Yatak Odasında Hangi Renkler Seçilmeli ?

Renk seçimi konusunda daha dikkatli olunması gereken yaşam alanlarının başında yatak odaları geliyor. Yatak odası dinlenme ve uyku alanları olduğundan bu alan için tercih edilecek renklerin daha yumuşak, sakin ve rahatlatıcı etkiye sahip olması gerekir. Yumuşak renkler ve tonları dinlenme ve uyuma alanları için olması gereken ideal renk tonlarıdır, örnek verecek olursak rahatlatıcı ve ferah bir etki yaratan mavi ve tonları yatak odası için oldukça ideal bir renktir.

dekorasyon renkleri

Mavi dışında diğer yumuşak renklere örnek verecek olursak pembe ve tonları, açık mor tonları ve lila gibi renkler tercih edilebilir. Yatak odalarınız için uygun renkleri seçerken 2019 dekorasyon renkleri arasından bir tercih yapabilirsiniz. Böylece yatak odası için uygun bir renk tercihi yaparken sezonun moda olan bir rengini de tercih edebilirsiniz.

Yeni Tarz Yatak Odası Renkleri

Aynı zamanda pastel tonlar yatak odaları için huzur verici ve romantik bir etki yaratacak renklerdir. Pastel pembeler, pastel maviler, ve mor, lila gibi renklerin pastel tonları ortamı daha sakin aynı zamanda rahatlatan bir tarza kavuşturacaktır. Bu anlamda country tarzı yatak odası dekorasyonları size ilham verebilir. Country tarzının çekiciliği, aynı zamanda romantik teması duvar, zemin ve mobilyalarda seçilen pastel renklere borçludur.

Pastel Renkler Çok Moda

Pastel renk tonları kullanıldıkları her alanda sakin bir atmosfer yaratırlar, aynı zamanda yukarıda saydığımız renklerin pastel tonları beyaz ile harika bir uyuma sahiptir. 2019 mobilya modelleri arasından yatak odanıza uygun country tarzı bir yatak odası mobilyası tercih edebilirisiniz.

dekorasyon renkleri

Yatak odası dekorasyonu için beyaz her zaman kullanılabilecek, ve her fırsatta kullanılması gerekilen bir renk diyebiliriz. Beyaz renk hem ferah, hem temiz hemde daha geniş bir etki yaratır yaşam alanında, pastel renk tonları ile birleştiğinde ortaya çıkan rahatlatıcıdır. Sakin tema kesinlikle hayranlık uyandırıcıdır. Yine beyaz ya da pastel pembe tonların da seçeceğiniz duvar boyası ile beyaz ya da pembe ile uyumlu renkler de sade bir duvar kağıdı da kullanarak yatak odasında farklı bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Gözde Yatak Odası Dekorasyon Renkleri

Yatak odası dekorasyonu için canlı ve parlak renklerden uzak durulmalıdır, dinlenme ve uyku alanı olduğundan bu parlak ve çekici renkler dikkat dağınıklıklarına yol açabilir, göz yorabilir ve farklı psikolojik sıkıntılara yol açabilir. Bu yüzden yatak odası dekorasyonunda kullandığınız renklere dikkat etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir : Yatak Odası Asma Yatak Dekorasyonu 2019 başlıklı makalemizde asma yatak, asma yatak nasıl yapılır ve asma yatak tasarımları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Yatak Odasında Perde Rengi Seçimi

Yatak odanız da kullanacağınız perde rengi seçimi kişisel tercihinize göre değişebilir ancak huzurlu bir uyku için perde seçimi dikkat edilmesi gereken konulardandır. Çok ince ışığı içeri alan perdeler uyurken sizi rahatsız edebilir. Perde seçiminde oda dekorasyonunuza uyacak renklerde perde seçimi de oldukça önem verilmesi gereken bir konudur. yatak odası mobilyalarınıza uygun perdeler seçmeniz yatak odanızı daha şık ve güzel gösterecektir.

Açık renk ya da beyaz renk bir yatak odası takımı seçtiyseniz canlı renkler de perdeler de kullanabilirsiniz. 2019 perde modelleri arasından da yatak odanızın dekorasyonuna uyumlu tarzınıza uygun bir perde tercihinde bulunabilirsiniz. Ayrıca perde alırken hijyen açısından da temizliği kolay olan perdeler tercih etmelisiniz.

Yatak Odası Renkleri Nasıl Olmalı

Yatak odanızı dekore ederken size uyku konforu sağlamasına dikkat etmelisiniz. Derin ve rahat bir uyku için ise, gün ışığını çok içeriye almamalı ve gelen gün ışığını yansıtabilecek açık renklerde bir yatak odası dekorasyonu olmamalıdır. Ayrıca uykuya dalmanızı engelleyebilecek dikkat çekici aksesuar ve renklerden de uzak durmalısınız. Ancak kasvetli bir görüntüye neden olabilecek koyulukta bir dekorasyon da olmamalıdır.

Yatak Odası Renkleri Nasıl Olmalı

Genellikle modern dekorasyon tarzında dizayn edilen yatak odalarında lacivert, kahverengi, ceviz rengi ya da antrasit renkler tercih edilir. Ancak bütün bu saydığımız renklerin hepsi bir arada kullanılmamalıdır. Mutlaka nötrleyecek renklerle kullanılarak renkler arası geçiş sabitlenmelidir. Örneğin beyaz renkte mobilyalarınızla koyu renkleri kullanabilir ya da gri gibi nötr renklerle hareketli bir renk geçişi yapabilirsiniz.

[galeri]