Makyaj Masanızı Güzelleştirmenin Pratik Yolları

Makyaj masaları kadınların kendini en özel hissettiği yerlerden biridir, uzun zaman geçirdikleri bu masada düzeni korumak ve yatak odasına uyumlu bir stil elde etmek zor gibi görünebilir, yazımızda makyaj masasını güzelleştirmenin pratik yolları ile yatak odasının en özel kısmını görsel açıdan daha güzelleştirebilirsiniz. Makyaj masası düzeni çoğu zaman sağlansa bile sürekli olarak devam eden makyaj ve bakım saatlerinde bu düzenin yerini ister istemez karışıklık alabiliyor, genelde zamansızlıktan kaynaklanan bir durumdan dolayı istenilen masa düzenine sahip olunamıyor.

makyaj masası modelleri

Farklı konseptlere sahip olan makyaj masası modelleri son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıktığı için birkaç pratik dokunuşla makyaj masalarının çok daha şık ve kullanışlı olmalarını mümkün kılabiliriz.

Makyaj masasını güzelleştirmenin yolları

Masrafsız şekilde makyaj masanızda düzen sağlamak ve görselliğini arttırmak için beğeneceğinizi düşündüğümüz pratik fikirler hazırladık sizlere. İşte makyaj masanızı güzelleştirecek fikirler !

Çiçekler ile gelen ferahlık

makyaj masasına çiçekler ile renk katın
makyaj masasına çiçekler ile renk katın

Makyaj masanıza sevdiğiniz çiçekleri şık ve dekoratif bir vazo eşliğinde sergileyin. Genelde oturma odası, mutfak yada balkonlarda tercih edilen dekoratif çiçekler yatak odanıza ve makyaj masanıza renk ve stil kazandıracaktır.

Dekoratif zarif tepsiler

dekoratif tepsiler ile görsellik ve düzen katın
dekoratif tepsiler ile görsellik ve düzen katın

Makyaj masanıza hem şıklık hemde düzen getiren dekoratif tepsileri mutlaka denemelisiniz. Masa düzeni sağlamak adına kullanabileceğiniz dekoratif şık tepsilerde benzer malzemelerinizi renk uyumuna göre ayırabilir bu sayede masanıza görsellik kazandırmış olursunuz.

Bir arada tutun

makyaj masası düzeni için fikirler
makyaj masası düzeni için fikirler

Genelde makyaj masalarında küçük eşyaların dağınıklığı göze batar, örnek olarak göz kalemleri, fırçalar gibi makyaj malzemeleri için dekoratif kavanozlar tercih edebilir, hem düzenli hemde şık bir masa düzeni sağlayabilirsiniz. Bu konuda el becerinize güveniyorsanız sizde renkli dekoratif kavanozlar yaparak makyaj malzemelerinizi ayırabilir ve düzen sağlayabilirsiniz.

Güzel ambalajları sergileyin

güzel ambalajları sergileyin
güzel ambalajları sergileyin

Kadınlar bildiği gibi çoğu zaman cilt bakım ürünleri oldukça dekoratif ambalajlara sahipler, hatta ihtiyaç yokken bile dekoratif görünümün çekiciliğine yenilip satın alınabiliyorlar. Set halinde aldığınız ve dikkat çekici, zarif ambalajlı ürünleri makyaj masanızın üstünde tutarak masanızı görsel açıdan zenginleştirebilirsiniz. Özellikle renklerini ve tasarımını beğendiğiniz güzellik setlerini dekoratif amaçlı kullanmak makyaj masanıza yeni bir stil kazandırabilir.

Makyaj masanızda renk uyumu yaratın

makyaj masanızda renk uyumu yakalayın
makyaj masanızda renk uyumu yakalayın

Makyaj masanızın üstünü daha dekoratif hale getirmenin farklı bir yolu ise masada renk uyumu sağlamaktır. Peki bu nasıl yapılabilir, masa üzerinde birbiri ile uyumlu renge sahip eşyalar varya bunları bir araya getirerek masada uyumlu bir renk dağılımı yaratılabilir. Gümüş rengi bir parfüm şişesinin yanında yine aynı renge sahip yada uyumlu bir tonda kutu, al aynası ve benzeri eşyaları bir arada tutabilir bu şekilde makyaj masanızı güzelleştirebilir ve uyum yakalayabilirsiniz.

Tekstil ürünlerini deneyin

Makyaj masanızı güzelleştirmek için birbirinden güzel peçeteleri yada dekoratif örtüleri deneyebilirsiniz. Özellikle bir çok ünlü ev tekstil markasında yer alan modern yada romantik tekstil ürünleri makyaj masanıza şıklık ve tarz kazandırabilir. İpek peçeteler ister modern ister klasik makyaj masalarında çok şık bir görünüme sahiptir, deneyebilirsiniz.

Düzeni kalıcı hale getirin

Düzeni kalıcı hale getirin
Düzeni kalıcı hale getirin

Makyaj masanızı istediğiniz gibi dekore etseniz de zamanla masaya yeni eklenen aksesuar, makyaj malzemesi ve eşyalar ile yine kalabalık bir görünüm oluşabilir. Kullanmadığınız tüm malzemeleri kaldırarak kalabalıktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca belirli aralıklar ile masanın temizliğini yaparak daha temiz bir görünüm sağlayabilirsiniz.

 

Makyaj Masanızı Konforlu Kılın

Kadınların sıklıkla kullandıkları makyaj masaları mutlaka konforlu olmak durundadır. Çünkü kadınlar; makyajlarını yaparken rahat olmak ve makyaj işlemini kolaylıkla yapmak ister. Bunun için gerek aynalar gerekse sandalyelerin kullanışı rahat olması önemlidir.

makyaj masası modelleri

Makyaj masanızı konforlu kılmak için; yumuşak bir koltuk örtüsü tercih edebilirsiniz. Yine rahat hareket edebileceğiniz bir mobilyayı tercih edebilirsiniz.

Makyaj yapmak kadınların epey bir vaktini aldığı için kadınlar yatak odalarındaki en güzel alanı makyaj masasına ayırmaktadır. Unutmamak gerekir ki makyajını rahat bir şekilde yapabilen kadın; stressiz olacaktır. Güzel makyaj yapan bir kadının kendine daha güveli olması da kesin gibidir. Bu durum; kadınların güne mutlu başlamasını tetikler. Böylece makyaj masası modelleri ve tasarımlarının kadınların günlük hayatı üzerinde etkili oldukları da ortaya çıkar.

2019 Makyaj Masası Konseptleri

Birbirinden farklı çeşit ve özelliklere sahip bir şekilde üretilebilen makyaj masaları, 2019 yılı itibariyle daha da çeşitlenmiştir. Bundan dolayı 2019 makyaj masası konseptleri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı seçenek de çıkabilmektedir. Bu seneki makyaj masası modelleri biraz daha klasik çizgilere sahip olmakla birlikte yuvarlak ve elips şekillerin daha çok tercih edilmeye başlandığını da söylemek mümkün olmaktadır.

Makyaj Masası Düzeni

Yatak odaları hem düzenli hem de tarzı oldukça iyi yansıtmalıdır. Dekorasyonda yatak odası kişisel zevkinizi özgürce yansıtabileceğiniz yerlerdir. Yatak odaları kullanım rahatlığı yönünden de düzenli olmalıdır. Bu yüzden çok fonsiyonlu eşyalar almanız yararınıza olacaktır. Makyaj masaları da bunlardan bir tanesidir. Çok fazla olan makyaj malzemeleri iyi bir düzenlemesi olmazsa kalabalık ve dağınık bir görüntüye neden olacaktır.

Makyaj Masası Düzeni

Makyaj masaları birbirinden farklı model ve fonksiyonlarda üretilmektedir. İhtiyacınıza en uygun makyaj masasını almalı ve düzeninizi ona göre yapmalısınız. Makyaj masanızda düzen sağlarken organizerlerden yardım almanız gerekmektedir. Fırçalarınız, göz kalemleriniz gibi makyaj malzemelerinizi ayrı gruplara ayırararak organizerlere yerleştirebilirsiniz.  Ayrıca aksesuarları seven ve sergilemekten hoşlanan biri iseniz, aksesuarlarınız için askılıklar alabilirsiniz.