Evde Yapılabilecek Hobiler ve Öne Çıkan Tercihler

Evde yapılabilecek hobiler sayesinde sadece vaktin nitelikli değerlendirilmesi sağlanmaz aynı zamanda kendin tasarla ürünleri ile ev bütçesine ekonomik bir katkı da sunulmaktadır. Evde yapılabilecek kolay el işleri çoğu zaman önceden tasarlanmış ve aşamaları belirlenmiş olsa da dilerseniz hayal gücünüz ile siz de yeni tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Evde yapılabilecek hobiler bir çeşit kendin yap kategorisinin temelini oluşturur diyebiliriz. Hobi severler çeşitli ürünleri kendi hayal dünyaları ve becerilerine göre tasarlayarak hem dekoratif ürünler yapabilir, hem de bütçesine ek bir katkı oluşturabilir. Genel olarak ev hanımlarının tercih ettiği evde yapılabilecek hobi işleri, başlangıç aşamasında ev dekorasyonuna katkı sağlayacak küçük ürünler ile başlasa da, sonrasında ciddi ek gelirler yaratabilmektedir. Zira ev dekorasyonu ürünlerinde el yapımı kişisel ürünler çoğu insan tarafından tercih edilmektedir.

Başlıca Evde Yapılabilecek Hobiler Nelerdir?

Eğer sizde bununla ilgili bir arayıştaysanız ve halen bir çözüm bulamadıysanız aşağıda belirtmiş olduğum 40’ın üzerinde evde yapılabilecek dekoratif eşyalar hakkında yazdığımız makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz.

[haber id=”7973″]

Desen Boyama

Renkler ve desenlerle olan bağınızı kuvvetlendirmek istiyorsanız bu hobi tam da istediğiniz sonuçları almanızı sağlayacaktır. Son dönemlerde yetişkinler için boyama kitapları ile terapi benzeri bir uygulama yaygınlaşmıştır. Evde yapılabilecek hobiler grubuna dahil edebileceğimiz bu uygulamada kitap eksenli çalışma zorunluluğunuz yok. İnternetten elde edeceğiniz desenlerin üzerinde farklı boyalar ile uygulamalar yapabilirsiniz. Böylece sanatsal bakış açınız gelişirken boyadığınız ürünleri çerçeveleyip sergileme imkanına da kavuşmuş olursunuz. Hatta bu trend o kadar gelişti ki  bununla ilgili son dönemde bir sürü telefon uygulamaları dahi çıktı. Ancak genel olarak mobil uygulamalar yerine fiziki boyama ürünleri daha çok tercih edilmektedir. Zira ortaya çıkardığınız kusursuz ve rengarenk ürünleri çerçeveletip asmak gibi imkanlara sahip olabilirsiniz.

Desen Kitabı Boyaması
Desen Kitabı Boyaması

Evde Obje Boyama

Evde yapılabilecek hobiler içerisinde renklerin dünyasında yolculuk yapmak isteyenler için obje boyama yöntemini ısrarla tavsiye ediyorum. Bu yöntem sayesinde kişinin dekoratif bir gözle oda içerisine bakışı çeşitlenmekte ve odadaki dekorasyon materyallerini uygun şekilde boyayabilme yeteneği de artmaktadır. Üstelik malzeme olarak sadece istediğiniz nitelikteki boyalar ve fırçalar yeterli olacaktır. Cam boyamak için genellikle vitray boyaların tercih edildiği ayrıntısını da ekleyelim. Cam boyamak için özel üretildiğinden dağılma, silinme gibi sorunlar minimuma inmektedir. Doğru fırça seçimi ile küçük ayrıntıları ortaya çıkarmanız mümkün. Özellikle vitrinlerde yer alan kadehler bu yöntemler ile boyanarak rengarenk mumluklara dönüştürülebilmektedir.

[haber id=”5498″]

Evde Bardak Boyama
Evde Bardak Boyama

Evde Maket Yapımı

Maket yapmak, başlı başına sanatsal bir faaliyet olarak görülse de evde yapılabilecek hobiler listesinde yer alması gerekir. Maket için hayal gücü ve uzun tecrübeler gerekmektedir. Materyal temini için yeni başlayanların hazır kitlerle çalışmasını tavsiye ediyorum. Devamında istediğiniz maketlere ulaşmak için gerekli malzemeleri listeleyip kendiniz dahi üretebilecek hale gelebilirsiniz. Bunun için günün belirli bir vaktini ayırmanız gerektiğini unutmayın. Oluşturduğunuz maketleri evinizde sergileyebileceğiniz gibi ekonomik katkı olması açısından hediyelik eşya dükkanlarına da satabilirsiniz. En çok tercih edilen maket ürünleri ise uçak maketler, motosiklet maketler, araba maketleridir. İlerleyen aşamalarda ise daha büyük yapılar denenebilir. Örneğin Tac Mahal, Pisa Kulesi, Boğaz köprüsü gibi.

Evde maketten uçak yapımı
Evde maketten uçak yapımı

Çeşitli İp ve Makromeden Yapılan Ürünler

Bayanların ip, dikiş gibi ince nitelikli el işlerine karşı yetenekleri erkeklerden çok daha fazla gelişmiştir. Hem algı kapasiteleri hem de desen üretme güçleri daha iyidir. Bu sebeple özellikle bayanların evde yapılabilecek hobiler grubunda etamin kumaşa işlenen çeşitli desenlerle üretilen dekoratif eşyalar yer almaktadır.

[haber id=”7090″]

Etamin kumaş birçok desenin üretilmesinde kullanılmaktadır. Yeni başlayanlar için basit desenlerin seçilmesi, ilerleyen aşamalarda ise zorlu desenler ve kanaviçe uygulamalarına geçilmesi çok daha doğru bir yöntem olacaktır.

Evde Taş Boyama

Taş boyayarak evin dekorasyon uygulamasına katkı sunabileceğiniz hiç aklınıza geldi mi? Evde yapılabilecek hobiler arasında yer alan ve maliyeti oldukça düşük bu yöntemin esasını hayal gücü ve yetenek oluşturmaktadır. Taşlar doğada birçok farklı şekillerde yer almaktadır.

[haber id=”9172″]

Hayal gücünüzü bu farklı şekiller üzerinde uygulayarak ortaya çok güzel figürler çıkarabilirsiniz. İhtiyacınız olan materyallerin çeşitli boyalar ve ince fırçalar olması da maliyeti düşük bir hobi olduğunun göstergesidir. Yeni başlayacaklar için daha önce yapılan taş boyama örneklerinin incelenmesi oldukça faydalı olacaktır.

taş boyama fikirler

Evde Amigurumi Yapımı

Son dönemin farklı şekilleri ile çocukları ve yetişkinleri cezbeden oyuncak olan amigurumi için şiş, tığ ve iplik yeterli olacaktır. Daha önce örgü konusunda farklı ürünler ortaya çıkarmışsanız amigurumi yapmak sizin için nispeten daha kolay olacaktır. Yetenek isteyen evde yapılabilecek hobiler grubuna dahil amigurumi üretimi için mutlaka örnek üretimleri incelemek gerekmektedir. Emek ve zaman ayırarak çok güzel amugurimi modelleri çıkarabilirsiniz. Üstelik bu oyuncaklar çocuklarınızın sağlığına hiçbir şekilde zarar verecek materyalleri de içermemektedir.

Evde Amugurimi Yapımı
Evde Amugurimi Yapımı

Kumaşları ve elbiseleri seviyorsanız modelleri kendiniz tasarlayıp dikebilirsiniz. Terzilik olarak da düşünebileceğiniz bu uygulamalar için dikiş makinesine ihtiyacınız olacak. Yeteneğinize bağlı olarak geliştirdiğinizde ekonomik katkısı yüksek bir hobi olan evde yapılabilecek hobiler listesine de dahil edebileceğimiz bu uğraşı için temel motivasyon, işi sevmek olmalıdır. Model oluşturup bunu dikmek ve bunun kullanıldığını görmek oldukça gurur veren bir hobi olduğunu göstermektedir. Bu tip ürünler online alışveriş sitelerinde oldukça popüler durumdadır.