düzenleme ile dekorasyonda küçük dokunuşlar ile büyük farklılıklar yaratabilirsiniz.

Kadehler ile basit ve şık mumluklar 

Yapımı yine el becerisi gerektirmeyen şık bir kendin yap projesi.. Bu düzenlemede kadehi ters çevirmeye gerek yok, sadece içine renkli dekoratif taşlar ekleyerek ve üzerine küçük bir mum ekleyerek evinizde yada balkonunuzda şık bir aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

kadehten dekoratif mumluk yapımı
kadehten dekoratif mumluk yapımı

Şarap kadehleri ile rengarenk dondurma kupları

Eğer şarap kadehlerinizi şarap içmek için kullanmıyorsanız, dondurma kuplarına dönüştürebilirsiniz. Bardakları akrilik ya da cam boyasıyla boyayarak dondurmaya benzetebilirsiniz.

şarap bardakları ile dekorasyon
şarap bardakları ile dekorasyon

Kadeh içinde minik bitkiler yetiştirin

Evde doğal ve ferah bir görünüm arıyorsanız kadehler içinde minik bitkiler yetiştirerek evin her köşesine tarzınızı rahatça yansıtabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece kadeh içine biraz toprak ve taze otların tohumlarını ekleyip nemli tutmak. Bu minik saksılar evinizde farklılık yaratacak aynı zamanda evde doğal bir tat bırakacak

şarap kadehinden dekoratif minik saksılar
şarap kadehinden dekoratif minik saksılar

Yılbaşı dekorasyonu için şarap kadehleri 

Yılbaşı yaklaşıyor ve evinize yeni yılın dinamik ruhunu yansıtacak çeşitli düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Şarap kadehleri yılbaşı dekorasyonu için kullanabileceğiniz basit ancak etkili bir dekor fikri. Kadehlerin içine her yerde bulabileceğiniz kar spreyinden biraz sıkın ve küçük çam ağaçlarını içine yerleştirin. Bu yılbaşı temalı dekoratif süslemeyi evde her köşede kullanabilirsiniz.

şarap kadehlere ile yılbaşı süsleri yapın
şarap kadehlere ile yılbaşı süsleri yapın

Yılbaşı dekorasyonu için şarap kadehleri 2

Yılbaşı için evinizde masrafsız şekilde farklılık yaratabileceğiniz şarap kadehleri ile süslemelere devam ediyoruz. Şimdi ise kadehlerin üzerine rengarenk kukalar yerleştirelim. Birden fazla kadehi bu şekilde süsleyip büyük bir tepsi içine yerleştirerek yılbaşında masaüstünde değerlendirebilirsiniz.

şarap kadehleri ile yılbaşı süslemesi yapın
şarap kadehleri ile yılbaşı süslemesi yapın

Şarap kadehleri ile minik abajur yapımı 

Özellikle balkonda yada bahçede yapılan akşam yemekleri için yaratıcı ve dekoratif bir fikir. Şarap kadehlerinin içine az miktarda su koyun ve küçük mumları kadehe yerleştirin.

şarap kadehinden minik abajur yapımı
şarap kadehinden minik abajur yapımı

Ekleyeceğiniz su kadehin ısınarak çatlamasını engelleyecektir. Sonrasında ise yağlı kağıtları dilediğiniz renklere boyayarak uçlarını birleştirerek kadehin üzerine oturtun.