Dar Balkonlarda Çiçek Yetiştirme

Dar balkonlarda çiçek yetiştirme; Balkonunda ve bahçesinde rengarenk bitkiler yetiştiren evler, bitkisiz evlere göre içeride daha mutlu kişilerin yaşadığına inandığım evlerdir. Çünkü bitki, insanın neşesini dışarıya direk olarak yansıtır. Bitki emektir ve uğraş gerektirir.

Gerek soğuk hava koşulları, gerekse kalabalık kentlerin verdiği gürültüden uzaklaşmak ya da araba yollarına yakın olmanın olumsuz etkisi olan tozların evin içerisine girmesini engellemek amacıyla balkonların kapatılması, balkonsuz olarak yapılan yeni konutlar, hele bahçeli müstakil evlerin giderek azalması, bitki yetiştirecek alanları kısıtlıyor.

Dışarıda yetiştireceğiniz bitkileri kapalı mekanlara çeşitli yollarla taşımak, evinizin içini yeşillendirmek çokta zor değil. Yerli ve yabancı ev dekorasyon siteleri sayesinde balkonunuz için onlarca farklı fikir sahibi olabilirsiniz.

Balkon tasarımı için bitkiyi bolca kullanın

Balkon için birbirinden değişik tasarım fikirleri içinde en uygulanabilir olan neredeyse tüm kadınların sevdiği ve bakımı ile uzun vakit geçirdiği bitki ve canlı çiçeklerdir. Balkonunuz için çiçeklerle bir tasarım yapacaksanız bunun için çok farklı fikirlere ihtiyacınız olacak. Ahşap malzemelerden saksı yapabilir. Fakat saksının iç kısmına çürümeye karşı dayanıklı bir malzemeden koruma yapılmazsa ahşap zamanla sudan etkilenecek ve çok uzun ömürlü olmayacaktır.Dar balkonlarda çiçek yetiştirme

Sarmaşık, balkon için muhakkak olması gereken bir bitki. Yukarıdan aşağıya bağlayacağınız bir iple dahi balkonu güneşten koruyacak bir gölgelik elde edebilirsiniz. Bir duvar seçerek, o duvara saksıları alt alta asarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Bu saksıları değişik renklere boyayarak çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Ev dekorasyon blog siteleri bu konuda size çeşitli fikirler verecektir.

[haber id=”6950″]

Saksı ölçüsünün önemi

Balkonda, bitki yetiştirmek için ilk olarak bitkinin türüne göre doğru bir saksı belirlemek gerekir. Hazır saksılar, bitkiye küçük ve dar geldiği için, bitki küçük saksıda iyi yetişme ortamı yakalayamaz. Toprak miktarı az olduğu için yeterli miktarda vitamin alamaz. Balkon bitkileri daha çok yaz mevsiminde dikilmeye başladığı için küçük saksılardaki toprağı güneş hızlı bir şekilde kurutur.Dar balkonlarda çiçek

Eğer alınan bitki sera ortamından geliyorsa, bitki iki gün sonra solabilir. Dolayısıyla saksıların normalden daha büyük, geniş ve derin olması gerekir. Bitki ve toprakla uğraşmak son yıllarda ev hobileri arasında oldukça popüler. Çünkü insanlar artık yoğun iş stresinden uzaklaşarak kendilerine huzur verecek uğraşlarla vakit geçirmek istiyor.

Kilim ve küçük mobilyaları tercih edin

Küçük balkon tasarımı yaparken balkonları mevcut yapılarıyla küçük oldukları için, bu alanlarda oldukça küçük mobilyalar tercih edin. Balkonda masa ve sandalye kullanmak istiyorsunuz fakat bu alana uygun bir mobilya bulamıyorsanız küçük masa ve sandalyelere ihtiyacınız olacak. Küçük mutfak masaları bu konuda ideal bir tercih olabilir. Dar balkonlarda çiçek yetiştirme sandığınız kadar zor değil yani:)Dar balkonlarda çiçek

Küçük bir masanız olsun istiyorsanız fakat sandalye almak istemiyorsanız bunun için bir köşe belirleyip o köşeye oturma takımı tasarlayabilir bunun içinde palet ve ahşap kullanabilirsiniz. Ahşap malzemelerden ekonomik ve emeğinizi kattığınız muhteşem bir köşe takımı ya da divan yapabilirsiniz. Örneğin gri kahve uyumu ile renkli yastık ve minderler kullanarak canlı bir balkona sahip olabilirsiniz.

Tamamlayıcı ürün kilim

Dar balkonlarda çiçek yetiştirme konusunda son detayı veriyoruz. Balkonunuzun zemini için çok seveceğiniz bir ürün olan kilimler son yıllarda oldukça popüler. Balkon tasarımı yapacaksanız, zemin dar ve uzun olduğu için yolluk veya halı bu alanlar için büyük geleceğinden kilim bu alan için çok daha doğru bir zemin kaplama ürünüdür. Mesela gri renge uyumlu renk tercihi yaparak balkonunuzun tasarımınızı tamamlayabilirsiniz. Kilim deyip geçmemek gerek, kilimler eski dönemlerden bu güne dek gelen tarihi bir mirasımızdır.

[galeri]