Mutfak Zemini İçin Nasıl Seçim Yapılmalı?

Mutfağınızı yenilemek istiyorsunuz yada yeni bir mutfak tasarlamak istiyorsunuz, mutfak dolapları ve diğer mobilyalar konusunda karar verdiniz ancak mutfak zemini için kararsız kalıyorsanız yazımızda  mutfak zemini nasıl olmalı, mutfak zemini için nasıl doğru seçimler yapabilirsiniz, nelere dikkat etmeniz gerekiyor tüm detayları ile size fikir verecek ayrıntılara yazımızda yer veriyoruz.

Mutfak Zemini Nasıl Olmalı?

Mutfak Zemini Nasıl Olmalı
Mutfak Zemini Nasıl Olmalı

Yeni bir mutfak tasarlamak bir çok farklı ayrıntının göz önünde bulundurulması anlamına gelir. Ne tip dolaplar tercih edilecek, dolaplar ne renk olacak, nasıl bir tezgah uygun olur, tezgah arası fayanslar renkli mi olmalı, mutfak zemini nasıl olmalı gibi bir çok soru ile karşılaşırız. Bunlar arasında mutfağın hem tarzını hemde kullanımını etkileyen mutfak zemini seçimi yer alır. Yeni bir mutfak tasarlarken şüphesiz ki en önemli etken bu iş için ayırdığınız bütçedir, bu bütçe doğrultusunda karşınıza çıkan zevkinize uygun seçimler yaparsınız. Ancak söz konusu bir zemin seçimi ise dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır, bu noktalar hem uzun vadede sorunsuz kullanım için hemde hayalinizdeki mutfağa sahip olmak anlamında önemli noktalardır.

Mutfak İçin doğru zemin seçimi 

Öncelik olarak mutfağın konumu göz önünde bulundurulmalıdır, müstakil bir ev ile apartman dairesi için yapılan zemin seçimleri farklılık gösterirler. Örnek olarak üst katta yer alan bir mutfak için zemin seçimi yaparken ses yalıtımı gibi detaylara dikkat etmek gerekir, aynı zamanda evde yaşayan bireylerde mutfak zemini seçiminde önemli bir tol oynar. Eğer evde yaşlı ve çocuklar bulunuyor ise öncelik kayma riski olmayan zeminler üzerinde yoğunlaşmaktır.

mutfak zemini nasıl seçilir
mutfak zemini nasıl seçilir

Söz konusu mutfak dekorasyonu olunca her zevke ve tarza uyumlu bir çok farklı malzeme seçeneği bulunuyor. Mutfak seçimi yaparken mutfak için düşündüğünüz tarza uygun bir zemin malzemesi seçmelisiniz. Bu anlamda en fazla ilgi gören mutfak tarzlarına bakarak doğru bir seçim yapabilirsiniz. Popüler mutfak tarzları arasında klasik ve modern dekorasyon stilleri olan, country, rustik, endüstriyel, loft için en popüler zemin seçeneği ahşaptır. Bu saydığımız dekorasyon tarzları ile en başarılı ve uyumlu sonucu ahşap zemin ile rahatlıkla alabilirsiniz.

Mutfakta ahşap zemin daha sıcak ve modern bir etki yaratması adına size önerebileceğimiz bir mutfak zemin seçeneği, ancak temizliği kolay olsun, uzun ömürlü aynı zamanda şık bir görünüm olsun diyenler fayansları tercih edebilir. Fayanslar ahşap zeminlere göre daha sert zeminlerdir ve su ile temas ettiğinde kayma riski oluşturabilir, bu anlamda yazımızın başında söz ettiğimiz gibi mutfak zemini seçerken evde yaşayan bireyler göz önünde bulundurulmalıdır. Her iki şekilde hem ahşap zeminin hemde fayans zeminlerin kendilerine göre avantajları ve dezavantajları bulunur, bu tarz seçimler yaparken kişisel zevklerinizi ve mutfakta nasıl bir etki yaratmak istediğinizi iyi analiz etmenizi öneririz.

Mutfak Fayans Modelleri

Gelişen teknoloji ile birlikte seramik sektöründe birbirinden güzel fayans modelleri üretilmeye başlandı. Öyle ki neredeyse binlerce seçenek mevcut. Yani dolaplarınıza uygun bir modeli bulmanız oldukça kolay olacaktır. Eğer mutfak zemininizde fayans kullanmaya karar verdiyseniz, ancak yine de ahşap görüntü aklınızda kaldıysa, ahşap görünümlü fayanslar tercih edebilirsiniz.

İlham Kaynağı: Siyah Mutfak Dekorasyonları