Yeni Sezon Televizyon Üniteleri Modelleri

Birbirinden şık tasarlanmış yeni sezon televizyon üniteleri modelleri sizin de oturma odanızı süsleyebilir. Bunun için yapmanız gereken oturma odası tasarımında televizyon ünitesi konumlandırmasını doğru belirlemektir.

Ünite Modelleri 2019

Oturma odalarının dekorasyonu için farklı odak noktaları belirleyebilirsiniz. Bu odak noktalarından en çok kullanılanı televizyon için belirlenen konumdur. Bu konumun oda içerisinde tüm noktalardan rahatlıkla görülebilecek bir duvar olarak belirlenmesi tercih edilmektedir. Televizyon üniteleri, belirlenen duvar kullanılarak konumlandırılmalıdır. Bu ortamlar odada genel olarak bakacağınız kısım olduğundan dekorasyonu ekstra özen istemektedir. Bu nedenle TV arkası duvar kağıdı uygulaması yaparak görünümü değiştirebilir ve dikkat çekici bir arka plan oluşturabilirsiniz.

[haber id=”4182″]

Yeni sezon televizyon üniteleri modelleri arasında birçok farklı ebatta ve tarzda çeşitler olmasına rağmen sizin için konumlandıracağınız duvardaki ebat ve odanın metrekaresi bu konudaki ölçütünüz olmalıdır. Küçük odalarda duvarı hiç boşluk kalmayacak şekilde televizyon ünitesi ile kaplamak doğru bir yaklaşım değildir. Bu durum odanın genel dekorasyon kalitesini bozacağı gibi odadaki ferah atmosferi de engelleyecektir.

Küçük Odalar için TV sehpaları da tercih edilebilir
Küçük Odalar için TV sehpaları da tercih edilebilir

Yeni sezon televizyon üniteleri modelleri arasında panolu televizyon üniteleri oldukça iddialı bir tasarım sunmaktadır. Pano içerisinde yer alan raflar sayesinde kullanışlı bir kitaplık olarak da düşünebileceğiniz bu alanların dışında kalan yerlerin pano ile kaplanmış olması, şık bir dekorasyon uygulaması olarak kabul edilmektedir. Farklı renk seçenekleri sayesinde oda içerisindeki ağırlık renk uyumunu da rahatlıkla yakalayabileceğiniz bu televizyon üniteleri, özellikle geniş oturma odaları için tercih edilebilir niteliktedir. Eğer kitapları seviyor ve kendinize ait bir alan olmasını istiyorsanız bu tarzda bir televizyon ünitesi tercih edebilirsiniz. Böylece hem kitaplarınızı ve fazlalıklarınızı toplayacak raflara sahip olacak hem de güzel bir görüntü elde edebileceksiniz.

Panolu TV Ünitesi
Panolu TV Ünitesi

Endüstriyel televizyon üniteleri, yeni sezon televizyon üniteleri modelleri arasında değerlendirilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu tv üniteleri için en belirleyici özellik, metalin sık kullanımıdır.

Televizyon sehpasının metal profillerle çerçevelendirilmesi, sehpa yanındaki ünite parçalarının metalden oluşturulması en sık gördüğümüz endüstriyel televizyon ünitesi özelliklerindendir. Bu tarz modellerin seçiminde oturma odasında kullandığınız mobilyaların tarzı ve nitelikleri de önemlidir. Klasik ve avangart türünden mobilyalarınız varsa endüstriyel televizyon ünitelerini seçmeniz doğru olmayacaktır. Modern ve metallerin de kullanıldığı mobilya grubunuz için ise endüstriyel televizyon ünitesi yerinde bir seçim olacaktır. Bunun yanında endüstriyel-loft tasarıma sahip bir oturma odası veya salonunuz varsa, televizyon ünitesini kesinlikle endüstriyel televizyon ünitesi modelleri içerisinden tercih

Endüstriyel TV Ünitesi
Endüstriyel TV Ünitesi

Farklı Tarzda Yeni Sezon Televizyon Üniteleri Modelleri

Televizyon ünitesinde şekilli hatların ön planda olmasını ve farklı süslemeler ile dikkat çekici niteliklere sahip olunmasını istiyorsanız avangart televizyon üniteleri tam da istediğiniz özelliklere sahiptir. Özellikle oturma odası mobilyalarını avangart olarak seçenler için tercih edilebilecek bu televizyon üniteleri için farklı renk seçenekleri olsa da temel rengin beyaz olduğunu söyleyebiliriz. Beyaz renk, ünite üzerindeki süslemeleri de göstermekte etkili bir renktir. Bu sebeple de beyaz renk çokça tercih edilmektedir.

Avangart TV Ünitesi
Avangart TV Ünitesi

Geçmişte kullanılan sehpalardan yola çıkılarak üretilmiş retro televizyon üniteleri de yeni sezon televizyon üniteleri modelleri arasında dikkat çekici niteliklere sahiptir. Özellikle yuvarlak hatların belirgin olarak işlendiği televizyon ünitesinde bir başka dikkat çekici özellik de televizyon sehpasının ayaklarıdır. Yere açılı ve uzun bacaklara sahip  ünite sehpasının bu görünümü, geçmiş ile modern anlayışın harmanlanması gibi durmaktadır. Retro tarzı televizyon sehpalarında da çok farklı renk seçenekleri mevcuttur. Özellikle ahşabın doğallığının yansıtıldığı renkler oldukça dikkat çekici ve çok sık tercih edilenler grubunda yer almaktadır.

Retro TV Sehpası
Retro TV Sehpası

Televizyon üniteleri satın alırken televizyonunuzun boyutunu da mutlaka hesaba katarak bir tercih yapmalısınız. Odanıza uygun seçeceğiniz televizyon boyutundan çok büyük bir tv ünitesi satın aldığınızda ünite içerisinde televizyonun kaybolacağı ve yeterli izlenim kolaylığını oluşturamayacağı açıktır.

[haber id=”7419″]

Bu sebeple alacağınız ünite ile televizyon boyutu arasında anlamlı bir uyum olması gerekir. Televizyonunuzu kısa zaman içinde değiştirmeyi planlıyorsanız alacağınız televizyona uygun bir ünite seçmek daha akıllıca olacaktır.

Televizyon ünitesi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da televizyon ünitelerinin üretim malzemelerinin kalitesidir. İnsan sağlığına zararlı olmayan maddelerin kullanıldığı televizyon üniteleri ile hem sağlıklı hem de şık mekanlar oluşturabilirsiniz.

[galeri]