L Koltuk Sevenler İçin İlham Veren Salon Örnekleri

Salon dekorasyonu denilince her ne kadar aklımıza büyük koltuk takımları ve vitrinler gelse de daha sade ama yine de kusursuz görüntüler elde etmek mümkün. Küçük ve orta büyüklükteki salonlarda daha minimal ve düzenli bir görünüm isteyenlerin ilk tercihleri genelde L koltuk modellerinden yana oluyor. L koltuk kullanımının bir çok avantajı var, bunlardan ilki alan tasarrufu sağlamaları. Küçük salon dekorasyonu için en uygun mobilyalar arasında gösterilen L koltuk modelleri ayna zamanda estetik duruşları ile mekanda modern ve estetik bir hava yaratır. Yazımızda bugün L koltuk kullanılarak dekore edilmiş birbirinden şık ve kullanışlı salon dekorasyon örnekleri hazırladık, bu tasarımları sevenler için harika yerleşim örnekleri kesinlikle ilham alacaklardır. işte sizler için seçtiğimiz birbirinden güzel köşe takımlı salon dekorasyonu modelleri;

Köşe Takımlı Salon Dekorasyonu

modern salon dekorasyonu 2017
modern salon dekorasyonu 2017

Oturma grupları ve mekan içindeki diğer mobilyaların yerleşimi kullanışlı ve rahat bir salon dekorasyonu için son derece önemlidir. Odanın konumu, aldığı ışık miktarı ve cephesi gibi bir çok önemli nokta göz önünde tutularak yerleşim yapılması, salonun tüm özelliklerinden faydalanabilmesi anlamına gelir ki, kullanışlı bir dekorasyon bu şekilde olmalıdır.

Bir çok parçadan oluşan oturma odası grupları özellikle küçük salonlar için yerleşim açısından tam bir kabus olabilir, bu tarz çok parçalı oturma takımları küçük salonlarda göz yoran bir kalabalık ortaya çıkaracaktır. L koltuklar ise yerleşim açısından hiç zorlamadan ve uzmanlık gerektirmeden bir çok farklı konumda kullanabilir. Odanın alanını en iyi ve verimli şekilde kullanmak için L koltuk modelleri son derece uygun tasarımlardır ve modern bir görünüm sunarlar. Ayrıca L koltuk modellerinin çoğu açılabilir olduğundan yatıya kalan misafirlerinizi rahatça ağırlayabilirsiniz.

Eğer tek başına bir L koltuk modelinin salonda çok sade duracağını düşünüyorsanız yanına yine aynı tarzda farklı renk tonlarında bir tekli koltuk yerleştirerek ortama renk ve hareket kazandırabilirsiniz. Hem görsel açıdan daha zengin, hangi kullanım açısından daha rahat bir salona sahip olabilirsiniz.

Neden Köşe Takımlı Salon Dekorasyonu?

Köşe takımları daha çok küçük salonlarda tercih edilmektedir. Bunun sebebi de tahmin edeceğiniz üzere daha az yer kaplamasına rağmen oldukça kullanışlı olmalarıdır. Özellikle bulunduğu ortamda kalabalık görüntüyü sevmeyenlerin tercih ettiği köşe takımları, sandıklı modelleri ile hem size ekstra depolama alanı sağlar hem de odanızda çok daha fazla kullanım alanına sahip olmanıza neden olur. Ayrıca her geçen gün mobilya firmalarının daha fazla seçenek üretmesi ile de hayal ettiğiniz dekorasyon stiline uygun bir köşe takımı bulmanız oldukça kolay. Galerimizde seçtiğimiz L koltuk dekorasyon örnekleri ile bir çok farklı yerleşim fikrine sahip olabilirsiniz.

[galeri]