Koltuk Döşeme Renk Kombinleri

Ev dekorasyonunda en önemli mobilyalar koltuk takımlarıdır. Evin ruhunu ve tarzını belirleyen mobilyalar aksesuarlar ile bir araya gelerek dekorasyonu tamamlar. Ev dekorasyonunda hali hazırda bulunan koltuk takımınızı yenilemek istiyor iseniz iyi bir araştırma ile işinin ustası bir koltuk döşemecisi bulabilir sıfır ayarında koltuk takımlarına sahip olabilirsiniz. Ya da elinizden bu tarz işler geliyor ve uğraşmayı seviyorsanız öğretici videolar eşliğinde koltuğunuzun döşemesini gerekli malzemeleri alarak kendiniz de yapabilirsiniz.

2020 Koltuk Döşeme Rengi

Koltuk takımı döşemesinde karar vereceğiniz iki önemli konu koltuk döşemeniz için seçeceğiniz kumaş ve renktir. Her renk her kumaşta kaliteli bir görüntü vermeyeceği gibi, her renk her tarzda da hoş durmamaktadır. Bu yüzden koltuğunuzun tarzına göre bir renk belirlemelisiniz. Örneğin avangard bir koltuk takımında sadece siyah renk kullanmanız odayı kasvetli bir havaya sokacak aynı zamanda da odayı olduğundan küçük gösterecektir. Ya da sadece kahverengi kullanmanız veya sadece mor renk gibi canlı renklerden birini kullanmanız da aynı etkiyi verecektir. Bu nedenle son zamanlarda yaygınlıkla kullanılan birden fazla rengi kombinleyip koltuk takımınızın dekorasyonunu yaptırabilirsiniz.

2020 Koltuk Döşeme Renk Kombin

Koltuk takımı döşemesinde hemen her kumaş ve rengi seçme şansınız bulunmaktadır. Örneğin son zamanların modası olan zıt renkleri beraber kullanabilir oturma odanıza ya da salonunuza modern bir görüntü verebilirsiniz. Klasik tarzda bir dekorasyon istiyor iseniz de ağır renklerle beraber koltuk takımınızın kol ve ayak bölümlerine gold detaylar yaptırabilirsiniz. Örneğin bordo ve gold rengin kombinasyonunu uygulayabilirsiniz. Ya da bej renk ile gold detayları birleştirebilirsiniz. Modern tarzda ise lacivert ve krem rengi olarak kombinleyip döşemesini yaptıracağınız koltuk takımlarınızın ayaklarını ahşap renge boyattırabilirsiniz.

Renklerin İnsan Psikolojisine Etkileri

Renklerin insan psikolojisine bilinen bir çok etkisi bulunmaktadır. Yapılan yüzden fazla araştırma ve anket çalışmaları da bu durumu kanıtlar niteliktedir. Koltuk takımı döşemesinde kullanacağınız renkleri bu durumu da düşünerek birbiri ile uyumlu olarak döşettirmeniz daha faydalı olacaktır. Ayrıca bu duruma dikkat ettiğiniz takdirde koltuk takımınızdaki renklerden çabuk sıkılmanızın da önüne geçmiş olacaksınız. Renklerin insan psikolojisine etkileri ise şu şekildedir;

2020 Koltuk Döşeme Renk Kombini

Mavi, her bakanın içini açma özelliğine sahip olan mavi tek başına ve yoğun olarak kullanıldığında negatif etkiler vermektedir. Bunlardan en önemlileri ise yalnızlık, üzüntü ve depresyondur. Farklı renkler ile kombinasyonu sonucunda ise pozitif etkilerini görmek mümkündür. Bunlar bilgelik, güven ve sadakat duygularıdır. Mavi aynı zamanda kararlılığı ve bağlılığı da simgelemektedir.

Yeşil, daha çok yaşamı simgelemekte ve gençliği, ümitleri ayrıca da yenilenmeyi anlatmaktadır. Yeşilin insan psikolojisinde sakinleştirici ve sinir sistemini yatıştıran etkilerini görmek de mümkündür. Yeşil daha çok ısrarcı ve özgüveni yüksek insanların tercih ettiği bir renktir. Yeşil kullanan kişideki otoriteyi ve inandırıcılığı simgelemektedir.

2020 Koltuk Döşeme Renk Kombinleri

Turuncu, canlı bir renk olması nedeni ile de mutluluk verici ve dikkat çekici bir renktir. Gösterişi simgeleyen turuncu kullanıldığı ortama zengin bir görüntü vermektedir. Ayrıca turuncunun insan psikolojisine etkisi de cesaret ve güven duygularını arttırmasıdır. Zihnin çalışmasını etkileyen turuncu yaratıcılığı da arttırır. Turuncu ancak yoğun kullanılmamalıdır. Bu durum itici bir görüntüye de neden olmaktadır. Örneğin koltuk takımında turuncu detaylara yer verebilirsiniz.

2020 Koltuk Döşeme Renkleri

Siyah rengin hem negatif hem de pozitif etkileri oldukça fazladır. Yoğun kullanıldığı takdirde karanlık güçler ve suçu simgelediği için ortamı kasvet havasına sokabilir. Ancak detaylarda ya da bir oturma koltuğunda kullanıldığında sadakat, sebat, dayanıklılık ve bilgelik gibi duyguları güçlendirebilmektedir. Güçlü ve ciddi görünmek isteyenlerin tercihi siyah renkten yana olmalıdır.

[haber id=”24002″]