Evdeki Örümcekler İçin Doğal Çözümler

Her evde rastlanabilen ve çoğu kişi için oldukça can sıkıcı bir durumdur evde haşerelerin bulunması. Karıncalar ve örümcekler bu haşereler arasında en fazla rastlananlar arasında gelirler. Karıncalar ilk karşılaşmalarda psikolojik olarak insan üzerinde korku yaratmaz, ancak örümcekler için aynı durum söz konusu değil, özellikle örümcek korkusu yaşayanlar için bu durum tam bir zamanla kabus haline gelmektedir.  Peki evdeki örümcek sorunu nasıl aşılabilir, evdeki örümceklerden nasıl kurtulunur? Evdeki örümcekleri kovan doğal çözümler neler bugün yazımızda bu konuya değinmek istiyoruz.

Evdeki Örümceklerden Nasıl Kurtulunur?

Evdeki Örümcekler İçin Doğal Çözümler

Ev yaşamında ortaya çıkan çeşitli haşereler her zaman rahatsız edici bir durum yaratmıştır, çok sık yaşanan bu olağan durumlar beraberinde birbirinden farklı doğal çözüm yollarını beraberinde getirmiştir. Ancak biz genel olarak onları öldürecek ilaçlar yerine, evden uzaklaştıracak doğal çözümler arayışına girdik. Evdeki örümceklerden kurtulmak için denenmiş ve oldukça etkili bir çözümden bahsedeceğiz bugün sizlere, okaliptus yaprağı..  Evinizde örümceklerle sıkça karşılaştığınız bölgelere okaliptus yaprağı bırakarak sizi rahatsız eden bu durumdan kolayca kurtulabilirsiniz, okaliptus yaprağının kendine has keskin kokusu örümcekleri rahatsız edecek ve bulundukları bölgeleri terk etmeye zorlayacaktır. Böylece ilaç kullanmadan ve örümcekleri öldürmeden evinizden uzaklaştırmış olursunuz.

evdeki örümcekler için doğal yöntemler
evdeki örümcekler için doğal yöntemler

Denenmiş ve örümceklerden kurtulmanın doğal çözümü olarak görülen okaliptus yaprakları yerine okaliptus yağı diğer bir alternatif doğal çözümdür. Yapmanız gereken sadece yarım bardak su içine 15- 20 damla okaliptus yağı döküp karıştırmak. Hazırlanan örümcek kovucu doğal formülü evinizde istediğiniz alanlara sıkabilirsiniz. Özellikle evin giriş alanları ve pencere bölgelerine uygulamanızı öneriyoruz.

Örümceklerin sevmediği diğer kokular 

Evdeki örümcekleri Okaliptus kokusu kadar rahatsız eden bir çok farklı koku vardır, bunlar arasında at kestanesi, limon otu yağı, limon suyu, beyaz sirke, sedir ve tütün kokusu örümcekleri uzaklaştırmak için kullanılabilecek doğal çözümlerdir.

Elementor Outfit

Örümcekleri engellemek için diğer çözümler neler ? 

  • Evdeki köşeleri, kapı ve pencere pervazlarını yani örümceklerin ağ yaptıkları alanlar için kalıcı insektisit uygulaması yapılabilir
  • Rezidüel böcek öldürücüler kullanılabilir.
  • Evde mümkün olduğu kadar çöp, çeşitli artıklar ve bitki kalıntıları ortadan kaldırılmalı,
  • Evde özellikle örümceklerin giriş yapabilecekleri alanları belirlenebilir ve bu alanlardaki boşluklar sıva tarzı uygulamalar ile kapatılmalı
  • Ev içine dışarıdan örümceklerin girebilecekleri yakacak odunlar ve benzeri malzemeleri mümkün olduğunca evin dışında tutulmalı
  • Özellikle mevsim geçişlerinde saklanacak kıyafetler plastik malzemeden üretilen depolama ürünleri tercih edilebilir, karton kutular tercih edilmemelidir.