Lake Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir

Lake mutfak dolabını birkaç malzeme ile kolaylıkla temizlemek mümkündür. Lake mutfak dolabını temizlemek için öncelikle temizlik eldiveni, mikrofiber bez, kurulama bezi, bir şişe sprey temizleyici, temizlik kovası, dolabın yüksek yerlerine de kolay erişim için merdiven ya da sandalye, ahşap temizleyici ve sirke malzemelerini edinmeniz gerekmektedir.

Lake Mutfak Dolabı Nasıl Silinir

Günlük Temizlikte Lake Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir

Lake mutfak dolabını temizlerken eğer rutin ve gündelik bir temizlik yapacak iseniz lake dolaplarını silme ve temizleme işlemine dolap içinden başlamanız daha sağlıklı olacaktır. Dolapların içerisini boşaltarak silme işlemine başlayabilirsiniz. Öncelikle kovaya ılık bir su doldurun. Temizlik malzemeleri ikiye ayrılmaktadır. Doğal temizlik malzemeleri ve kimyasal temizlik malzemeleri. Tercihinize ve sileceğiniz yerin kalitesine göre ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

Lake Mutfak Dolabı Temizliği

Doğal temizlik malzemesi ile temizlik yapmak istiyor iseniz ılık su doldurduğunuz kovaya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Tercihiniz kimyasal temizlik malzemesi ile temizlik yapmak ise ılık su kovasına yine bir miktar ahşap temizlik malzemesi ekleyebilirsiniz. Dolap içlerini silmek ile başlayacağınız temizlik için mikrofiber bezi sirke ya da ahşap temizleyici ile karıştırdığınız ılık su kovasında ıslatın. Sonrasında da bezin suyunu sıkarak dolap içlerini temizlemeye başlayabilirsiniz. Sonrasında ise neme ve suya maruz kalmaması için kurulama bezi ile sildiğiniz dolap içini kurulayın. Ardından dolaptan çıkardığınız eşyaları tekrar yerleştirebilirsiniz.

Lake mutfak dolaplarının içini bu şekilde temizleyerek dolap içi temizleme işlemini bitirebilirsiniz. Sonrasında ise lake mutfak dolaplarının kapak temizliği gelmektedir. Bunun için ise iki tane mikrofiber bezi yanınızda bulundurun. Mutfak dolabı kapaklarını temizleme işlemi de dolap içini temizleme işlemine benzemektedir. Önce mikrofiber bezi sirke ya da ahşap temizleyici ile karıştırdığınız suda ıslatın. Arkasından mikrofiber bezin suyunu sıkarak lake mutfak dolabı kapaklarınızı silin. Sonrasında ıslak kalmaması için diğer kuru mikrofiber bez yardımı ile lake mutfak dolabı kapaklarınızı kurulayın. Islak ve nemli kalan dolaplar sonrasında deformasyona uğramaktadır. Eğer kurulama işlemi yapılmaz ise lake mutfak dolaplarınızın ömrü kısalmış olacaktır. Ayrıca ıslak ve nemli kalan dolaplar koku yapacaktır. Bunun için mutfak dolabı temizliği yaparken dolap içi ve dolap kapaklarının iyice kurulanması gerekmektedir.

Yeni Olan Lake Mutfak Dolaplarının Temizliği

Lake mutfak dolabı temizleme işleminde temizlik günlük bir temizlik değil ise temizlik işlemi için farklı yollar da bulunmaktadır. Yeni inşaatı bitmiş bir evin mutfak dolabı temizlenecek ise ya da lake mutfak dolabını yeni alıp taktırdıysanız ilk temizliğini yapacaksınız demektir. Öncelikle lake mutfak dolabının temizliğine başlamadan etraftaki ve dolap içlerinde kalan ya da tezgah üstünde kalan toz, talaş gibi malzeme kalıntılarını temizlemeniz gerekmektedir. Genellikle ilk takılan lake dolaplarının üzerinde çizilmeye karşı yapıştırılmış jelatinler bulunmaktadır.

Lake Mutfak Dolabı Temizlik Önerisi

Temizlik işlemine bu jelatinleri sökerek başlayabilirsiniz. Sonrasında ise yeni olan lake mutfak dolabını temizlemek için bir kova su ve iki tane mikrofiber bez edinin. Ilık su ile ıslattığınız mikrofiber bezin suyunu sıkarak mutfak dolaplarınızın içini ve kapaklarını silebilirsiniz. Diğer mikrofiber bez ile de sildiğiniz dolap içi ve kapaklarını kurulama işlemini yapabilirsiniz.

Lake mutfak dolaplarının temizliği için gerek dolap içinde gerek ise kapaklarının temizliğinde kimyasal temizlik malzemelerinin kullanılmaması çok önemlidir. Kimyasal temizlik malzemeleri lake mutfak dolaplarının ömrünü kısaltmaktadır. Zamanla deformasyona uğrayarak kullanılmayacak bir hale gelebilmektedir. Mutfak dolapları çok zor lekelere ve kirlere maruz kalabilmektedir. Özellikle yağ lekelerine çok fazla maruz kalabilen mutfak dolapları için temizlik yaparken mutlaka uzmanlara danışarak profesyonel bir yardım alınması gerekmektedir.

[haber id=”25721″]