İlham Kaynağı: Siyah Mutfak Dekorasyonları

Mutfak dekorasyonunda farklılık yaratmak istiyor ancak bir türlü ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, bu yazımızda sizlere ilham veren siyah mutfak dekorasyonundan bahsedeceğiz. Siyah mutfaklar sıkça rastladığımız türden değiller, kulağa her ne kadar kötü bir fikir gibi gelse de bugün yazımızda yer verdiğimiz birbirinden özel ve eşsiz siyah mutfak dekorasyonları bir çok kişinin fikirlerini değiştirmesini sağlayabilecek ve hatta ilham verebilecek türden. Mutfakta koyu renkler kullanmak cesur bir karar, ancak mutfağa farklı renkler ve dokular ekleyerek daha şık ve iddalı bir mutfak dekorasyonuna sahip olunabileceğinin en zarif ve etkileyici örneklerini yazımızda bulabileceksiniz.

Siyah Mutfak Dekorasyonu

Siyah Mutfak Dekorasyonu
Siyah Mutfak Dekorasyonu

Son yıllarda büyük ilgi gören renkli mutfaklar arasında kırmızı, yeşil, mor, mavi ve hatta sarı gibi bir çok iddalı rengin öne çıktığını görüyoruz. Özellikle yeni nesil modern mutfaklarda bu tarz renkler büyük ilgi görmeye başladılar. Ancak söz konusu siyah mutfak dekorasyonu olunca akıllarda bir çok farklı soru işareti oluşabiliyor. yine de iddia ediyoruz ki, dekorasyonda farklılık yaratmak isteyenler mutlaka siyah mutfak modellerine göz atmalı!

Mutfak dekorasyonu için siyah yada koyu tonlar kullanmanın bir çok farklı yolu var, özellikle monokrom mutfaklar bir dönem oldukça ilgi görmüş ve kullanıma başlanmıştı. Siyah beyaz mutfaklar siyahın çekiciliğini ve zarafetini yansıtan en güzel dekorasyon örnekleridir, siyah ve beyazın ortaya çıkardığı uyum, parlak materyaller ile birleştiğinde mutfakta daha modern daha şık bir görünüm söz konusudur.  Siyah beyaz mutfak dekorasyonları yenilikçi tasarımlar ile daha çekici ve lüx bir görünüme sahip olabiliyor, peki komple siyah mutfak dekorasyonu bu şık ve çekici etkiyi yansıtabilir mi? Merak edenler için işte size cevap niteliği taşıyan siyah mutfak dekorasyonları..

Beyaz Metro Fayanslar ile Zarif Mutfaklar

Endüstriyel tarzı fırın, siyah ahşap mutfak dolapları ve onlara eşlik eden ahşap tezgahlar ile daha maskülen bir tarz ortaya çıkarılmış. Zemin olarak yine ahşabın vurgulandığını ve tavanda siyaha eşlik eden beyaz ile ortaya çıkan zengin bir siyah mutfak dekorasyonu. Bunun yanında siyahın cazibesi ve ortama katacağı kalite ise tartışılmaz.

Ayrıca günümüzde halen adı beyaz eşya olarak anılmakta olan buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi ürünlerin de siyahlarını temin etmeniz oldukça kolay. Veya genel olarak siyah mutfak dolabı tercih edip metalik renklerde beyaz eşyalar tercih ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Parlak tezgahın ve mutfakta kullanılan büyük taşlı avizenin mutfakta yarattığı etkiler inanılmaz. Siyah mutfak dolaplarında kapaklarda cam tercih edilmiş. Mutfağa parlaklığını vurgulayan cam kapaklar, taşlı klasik avize ve parlak tezgah ilk göze çarpan detaylar.  Dolapta beyaz mutfak gereçleri ile son derece şık ve bir o kadar çekici bir tarz ortaya çıkmış.

İlham Veren Renkli 2019 Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Siyah bir mutfağın hiçte iç karartıcı olmadığına dair güzel bir örnek, tezgah arkasında kullanılan klasik desenli fayanslar, ayrıca eskitilmiş tuğla kaplama ile son derece sıcak ve samimi bir tarza sahip. Tuğla duvarlara uyum sağlayan küçük ahşap tezgah ile beyaz büyük lavabo ile bütünlük sağlanmış.

İlginizi Çekebilir : Etkileyici Pembe Mutfak Dekorasyonu

Siyah mutfak dolapları ile sıcak ve samimi bir mutfak dekorasyonu için gereken tüm materyaller kullanılmış diyebiliriz bu örnek için. Siyah mutfak dolaplarına uyum sağlayan modern sarkıt lambalar, zeminde tercih edilen siyah beyaz çizgili kilim ve yine parlak siyah Eames sandalyeler ile mutfakta müthiş bir uyum sağlanmış.

Ahşap detayların öne çıkarılması aynı zamanda mutfağa doğal bir görünüm kazandırmış, tezgah arkasında kullanılan beyaz metro fayanslar ile hafif retro esintileri sağlanmış. Beyaz duvarda siyah dolaplar yine aynı renkteki diğer detaylar ile harika bir uyum yakalamış. Aynı zamanda siyahın metalik renkler ile uyumu belirgin şekilde ortaya çıkarılmış.

Siyah beyaz uyumunu gözler önüne seren şık ve kaliteli bir mutfak dekorasyonu, mermer tezgahların çekiciliği, ankastre mutfak aletleri ve cam sarkıtlar ile mutfakta yaratılan parlaklık oldukça davetkar. Ahşap zeminle beyaz tezgah altı dolap ve dekoratif tabureler ile dekorasyonda bütünlük sağlanmış.

[galeri]