İlham Veren Klasik ve Modern Yemek Odası Takımı

Şık bir yemek odası takımı veya yemek masası sahibi olmak sizin için de bir ayrıcalık mı? Klasik yemek odası takımı mı yoksa modern yemek odası takımı mı sizin tarzınıza yakın? Yoksa iki takımın harmanlandığı yemek odası takımlarından mı hoşlanıyorsunuz?

Klasik ve modern yemek odaları ile ilgili dekorasyon uygulamaları, masa ve sandalyelere kombin olabilecek çiçek ve abajur tasarımları, yemek odalarını olduğundan daha hareketli ve şık gösterir.

Modern ve güncel bir tasarıma sahip yemek masası
Modern ve güncel bir tasarıma sahip yemek masası

Yemek odası takımınızı salonda kullanacaksanız mutlaka salonun toplam dekorasyon kalitesine uygun bir yemek odası seçmelisiniz. Bu uygunlukta salon mobilyaları ile birebir desen ve renk uyumunu yakalamak zorunda olmasanız da tarz uyumunun olması gerekir. Bu anlamda klasik bir salon takımına sahipseniz klasik bir yemek odası takımı düşünmenizi öneririm.

Klasik tarz yemek odası ve soft bir tasarım
Klasik tarz yemek odası ve soft bir tasarım

Klasik yemek odası takımında genellikle ilk akla gelen kavramlar “düzen” ve “kurallar” olarak ortaya çıkıyor. Bu düzenin dekorasyon içerisinde birçok artısının olduğunu belirtmek isteriz. Ahşap ağırlıklı görünüme sahip klasik yemek odaları, ahşabın sıcaklığını kuralların ve düzenin klasikliği ile harmanlayarak farklı bir atmosfer oluşturmaktadır.

Klasik Yemek Odası
Klasik Yemek Odası

Klasik yemek odaları örneklerinden birini salonunuzda kullanmak istiyorsanız ve klasik yemek odalarını seviyorsanız size birkaç tavsiyede bulunmak isteriz. Klasik yemek odaları için takımın içindeki her bir üründe mutlaka ortak bir desen arayışınız olsun. Bu desenler ana desen olarak kabul edilmekte ve takıma ait parça olduğunu da göstermektedir. Ahenk oluşturan bu ana desenlerin dışında ince işçiliğe sahip farklı detay çalışmaları da yemek odası takımını daha şık ve ağır bir görünüme sokmaktadır.

Klasik yemek odası takımlarında sandalyeler de arka işlemeleri ve bacaklardaki desen detayları ile klasik görünüme katkı sunmaktadır. Klasik bir yemek odası takımında aydınlatma da bu görünümü tamamlayan özelliklere sahip olmalıdır. Aydınlatma için salonun genel aydınlatmasının dışında farklı bir aydınlatma tercih etmelisiniz. Bu aydınlatmada şamdan görünümlü sarkıt avize kullanabilirsiniz. Bu avizenin de çoklu ampul seçeneklerine sahip olması gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca aydınlatmada yemek takımınızın rengine uygun bir ışık tercihinde bulunursanız teşhir salonlarında gördüğünüz albenisi yüksek etkiyi kendi yemek odanızda da oluşturabilirsiniz.

[haber id=”9836″]

Yemek Odası Tarzları

Ahşap ve Modern bir yemek odası
Ahşap ve Modern bir yemek odası

Modern Yemek Odası Takımları

Klasik ve modern yemek odaları arasında modernite vurgusu önde olsun düşüncesine sahip biriyseniz sizin için seçenek oldukça fazla. Modern yemek odaları için renk seçimi sizi epey yoracağa benziyor. Birbirinden güzel farklı renk ve tonlara sahip modern yemek odaları için salonunuzun ana renklerine uygun bir tercihte bulunmanızı tavsiye ediyoruz. Bu tavsiyenin yanında ufak renk sapmaları da makul seviyede olduğu müddetçe gözü rahatsız etmeyecektir.

Renkli bir yemek odası ve sandalyeleri
Renkli bir yemek odası ve sandalyeleri

Siyah ve beyaz tonların hâkim olduğu modern yemek odaları favori renk olma üstünlüğünü her sene koruyor. Modern görünümdeki ana unsurlardan biri, yemek masasının bacaklarındaki estetik geometrik yapı ile bu bütünlüğün tüm takımdaki ürünlere yansımış olmasından kaynaklanıyor. Parlak ve albenisi yüksek kaplamalar sayesinde modern yemek odaları göz alıcı bir estetiğe kavuşmaktadır. Ayrıca tekrar belirtmemiz gerekir ki, yemek odası dekorasyonu yaparken ya da yemek takımı seçerken, masa ve sandalyelerin bulunacağı ortam ile bağımsız olmamasına dikkat edilmelidir. Örneğin salonda bulunan yemek odasını modern tarzda seçecekseniz, salon dekorasyonunuzun da modern tarzda olması gerekmektedir. Birbirinden bağımsız dekorasyon ürünleri tercih ederseniz sonuç hüsran olacaktır.

Klasik ve Modern Yemek Odaları
Beyaz Sandalyeli Spor Yemek Masası

Klasik ve modern yemek odaları için aydınlatma aynı düzeyde öneme sahiptir. Modern yemek odaları için düşüneceğiniz aydınlatma çeşidi salondaki yemek odası konumuna göre değişiklik gösterecektir. Yine salon aydınlatmasından farklı olarak sarkıt ve modern görünümlü bir avize ile şık bir sonuç elde edebilirsiniz. Avize seçiminizde yemek odası takımının genel geometrik durumuna bağlı olarak köşeli yemek odaları için daha yuvarlak hatlara sahip aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ya da yuvarlak hatlara sahip yemek odası takımı için köşeli bir aydınlatma seçebilirsiniz. Yemeklerinizle misafirlerinizin damaklarına hitap ederken oluşturduğunuz tasarımla ve zıtların ahengiyle göz zevklerini de doyurmuş olursunuz.

Etkili olabilecek Yemek Odası Aydınlatması
Etkili olabilecek Yemek Odası Aydınlatması

Klasik ve modern yemek odaları için biblolar ve küçük aksesuarlar her zaman kurtarıcı mahiyettedir. Sizin için sıradan gelen küçük bir dekoratif parça bazen duruşu ve kalitesi ile tüm dekorasyonun kurtarıcısı olabilir. Bu nedenle küçük dekorasyon ürünlerini kullanmayı da ihmal etmeyin.