Stil Sahibi Mutfaklar İçin Patchwork Fayanslar

Mutfak dekorasyonuna renk ve hareket kazandıran dekoratif fikirler arasında yer alan desenli fayanslar son dönemde büyük ilgi gören şık tasarımlar arasındalar. Önceki yazılarımızda yer verdiğimiz Çini Desenli Mutfak Dekorasyonu modelleri takipçilerimiz tarafından büyük ilgi görmüş ve bu dekoratif fayanslar hakkında bir çok soru almıştık. Bugün yazımızda çini desenli fayanslara alternatif olarak tercih edebileceğiniz, mutfağa hareket ve enerji kazandıran birbirinden şık Patchwork Fayanslar ile mutfak dekorasyon örnekleri hazırladık. Mutfak tezgah arası fayans modelleri içerisinde en çok tercih edilen modellerden olan patchwork mutfak seramik modelleri içerisinden size uygun bir model bulacağınıza eminiz.

Banyo ve Mutfak İçin Uygun Renkler Neler?

Patchwork Mutfak Seramik Modelleri

Patchwork Tezgah Arası Fayans Modelleri
Patchwork Tezgah Arası Fayans Modelleri

Patchwork Fayans modelleri  son yıllarda mutfak dekorasyonunda bir hayli ilgi görüyor, en önemli nokta ise farklı tarzlara ve zevklere hitap edebiliyor olması. Mutfağın dekorasyon tarzına göre modern, klasik, retro yada monokrom stilleri ile mutfağa karakter kazandıran dekoratif Patchwork Fayanslar, aynı zamanda mutfakta renklerin enerjisini hissetmek isteyenler için son derece ideal bir seçim olabilir. Klasik fayans modellerine göre daha canlı renklere sahip bu fayans modelleri, mutfağınıza daha enerjik bir görüntü katmanızı sağlayacaktır.

Mutfakta desenli fayansların en belirgin ve şık duracağı alanların başında tezgah arkası bölümler geliyor. Mutfak dolabı ve tezgahınızda her ne kadar klasik modeller tercih etmiş olsanız bile, arada kalan kısım için bu renkli fayans modellerini kullanabilir ve mutfağınıza renk katabilirsiniz. Bu alan mutfağa girişte odak noktası, aynı zamanda tercih edilen fayansın renk ve dokusuna bağlı şekilde mutfağın tarzını yansıtan bir öneme sahip. Tezgah arkası dışında desenli fayanslar mutfak duvarları, zemin yada ada tezgahlarda kişinin zevkine göre rahatça uygulanabiliyor.

Şunu belirtmekte fayda var  Patchwork Fayanslar bir çok farklı canlı rengi barındırdığı için mutfak duvarlarında yada zeminde kullanımı göz yorabilir yada dikkat dağınıklığına yol açabilir. Mümkün olduğu kadar belirli noktalara uygulanmalı ve bu noktalar mutfağın tarzını belirgin şekilde ortaya çıkaran noktalar olmalıdır.

Patchwork Fayanslar yazımızın başında bahsettiğimiz gibi hemen her tarz mutfak dekorasyonu için rahatça tercih edebilir, özellikle beyaz mutfak dekorasyonu örneklerinde desenli fayanslar mekanın en dikkat çeken ögeleri haline gelirler. İskandinav, modern yada country tarzı mutfaklarda Patchwork Fayans modelleri ile zarif olduğu kadar çekici, dinamik bir stile sahip olabilirsiniz. Eğer yalnızca tezgah arasında bu tarz renkli fayanslar tercih ettiyseniz, perdeleriniz veya mutfak masanızda seçeceğiniz renkli ürünlerle bunları tamamlayabilirsiniz. Yazımızın devamında size ilham vereceğini düşündüğümüz çok özel Patchwork Fayanslar ile etkileyici mutfak dekorasyon örnekleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

[galeri]