Kullanışlı Bir Gardırop Nasıl Olmalı ?

Yatak odasının dekorasyon tarzını öne çıkaran aynı zamanda her türlü giyim eşyasını depolayan ve ortamın düzenini sağlayan önemli mobilyalar gardırop modelleri. Günlük yada mevsimlik kıyafetlerin düzenli şekilde saklanmasını sağlayan bu büyük dolaplar, aynı zamanda dış görünümleri ile yatak odasının belirgin dekorasyon tarzını yansıtıyorlar. Bu nedenle de gardırop seçimi oldukça problem olabiliyor ve kullanışlı gardırop modelleri hangileridir soruları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bugün yazımızda yeni bir gardırop almayı düşünenler için hem kullanışlı hemde şık bir gardırop nasıl olmalı, gardırop seçerken nelere dikkat edilmeli  bu başlıklar ile ilgili çeşitli öneriler ve ipuçlarına yer veriyoruz.

Gardıroplar çeşitli rafları, çekmeceleri ve elbiseleri düzenli tutmak için içerdiği rafları ile her türlü kıyafetin düzenini sağlayan büyük dolaplardır. Gardırop modellerinin hepsi genelde çekmece, raf ve askılardan oluşur ancak ihtiyaçlara göre şekillendirilebilir. Bu anlamda yatak odanızın büyüklüğüne göre ve ihtiyaca yönelik gardırop modelleri seçmek, hem maddi açıdan hemde kullanım açısından kolaylık sağlayacaktır.

Peki kullanışlı bir gardırop nasıl olmalı? 

Kullanışlı Gardırop Modelleri

Kullanışlı Gardırop Modelleri
Kullanışlı Gardırop Modelleri

Kullanışlı bir gardırop kişinin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir, aynı zamanda yatak odasının büyüklüğü ve sahip olunan giyim eşyasının sayısına bağlıdır. Öncelik ihtiyaçları belirlemektir, basit bir örnek verecek olursak, günlük kullandığınız elbiselere uygun bir gardırop seçmelisiniz. Yani eğer takım elbiseleri sıkça kullanıyorsanız bolca askıları bulunan bir tasarım, günlük giyim ağırlıkta ise t-shirt gibi ürünleri düzenli tutacak çok sayıda raf ve çekmecelere sahip bir gardırop sizin için en ideal ve kullanışlı olanıdır.

modern gardırop modelleri 2016
modern gardırop modelleri 2016

Diğer bir açıdan bakarsak seçilen gardırop modelinin büyüklüğü, raf ve çekmece sayısı, kapak özellikleri, ihtiyaç halinde takı ve aksesuarlar için özel bölümler içermesi yine göz önünde bulundurulması gereken noktalardır gardırop seçimlerinde. Mesela küçük bir yatak odası için gardırop ihtiyacı var ise kapaklı gardırop modelleri yerine daha rahat bir kullanım açısından sürgülü gardırop modelleri tercih edilmelidir. Böylece kapakların içeriye doğru açılarak alanı daraltması sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.

İlginizi Çekebilir : Mevsimlik Giysiler Nasıl Depolanmalı ?

Kullanışlı bir gardırop aynı zamanda ihtiyaçlara karşılık vermelidir, aynalı gardıroplar ile ihtiyacınız olan boy aynasına sahip olabilirsiniz, böylece tek bir dolap yatak odasında büyük ölçüde beklentilerinizi karşılayabilir.

aynalı gardırop modelleri 2016
aynalı gardırop modelleri 2016

Gardırop modelleri nelerdir ?

Yeni bir gardırop alacakların karşılarına genelde 4 farklı tasarım çıkar, bunlar klasik kapılı, sürgülü, 3 ve 4 kapılı gardırop modelleridir. Genelde en fazla ilgi çekenler geniş depolama imkanı sunan 4 kapılı modellerdir. Baktığımız zaman gardırop seçimlerinde yapılan en büyük hata özellikle dar yatak odalarında kapılı modeller tercih etmektir. Ancak dar ve hareket alanı kısıtlı yatak odaları için en ideal tasarımlar sürgülü gardırop modelleridir, sürgü kapılar  extra yer kaplamazlar, buda alanı daha fazla daraltmadan rahat bir kullanım imkanı sağlar.

country tarzı beyaz gardırop 2016
country tarzı beyaz gardırop 2016

Ancak söyle bir durumda söz konusudur, yatak odası eğer takım olarak tercih edilmedi ise ve yatak odası mobilyaları parça parça seçilmek zorundaysa sürgülü gardıroplarda istenilen tarzda bol çeşit bulmak ne yazık ki kolay değil. Kadınların yatak odasında daha çok klasik, yani country tarzı mobilyaları görmek istediğini düşünürsek, sürgülü dolaplar daha modern bir görünüme sahip olduğundan bu anlamda uyumsuzluklar olabiliyor, ancak yatak odası yeterince büyüklüğe sahip ise kapılı gardıroplar daha sıcak ve samimi bir görünüm yaratacaktır.

Ancak eğer dar bir yatak odasına sahipseniz, yazımızda da belirttiğimiz gibi sürgülü modeller tercih edilmelidir. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi, sürgülü dolaplar büyük 2 kapağa sahip olduğundan genelde bir kapakta büyük aynalara sahip olmasıdır. Bu aynalar hem küçük bir dekorasyon hilesi ile bulunduğu alanı daha büyük gösterir hem de yatak odasındaki en temel ihtiyaçlardan biri olan boy aynası ihtiyacınızı karşılamış olur.