Ev Kütüphanesi Dekorasyon Fikirleri

Evinizde kendinize ufak bir kütüphane oluşturmak istiyorsunuz fakat nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman size kütüphane dekorasyon fikirleri ile yardım etmek istiyoruz. Kitap kurtları kitaplarıyla beraber dünyadan kaçabilecekleri bir alana sahip olmayı hayal eder. Kütüphaneler genelde kişisel olduğundan dolayı zevklerinizi ortaya koyacaktır. Koruduğunuz ve dikkat ettiğiniz kitaplarınızın özel bir yere sahip olmasını istiyorsunuz.

Evimdeki Kütüphane ve Dekor

Kendi kitaplığınızı tasarlamaya karar verdiğinize göre artık kitaplarınızı gururla sergilemenin zamanı geldi. İşte kütüphane dekorasyon fikirleri:

  • İyi bir kütüphane için öncelikle alan seçimi yapmanız gerekmektedir. Bir odanın hepsi mi yoksa sadece bir alanı mı kütüphane olacak seçiniz. Sonra sıra kitaplık ve rafların seçimine geliyor. Ev dekorasyonunuza uygun bir kitaplık seçmeyi unutmayınız.
  • Kitaplarınızı yerleştirmek için kendinize has bir yönteminiz yoksa renklerine göre sıralayabilirsiniz. Bu renk paleti görünümü odaya ferahlık getirecektir.

  • Alanda yer alacak sandalye ve koltukların rahat olması gerekmektedir. Kitaplık ile benzer renklerde bir oturma alanı oluşturmanızı tavsiye ederiz.
  • Uygun aydınlatma evinizdeki her odada kilit bir unsur olsa da özellikle bir kütüphanede çok önemlidir. Gözünüzü rahatsız etmeyen ve çok parlak olmayan bir ışık seçebilirsiniz.
  • Alandaki en önemli nokta rahat olmasıdır. Çünkü kimse rahat hissetmediği bir yerde zevkle kitap okuyamaz.
  • Raflarda çeşitli süsler, bitkiler ve renkler kullanabilirsiniz.

  • Pencere kenarı insanların okuma heveslerini arttırmaktadır. Bu yüzden kütüphane alanınızda bir pençe bulunması iyi olacaktır. Pencereyi ve perdenizi sade tutmanızı önermekteyiz.
  • Eğer büyük bir alanda kütüphane oluşturduysanız kullandığınız halının sade, kaymaz ve göz yorucu olmayan bir model olmasına dikkat ediniz.

Neredeyse herkes kendi kütüphanesine sahip olmayı hayal eder. Umarız ki kütüphane dekorasyon fikirleri ile size yardımcı olmuşuzdur.