Salonda aynanın yerine karar veremedim

Salon dekorasyonu konusunda yazdığımız bir makalemizde takipçimiz Aslı hanımdan gelen “Salonda Aynanın yerine karar veremedim” sorusuna yorumda değil de burada yanıt vererek siz takipçilerimize de bu hususta tavsiyede bulunmak istedik.

Soru aynen şu şekilde; “Merhaba sitenizi severek takip ediyorum. Salonumda bir ayna var ancak salonda aynanın yerine karar veremedim. Sizce en uygun yer neresi?”

Salonda ayna nereye konulmalı ?

Aslı hanım, öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Sorunuza gelecek olursak yatay bir aynanın salonda en çok yakışacağı yer yemek takımının olduğu kısımdır. Bu kısımda büyük aynalar alanın daha zengin ve ihtişamlı görünmesini sağlayacaktır, konsol, dresuar gibi şık parçalar ile harika bir uyum sağlayabilirsiniz.

Salonunuz yeterli büyüklüğe sahip ise yemek bölümünde, eğer küçük bir salona sahipseniz oturma grubunuzun hemen arkasındaki duvarda kullanabilirsiniz, özellikle küçük alanları büyük göstermenin püf noktası aynalardır. Kullanım alanı neresi olursa olsun mekana derinlik kazandırır ve şık bir görüntü verir.

Küçük Salon Dekorasyonunda Aynanın Önemi

Küçük Salonlarda Ayna Kullanımı
Küçük Salonlarda Ayna Kullanımı

Küçük salonların dekorasyonu her zaman diğer odalara göre biraz daha sorunlu olmuştur. Hem salona koymak istediğimiz mobilyalar hem alanın darlığı güçlü bir çelişkiyi ortaya çıkarıyor. Hal böyle olunca odayı genişletemeyeceğimiz için mecburen mobilyalardan feragat ediyoruz. Daha küçük oturma grupları tercih ediyoruz. Yemek masasını daha küçük seçiyoruz. Ancak elbette bu küçük salonlarımızı daha geniş göstermemiz mümkün.

Küçük Salonlar Nasıl Geniş Gösterilir ?

Öncelikle duvarlarda açık renk tercih etmenizi öneriyoruz. Eğer duvarları boyamayı düşünmüyorsanız yine açık renkli duvar kağıtları tercih edebilirsiniz. Ayrıca yukarıda da söylediğimiz gibi ayna kesinlikle odayı daha geniş gösteren ürünlerden birisidir. Enine büyük bir aynayı yemek masamızın bulunduğu kısma veya konsolun üst kısmına monte edersek odamızı daha geniş gösterecektir. Bunun yanında perdelerde ve hatta fon perdelerde açık rengi tercih ederek daha ferah bir görüntü sağlayabilirsiniz.