Sevimli Kapı Önü Aksesuarları 2020

Kapılarımızı açık bıraktığımızda ve evi havalandırmak istediğimizde kapıların hızla kapanması gürültüye ve hatta kapı üzerinde bulunan camların kırılmasına dahi yol açabilir. Bu nedenle kapıların çarpmasını engellemek veya istediğimiz açıklıkta durmasını sağlamak için kapı önlerine çeşitli tutucular koyabiliriz. Ancak bu objeleri daha dekoratif şeyler ile oluşturursak dekorasyona minik ve güzel ayrıntılar katabiliriz. Biz de bu nedenle bu yazımızda kapı önü ağırlığı modellerine yer verdik.

Kapı Önü Ağırlığı Nedir?

Kapı önü ağırlığı olarak bilinen farklı dekoratif nesneler ile oluşturulabilecek ürünlerin bir diğer adlandırmasının kapı önü tutucusu olarak da duymaktayız. Temel işlevinin kapıdaki istem dışı ve hızlı kapanmaların yıpranmasına mani olmak olarak kabul edilen bu tutucuların olmadığı zamanlarda kırlent ve benzeri malzemeleri kullanmaktayız. Takdir edersiniz ki bu malzemeler özellikle dekoratif açıdan problem teşkil ettiği gibi kullanım pratikliği de sağlamamaktadır.

Kapı önü ağırlıkları modellerinin farklı tarzlarda olması, yaşam alanlarında kullandığınız dekorasyon niteliklerine uygun seçimler yapmanızı da kolaylaştıracaktır. Ayrıca kapı önü ağırlığı sayesinde dekorasyonun en küçük ayrıntısı dahi düşünülmüş izlenimi kazandırmak da artı bir puan olarak dekorasyon alanı değerlendirmelerine eklenecektir.

Kapı önü ağırlığı English Home

English home firmasının ürettiği kapı önü ağırlığı modellerinin zaman zaman site içerisinde farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. Bu modellerde çiçekli, saksılı motiflerin ağırlıkları her zaman ön planda olmaktadır. Bunun sebebi de hangi yaşam alanı bölümünde kullanırsanız kullanın çiçek aksesuarlı bir kapı önü ağırlığının oldukça nitelikli bir sunum ortaya koyduğu gerçeğidir.

Saksı ve çiçek figürlerinin yanında farklı biblo tarzı ağırlıkların da aksesuar olarak kapı önü ağırlıkları için kullanılması mümkündür. Kapı önü ağırlığı English  home farkı ile değerlendirilirken kullanacağınız alanın toplam renk ağırlığına ve kapıların rengine uygun bir renk tercihinde bulunmanızı da tavsiye ediyoruz.

Kapı önü ağırlığı Mudo

Kapı önü ağırlığı olarak bilinen dekoratif ürünler Mudo firmasında kapı stoperi olarak tasnif edilmiştir. Mudo firmasında çok farklı hayvan figürleri ile oluşturulmuş kapı stoperleri bulunmaktadır.  Özellikle çocuk odalarında sıklıkla kullanılabilecek hayvan figürleri sayesinde çocuk odaları kapılarının korunması ve şık bir dekoratif algı oluşturulması da mümkün hale gelecektir. Evcil hayvan besleyenler için bu kapı önü ağırlıkları hayvan dostunuzun oyun arkadaşı dahi olabilir. Tabii bu durumda yeni bir kapı stoperi ihtiyacınız da olacaktır.

Mutfaklar için Mudo firması tarafından üretilmiş olan mutfak araç ve gereçlerinden oluşan nesnelerin görünümüne sahip kapı stoperleri de oldukça fazla tercih edilen ürün grupları arasında yer almaktadır. Üstelik bu ürünlerin sağlığa zararlı olmayan maddeler kullanılarak üretilmiş olması da elde edilecek dekoratif katkıyı daha anlamlı hale getirmektedir.

Kapı önü ağırlığı Madame Coco

Ev tekstili ve dekorasyonu konusunda oldukça iddialı firmalardan biri olan Madame Coco firmasında da kapı önü ağırlığı çeşitlerini bulmak mümkündür. Dekoratif objeler başlığı altında satılan sitenin kapı önü ağırlığı modelleri zaman zaman güncellenmektedir. Firma, özellikle modern tarzda döşenmiş yaşam alanlarına hitap eden dekoratif aksesuarları ile dikkat çekmektedir. Ayrıca kapı stoperi konusunda da size faklı alternatifler sunmaktadır.

Kapı önü ağırlığının seçiminde salt aksesuar üzerinden yola çıkarak bir karar vermek toplam dekorasyon kalitesini düşünmemek doğru bir yaklaşım değildir. Beğendiğiniz aksesuarı nerede kullanacaksanız o alanın toplam renk, dekoratif özellik, ebat ve benzeri niteliklerini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Aksi halde ya kullandığınız aksesuarın çok fazla ön plana çıkmasına neden olursunuz ya da aksesuarın alan içerisinde kaybolması problemini yaşarsınız.

Bu sorunları yaşamamak için dengeli bir seçim yapmakta fayda var. Kapı önü ağırlığı seçiminde de salon için kullanımlarda mobilya tarzına uygun seçimler yapmak çok daha nitelikli dekoratif sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Mutfak kullanımlarında renk ve kapı dizaynı dikkate alınarak tercihte bulunmak gerekir. Çocuk odalarında da oldukça farklı alternatiflerin seçiminde çocuğunuzla beraber karar vermek hem çocuğunuzun zevklerini öğrenme hem de onların gelişimine katkıda bulunma adına değerli olacaktır.

[galeri]