İlham Veren Renkli 2020 Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Özellikle kadınlar için mutfaklar çok özel alanlar, bir hayli vakit geçirdikleri bu alanda motive eden, enerji veren renk seçimlerinin yapılması oldukça önemli. Mutfağın daha eğlenceli, daha dinamik kısacası rengarenk bir dekorasyona sahip olması için neler yapılabilir? Yazımızın devamında sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz, renklerin özgürce kullanıldığı ilham veren renkli mutfak dekorasyon fikirleri bulabilirsiniz.

Mutfakta canlı renklerin enerjisini hissetmek için uygulayabileceğiniz bir çok farklı ve dekoratif fikir bulunuyor. Sevdiğiniz renkleri, size enerji kazandırdığını düşündüğünüz canlı desenleri nasıl mutfağınıza yansıtabilirsiniz kısaca bunlardan bahsedelim. Canlı renklere sahip enerji veren bir mutfak istiyorsanız renkleri dilediğiniz gibi özgürce kullanmalısınız. Renklerin en canlı ve parlak tonlarını seçebilir, en güzel pembeleri, mavileri, turuncuları yada yeşilleri mutfağınıza yayarak istediğiniz enerjiyi mutfağınıza yansıtabilirsiniz.

renkli mutfak dekorasyon fikirleri

Nereden başlamalı ?

Renkli mutfak dekorasyonu için ilk olarak işe yemek masasını düzenlemek ile başlayabilirsiniz. Klasik bir yemek masasına sahipseniz onu hareketlendirmenin tam zamanı. Renkli sandalye seçimleri ilk etapta mutfağınızda görsel açıdan yapacağınız en etkili değişikliklerden biri diyebiliriz.

Farklı ve canlı renklere sahip sandalyeler mutfağa inanılmaz bir enerji katacak, yemek masanızın tarzına uygun modern yada klasik tarza sahip renkli sandalyeler ile cıvıl cıvıl bir yemek masasına sahip olabilirsiniz. Dilerseniz masa üstünde sevdiğiniz canlı renk ve desenlere sahip bir masa örtüsü kullanabilir, masa üstünde renkli çiçekler kullanarak aradığınız şık ve canlı görünüme sahip olabilirsiniz.

Renkli Mutfak dolapları

Mutfak dolapları artık eskidi ve yenilemek istiyorsanız size önerimiz mutfak dolapları için cıvıl cıvıl renk ve desenlere sahip yapışkanlı folyolar ile kaplayabilirsiniz. Yapışkanlı folyolar mutfağın görünümünü büyük ölçüde değiştirecektir, ayrıca sizi yeni mutfak dolap masrafından kolayca kurtarabilir.

Mutfak dolaplarını kaplamak oldukça zevkli bir iştir, istediğiniz renkleri ve desenleri mutfağınıza kolayca eklemenin keyfi bir başkadır. Parlak güzel renkler ve desenler ile dolap kapaklarınızı renk renk kaplayarak rengarenk bir stil yaratabilirsiniz.

Rengarenk Duvar Kağıtları

Mutfağınızdaki boş duvarlar canınızı sıkmaya başladıysa tarzınıza ve zevkinize hitap eden dekoratif duvar kağıtları ile bu alanı hareketlendirebilir, mutfağa özel bir tarz kazandırabilirsiniz. Mutfak için harika duvar kağıtları bulunuyor, belirli bir bölgeyi kaplayacağınız için oldukça uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Renkli dekoratif raflar

Boş ve sade duvarları renklendirmenin bir başka yolu ise dekoratif raflar kullanmaktır. Tarzınıza uygun canlı renkteki basit raflar mutfağınızda inanılmaz bir değişimin anahtarıdır. Aynı zamanda tabaklarınızı yada fincanlarınızı dekoratif olarak depolayabileceğiniz extra bir alandır. Her açıdan mutfakta dekoratif raf sistemleri kullanmak sizin için büyük bir avantajdır.

renkli mutfak dekorasyon fikirleri

Tezgah Üstü Dekorasyon

Tezgah üstü dekorasyon nedir, mutfağınızda hemen elinizin altında bulunması gereken mutfak araç ve gereçlerinin daha düzenli ve dekoratif bir görünme sahip olması olarak isimlendirilebilir. Ayrıca tezgah üstünde yeterince boş alanlar varsa dekoratif aksesuarlar ile renk ve hareket kazandırılabilir. Örneğin dekoratif bir vazo, yada hoş bir çerçeve gibi.

Bunların dışında renkli bir mutfak dekorasyonu hayaliniz varsa mutfak gereçlerinizi canlı renklere sahip tasarımlardan seçebilirsiniz. Sarı, kırmızı, mavi, yeşil ve turuncu gibi enerji veren renklere sahip mutfak araç ve gereçleri ile tezgah üstü dekorasyonu daha renkli ve çekici bir stile sahip olabilir.

Rengarenk desenli perdeler

Cıvıl cıvıl bir mutfak için yapacağınız perde seçimleri büyük önem taşıyor. Önünüzde yine bir çok farklı ve dekoratif alternatif var. Klasik perdelerin yerine renkli enerji veren desenlere sahip stor perdeler kullanmak mutfağınıza görsel açıdan büyük katkı sağlayacaktır. Stor perdeye alternatif olarak oldukça uygun fiyatlara sahip olan ve geniş model seçeneği bulunan baskılı motifli fon perde modelleri ile istediğiniz enerjiyi mutfağınızda hissedebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Mutfak Perdesi Nasıl Seçilir ? Nelere dikkat edilmeli ?

Renkli mutfak halıları

Her yaşam alanında olduğu gibi mutfak içinde zemin dekorasyonu büyük öneme sahiptir. Mutfağınızın zemini ister fayans, ister laminat parke olsun canlı renklere ve desenlere sahip bir renkli mutfak halısı ile büyük bir değişeme uğrayacaktır.

Mutfak halısı seçerken mutfağınızın tarzını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız, klasik yada modern tarzlara göre birbirinden güzel renkli mutfak halı modelleri rahatça hemen her markada bulunabiliyor. Modern tasarım bir mutfağa sahipseniz eşsiz desen ve renk uyumuna sahip patchwork halıları denemenizi öneriyoruz.

Aksesuar seçimleri

Mutfağa renk katan ufak detaylar aksesuarlar, tezgah üstünde, masa üstünde, duvarda yada zeminde.. Tarzınıza uygun renkli aksesuarlar ile mutfağınıza kolayca renk ekleyebilirsiniz. Mutfakta en çok tercih edilen aksesuarlar arasında renkli dekoratif vazolar, çerçeveler, büyük dekoratif saatler, rengarenk buzdolabı magnetleri ve tezgah arkası sticker modelleridir.

Olmazsa olmaz mutfak aksesuarları arasında dekoratif saatler dekorasyonu tamamlayan ve şıklık kazandıran aksesuarlar arasında yer alıyor. Mutfağın dekorasyon tarzına uygun dekoratif bir saat duvara renk ve şıklık kazandırır. Mutfağınızda ufak detaylardan hoşlanıyorsanız buzdolabı için dekoratif magnetleri kullanabilirsiniz, bünlerce farklı model arasından zevkinize uygun magnetler mutfağa ayrı bir sıcaklık ekleyecektir.

Küçük Mutfaklara İlginç Mutfak Dekorasyonları

Şayet mutfağınız küçükse renkli mutfak dekorasyon fikirleri konusunda bir araştırma yaparak; çok daha kullanışlı bir alan elde edebilirsiniz. Böylece mutfağınıza yaratıcı çözümler geliştirerek; ferah bir ortam oluşturmanız mümkün olacaktır. Küçük mutfaklarda mutlaka ölü alanları değerlendirmek konusunda farklı fikirlere açık olmak şarttır.

Hem göze hoş gelen hem de şık bir dekorasyon olanağı sunan mutfak dekorasyonlarında mutfakların boğucu ortamlardan kurtarılması birinci ana hedef olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı öncelikle ölü alanların değerlendirilmesi şarttır. Böylece küçük mutfağınızı çok daha ferah gösterecek alternatif çözümler üretebilirsiniz. Tıkış tıkış mutfaklar genellikle boğucu atmosferiyle ön plana çıkmaktadır. Bundan dolayı Mutfaklarda gereksiz mobilyalardan kurtulmak; rahat bir atmosferin oluşturulmasını da sağlayabilmektedir.

renkli mutfak dekorasyon fikirleri

Küçük Mutfakları Ferahlatın

Küçük mutfaklara renkli mutfak dekorasyon fikirleri çerçevesinde dokunarak; ferah ortamların oluşturulmasını isteyenler; İskandinav tarzı küçük sandalyeleri kullanabilirler. Yine küçük stil dekoratif malzemeleri de kullanıyor olmak; şık ve konforlu bir mutfak alanının oluşmasını mümkün kılacaktır.

Küçük mutfaklarda tercih edilen dekorasyon modelleri daha çok işlevselliğe odaklanmak durumundadır. Çünkü ancak bu sayede hem kullanışlı hem de şık bir dekorasyonun oluşturulması mümkün olacaktır. Üstelik bu sayede mutfaklarda gereksiz eşyaların bulundurulmasının da önüne geçilmiş olunacaktır. Bunun yanı sıra yerine göre imalat teknolojilerinden yararlanarak; mutfak alanlarınıza en uygun mobilyaları yaptırmak da küçük mutfaklar için önerilen; renkli dekorasyon fikirleri arasında yer almaktadır.

Tezgah arkası olarak adlandırılan alan için ise renkli duvar stickerları kullanarak bu alana renk ve hareket kazandırabilirsiniz. Ayrıca mutfakta yer alan bulaşık yada çamaşır makinesi içinde dekoratif sticker modelleri kullanabilirsiniz.

Tezgah Üstü Dekorasyon

Evin mutfak bölümleri hem kullanımı rahat hem de vakit geçirirken keyif vermesi gereken yerlerdir. En fazla eşyanın bulunduğu mutfak alanları, dekorasyon olarak zorlasa da tezgah üstünde yapılabilecek dekoratif kolylıklar bu sorunu ortadan kaldırabilmektedir. Tezgahlar kullanım olarak hem geniş bir yer olmalı üzerinde çok fazla kalabalık olmamalı hem de göze hitap edecek hoş bir görüntüsü olmalıdır.

Tezgah Üstü Dekorasyon

Tezgah üstünüzü dekoratif olarak dizayn etmenin farklı yolları vardır. Örneğin alabileceğiniz şık baharatlıkları tezgah üstü raflarda sergileyebilirsiniz. Tezgah üstünde pencereniz bulunuyorsa alabileceğiniz hem şık hem de rustik tarzdaki bir perde de mutfağınıza neşeli bir görüntü sağlayabilir. Tezgahınızın boş köşesini değerlendirebilir bir vazo ya da tencereyi saksı yapıp güzel bir çiçek koyabilirsiniz.

[galeri]