Tarz Yemek Odası Dekorasyonu

Yemek odaları evin en önemli bölümlerinden biri olarak dekorasyona dikkat edilmelidir. tarz yemek odası dekorasyonu yapmak için de önce evinizin özelliklerini göz önüne almalısınız. Genellikle salonun bir bölümü yemek odası olarak tasarlanmaktadır. Bu nedenle de salon dekorasyonunu aslında bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Bu nedenle öncelikle bir dekorasyon tarzı belirlemeniz gerekiyor. Tarzı belirlerken salonun büyük ya da küçük alması da önemlidir. Büyük salonlarda kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz ama küçük olan salonlarda ise biraz daha minimal mobilyalar kullanılmalıdır.

Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yemek odası dekorasyonu için öncelikle bütçenizi belirlemelisiniz. Bütçenizi belirledikten sonra ise önce yemek odası için mobilya almalısınız. Küçük bir salon varsa sadece masa ve sandalyelerini almanız yeterli olacaktır. Yemek odası büyükse yemek masası dekorasyonu yapacağınız bölüm büyükse masanın yanında ayrıca konsol, gümüşlük alabilirsiniz. Gümüşlükler klasik yemek odası dekorasyonu için kullanılırken modern dekorasyonlarda pek kullanılmamaktadır. Küçük salonlarda ayrıca bir tv ünitesi almanıza gerek olmayacaktır. Konsolu tv ünitesi olarak da kullanabileceksiniz. Yemek odası takımı alırken kaliteden ödün vermemelisiniz çok fazla bütçe ayıramadıysanız da mobilya firmalarının yaptıkları indirimleri takip edebilirsiniz.

Beğendiğiniz takımı almak için acele etmenize gerek yoksa bu indirimleri takip etmelisiniz. Küçük salonlarda katlanabilir masaları aldığınızda çekirdek aile olarak yemeğinizi yerken masayı kapalı kullanabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde açarak daha çok kişinin bir arada yemek yiyebileceği bir büyüklüğe kavuşturabilirsiniz. Yemek masası eskidiğinde boyası bozulduğunda yenisini almak yerine onu tekrar boyayabilir ve yeni bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Yemek masası seçiminde renkler denildiğinde iştah açan renkleri tercih etmelisiniz. Mutfak küçük ise porselenlerinizi ve mutfak eşyalarınızı koymak için büyük bir konsol almaya dikkat etmelisiniz.