İlham Kaynağı: Aynalı Modern Dekorasyonlar

Aynalı Modern Dekorasyonlar

Bir mekanın olduğundan daha büyük, parlak ve etkileyici bir görünüme sahip olmasında en önemli role sahip aksesuarlar şüphesiz ki aynalar. Duvar dekorasyonu bir iç mekanın görselini etkileyen önemli bir nokta, bu anlamda duvarda tercih edilen renkler ve aksesuarlar ortama bütünlük katmalı aynı zamanda mekanın tarzını tamamlamalı. Yazımızda bugün sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden muhteşem aynalı modern dekorasyon örnekleri seçtik, aynalar ile evinizde yapacağınız ufak değişikliklerin büyük etkilerinden faydalanacağınız harika dekorasyon fikirleri yazımızın devamında sizleri bekliyor.

Dar ve Uzun Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Geçmişten günümüze yaşam alanlarının değişmez parçaları olan aynalar, yüzlerce farklı modeli ile her tarz dekorasyona uyum sağlayan ve mekanda büyük değişimlere yol açan önemli aksesuarlar. Büyük mekanlara kattığı şık ve etkileyici hava kadar küçük mekanlarda ortaya çıkardığı inanılmaz etkiler bu dekoratif parçaların önemini açıkça gözler önüne koyuyor. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan dekoratif aynalar, başta oturma odası dahil olmak üzere evin tüm bölümlerinde rahatça kullanabilir.

Salon Dekorasyonu Aksesuar Uygulamaları ve Trendler

Aynaların gücünden yararlanarak mekan daha parlak, daha büyük ve daha çekici gösterilebilir, önemli olan mekanda kullanılacak olan aynanın ebatları, tarzı ve kullanılacağı yerdir. Dekorasyonda aynanın yeri ve büyüklüğü dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır, bu anlamda aynaların çekiciliğinden yararlanmak adına mekanın odak noktalarında kullanılması son derece önemlidir. Özellikle küçük alanlarda tercih edeceğiniz dekoratif aynalar, bulunduğu alana parlaklık ve ışıltı katmasının yanında ortama derinlik katarak olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Yani özellikle küçük alanlarda ayna kullanımı oldukça önemlidir. Bu dekorasyon hilesi çok fazla kullanılmaktadır.

Salon için ilham Veren Raf ve Kitaplık Fikirleri

Aynalı Salon Dekorayonu

Salonda Ayna Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Özellikle küçük salonlarda ayna kullanımı son derece akıllı bir seçim olacaktır, mekanı olduğundan daha büyük göstermesinin yanı sıra aynı zamanda parlaklık ve derinlik kazandıracaktır. Mobilya yerleşimi aynanın yerine karar vermenizde en büyük etken, genellikle oturma grubunun arkasında yatak büyük aynalar kullanılarak girişte istenilen derinlik etkisi başarılı şekilde uygulanabilir.

Büyük Salonlarda Ayna Kullanımı

büyük modern salonlar için ayna yerleşimi
büyük modern salonlar için ayna yerleşimi

Büyük salonlarda ayna kullanımı daha rahat şekilde yapılabilir, genelde bu tarz büyük salonların köşe kısımlarında yer alan yemek takımı arkasında tercih edilir ve yemek bölümünü daha ihtişamlı ve zengin gösterir. Eğer salonda dresuar, gümüşlük, konsol tarzı bir mobilya tercih edilecekse hemen üstüne yerleştirilecek büyük dekoratif bir ayna mekanda büyük farklılıklar yaratacaktır.

Galerimizde seçtiğimiz İlham Kaynağı Aynalı Modern Dekorasyonlar arasında özellikle ayna kaplamalı duvarlar mekanın görselliğini başlı başına yükseltmek adına harika bir fikir. Ancak komple ayna kaplı bir duvar görsel açıdan etkileyici olsa’da kullanım ve temizlik açısından biraz düşündürücü olabilir. Sözü fazla uzatmadan sizler için seçtiğimiz ve beğeneceğinizi düşündüğümüz ilham veren aynalı modern dekorasyon örnekleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

[galeri]