Mutfak Perdesi Nasıl Seçilir ? Nelere dikkat edilmeli ?

Dekorasyonda bir bütünlük sağlanması adına yaşam alanlarında kullanılacak perde seçimleri, hem alanın tarzına ve çizgilerine hitap etmeli, hemde mekanın kullanım amacına yönelik tasarımlar seçilmelidir. Perde seçimi bir mekan için en önemli detaylardan biridir ve odanın ruhuna hitap eden renk yada desenlere sahip olmalıdır. Ancak söz konusu mutfak perdesi seçimi ise biraz daha farklı unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Mutfak perdesi nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, ayrıntılar yazımızın devamında…

Mutfak Perdesi Nasıl Olmalı?

Mutfak Perdesi Nasıl Olmalı
Mutfak Perdesi Nasıl Olmalı

Mutfak perdesi seçerken bunlara dikkat etmelisiniz

Mutfak için perde seçimleri yaparken ilk akla gelmesi gereken güneş ışığından sonuna kadar faydalanabilen saydam tasarımların en doğru tercihler arasında olduğudur. Mutfaklar çok sık ziyaret edilen çalışma ortamlarıdır ve bu tarz alanlar için kesinlikle doğal ışık yeterli seviyede mekana dolmalıdır. Mutfak perde modelleri arasında ışığı başarılı şekilde geçiren saydam yapıya sahip perdeler en doğru seçimlerdir.

Mutfak için birbirinden farklı yapılara sahip bir çok farklı mutfak perdesi bulunuyor, seçimlerinizi yaparken hem mekanın ruhuna uygun olması hemde kullanım amacı açısından size kolaylık sağlayacak tasarımlar seçmelisiniz..

[haber id=”5722″]

Mutfak perdesi seçimi için öneriler

Küçük Mutfak Perde Önerileri
Küçük Mutfak Perde Önerileri
  • Işığı geçiren saydam perde tasarımları ile mekanın ihtiyaç duyduğu doğal ışığı yakalayın
  • Mutfak perdesi seçerken kullanım açısından son derece pratik olan katlanabilir perdeleri tercih edin , katlanabilir mutfak perdeleri ile gündüz güneş ışığından rahatça faydalanabileceğiniz gibi, akşam saatlerinde dışarıdan mutfak içinin görünmesini rahatça engelleyebilirsiniz.
  • Büzgülü perdeler diğer bir alternatif olabilir, tıpkı katlanabilir perdeler gibi kullanışlı ve rahat tasarımlardır
  • Mutfak için kısa perdeler kullanabilirsiniz, kısa perdelerin temizliği kolaydır aynı zamanda küçük mutfak pencereleri için en ideal perde seçimidir.
  • Mutfağın çok fazla güneş ışığı aldığını düşünüyorsanız ve mutfak içi fazlasıyla ısınıyor ise ahşap tasarımlı jaluziler en mantıklı tercihler arasındadır.
  • Mutfak perdesi seçerken kullanım kolaylığı kadar , mutfak dekorasyonuna uygun renk ve desenler kullanmalısınız
  • Mutfağın tarzına göre klasik, modern, veya renkli ve hareketli mutfak perde modelleri seçilmelidir.
  • Küçük mutfaklar için açık renk perdeler daha uygun seçimlerdir, mutfağı daha ferah ve büyük gösterebilir.
  • Keskin hatlara sahip mutfak dekorasyonu içim yuvarlak kesimli mutfak perdeleri ile görünümü daha yumuşatabilirsiniz.

[haber id=”3194″]

Kolay temizlenebilen perdeler seçin

Küçük Mutfak Perde Önerileri
Küçük Mutfak Perde Önerileri

Gün boyu mutfakta yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sonucunda açığa çıkan koku ve yağlar zamanla mutfak perdelerine işleyecektir. Açık renk perdelerin zamanla rengini kaybettiğini ve daha mat bir hale geldiğini görebilirsiniz, bu anlamda kolay temizlenebilen bir mutfak perdesi seçimi oldukça akıllıca bir tercih olacaktır.

Kolay yıkanabilen ve kolay çıkarılabilen mutfak perdeleri seçimleri mutfak için en mantıklı seçimlerdir, mesela yıkanabilir jaluziler mutfak için en ideal tasarımlardır, üstelik bir çok farklı renk ve desen seçenekleri ile dekorasyona uyumlu tasarımlara sahiptir. Ahşap jaluziler aynı zamanda katlanabilir özelliklere sahip oldukları için kullanım kolaylığı sağlarlar ve uzun ömürlü bir yapıya sahiptirler. Mutfağın daha rahat ve modern bir tarza sahip olmasında mutfak jaluzi perdeleri en doğru seçimler arasında yer alırlar.

Sade Şıklığı Yansıtan Beyaz Mutfak Modelleri

Tarza göre mutfak perdesi seçimleri

mutfak perdesi nasıl seçilir, mutfak perde modelleri 2016
mutfak perdesi nasıl seçilir, mutfak perde modelleri 2016

Yazımızın bu bölümüne kadar en ideal mutfak perdesi seçimi nasıl olmalı üzerinde durduk. Bir mutfak perdesinde olması gereken tüm özelliklerden bahsettiğimizi varsayıyor ve devam ediyoruz.. Mutfağınızın dekorasyon tarzına göre perde seçimi yaparken aynı zamanda sizin zevkinize hitap eden doku ve desenleri kullanabilirsiniz. Kişisel bir mutfak dekorasyonu için farklı dokularda yapılacak seçimler mekana daha özel bir görünüm sağlar.

Perdelik kumaş seçimlerinizde sezonun moda renk tonlarını, desenlerini tercih edebilirsiniz. Daha natürel bir mutfak dekorasyonu için ahşap jaluziler tam aradığınız tasarımlar arasındalar. Doğanın eşsiz renklerine sahip olurken hafif ve kullanışlı tasarımları ile mutfağın keyfini çıkarabilirsiniz. Doğallık sevenler için bambu, deniz yosunu desenleri ile mutfağınıza ferah bir hava kazandırabilirsiniz.

[haber id=”4200″]

Unutmayın, küçük mutfaklarda açık tonlu soğuk renk tonlarına sahip perdeler mekanı daha büyük ve ferah gösterir, büyük mutfaklarda ise koyu sıcak tonlar ile daha etkileyici ve çekici bir stile sahip olmasını sağlar. Mutfak perdesi seçimlerinizi bu yönde açık ve koyu tonları içeren desenlerin yer aldığı stor perde yada jaluziler hayalinizde yarattığınız mutfak için oldukça idealdir.

Mutfak perdesi seçimleri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları çekinmeden konu altından bize yazabilirsiniz, mutfağınızın boyutları, genel renk dağılımı ve dekorasyon tarzı hakkında detaylardan kısaca bahsederseniz sizin için en ideal perde önerileri editörlerimiz tarafından kısa sürede tarafınıza iletilecektir.

Mutfak Zemini İçin Nasıl Seçim Yapılmalı?

Küçük Pencereli Mutfaklar İçin Perde Seçimi

Eğer mutfağınızın penceresi küçükse, koyu renkli perdeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Küçük pencereler zaten ışığı içeri almak için dar bir alan sunacağından, üzerinde koyu renk bir perde olması ışığı tamamen kesecek ve karanlık bir mutfağa sahip olmanıza neden olacaktır. Bu tarz yerler için stor perdeler tercih edebilir veya stor düz bir perde üzerine tül tercih edebilirsiniz. Böylece stor perdeyi gün içerisinde kaldırdığınızda açık renkli tül, ışığı maksimum oranda içeri alacaktır.