Yemek Odası İçin Etkileyici Mor Fikirler

Hayalinizde sıradanlıktan uzak, etkileyici renkleri ile dikkat çeken bir yemek odası dekorasyonu var ise mor ve tonlarını kullanarak görselliği arttırabilirsiniz. Yemek odası zarif ve şık detayları ile dikkat çeken alanlardır, klasik yada modern kişinin tarzına ve zevkine uygun olarak iddialı renkler öne çıkarılabilir. Özellikle mekanda odak noktası haline gelebilen ve mekanın enerjisini yükselten renkler arasında mor ve tonları ile yemek odasında daha feminen dokunuşlar eklenebilir. Bunun için dilerseniz mor mobilyalar tercih edebilir veya mor yemek odası takımları tercih edebilirsiniz.

Dekorasyona mor gibi cesur bir renk eklemek için mekanın büyüklüğü göz önünde bulundurulması gerekir, büyük alanlarda daha ferah ve şık bir görünüm elde edilmesi için beyaz ve tonları ile desteklenmelidir. Mor ve tonları kullandıkları alanlarda odak noktası haline gelen etkili renk tonları olduğundan mekan içinde aşırıya kaçmadan belirli alanlarda öne çıkarılması daha uygun olacaktır. Ayrıca tek başına boğucu bir renk olabileceğinden gri veya beyaz ile birlikte kullanılması kusursuz bir dekorasyon elde etmenizi sağlayacaktır.

Yemek odasında mor çekiciliği

Mor Yemek Odası Takımları

Mor Yemek Odası Takımları
Mor Yemek Odası Takımları

Yemek masası ve sandalyeler bir yemek odasını şekillendiren tasarımlardır, bu mobilyalar mekanda ilk etkiyi yaratacak tasarımlardır. Mor seviyorsanız ve yemek odasına dahil etmek istiyorsanız işe sandalyeler ile başlayabilirsiniz. Yemek masanızın tarzına uygun şekilde sandalyelerde mor ve tonları kumaşlar kullanabilirsiniz.Yemek masanız ahşap olabilir yada metal ve cam detaylara sahip bir tasarım olabilir bu mor sandalye kullanımına engel değildir. Aynı şekilde masanın tarzı modern yada klasik olabilir, yuvarlak yada dikdörtgen olabilir mor sandalyeler ile uyumlu ve şık bir görünüm sağlanabilir. Önemli olan birbirini tamamlayan nitelikte olmasıdır. Örneğin beyaz yemek masası ve beyaz sandalyeler tercih ettiyseniz, sandalyelere mor kılıf alabilirsiniz. Veya doğrudan kumaşını değiştirebilirsiniz.

Sandalyelerin renginden memnunsanız masaüstü için şık parlak mor masa örtüleri tercih edebilir, aksesuar seçimlerinizde yine mor tonları ile destekleyebilirsiniz. Seçeceğiniz mor tekstil ürünleri aynı zamanda yemek odası dekorasyonu için uygun olmalıdır, örneğin klasik ve avangard bir tema için mor kadifeler oldukça uygun bir seçim olacaktır.

Yemek odasına mor dahil etmenin farklı bir yolu ise duvarlara mor detaylar eklemektir. Önünüzde duvar dekorasyonu için bir çok farklı seçenek var, ister yemek odası duvarında mor tonları boya kullanın, isterseniz mor detaylar içeren şık ve dekoratif duvar kağıtlarını tercih edin. Sonuç her şekilde şık ve etkileyici olacaktır. Ancak yemek odası duvarlarında komple mor kullanın bir takım riskleri var, öncelik göz yormayan düzenli ve şık bir atmosfer yaratmak. Duvarda seçeceğiniz mor tonunun çok koyu olmaması görsel anlamda mekanı daha ferah ve şık gösterecektir, ayrıca morun baskınlığını yumuşatacak açık renkler ile mutlaka desteklenmelidir.Mor beyaz çizgili duvar kağıtları veya büyük beyaz tablolar morun etkisini hafifletmek için yeterli olacaktır.

Zemin seçimlerinizde yine mekanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız, küçük bir yemek odasında halı kullanmak kalabalık bir görünüm yaratabilir örnek olarak. Bu durumda masanın şekline uygun şekilde daha küçük ebatlara sahip mor kilimler yada küçük halılar oldukça ilgi çekici olabilir.

Mor yemek odası dekorasyonu istiyorsak aydınlatma seçimlerinde biraz daha seçici olmalıyız, yine odanın dekorasyon tarzına uygun mor sarkıtlar, ayaklı lambaderler ve masa üstünde dekoratif şamdanlar kullanabiliriz.

Parlak mor sarkıt lambalar özellikle modern yemek odası dekorasyonu için tercih edilebilecek dekoratif aydınlatmalar arasında gelir. Diğer yandan açık mor renkleri içeren led lambalar kullanabilir veya doğrudan parlaklık sağlamak için beyaz led aydınlatma ürünleri kullanabilirsiniz.

İskandinav Tarzı Yemek Odası Dekorasyonu

Galerimizde sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden etkileyici mor yemek odası dekorasyon örnekleri seçtik, merak ettiğiniz tüm detaylar için konu altından bize yazabilirsiniz.

[galeri]