Evlerin yerleşimi ve taşınma konusu da ev sahiplerini tedirgin eden konuların başında gelmektedir. Büyük bir sorumluluk sürecini ifade taşınma kimi zaman sancılı ve zorlu bir süreci ifade edebilmektedir. Alınmayan önlemler ve tecrübesiz çalışma ekibinin dikkatsizliği nedeniyle taşınma içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebilmektedir.
Taşınırken Mobilyalar Nasıl Korunur
Taşınmayı sancılı bir süreç olmaktan çıkararak basit bir işlem halin dönüştürmek mümkündür. Öncelikle taşınma öncesinde ev sahiplerinin almaları gereken bazı önlemler vardır. Sırası ile bu önlemler alınırsa süreç rahatlar ve kolaylaşır. Buna göre doğru taşınma adımları şu şekilde olmalıdır.
Taşınma Öncesi Yapılacak İşler
Taşınma kararının alınmasından sonra ev sakinlerini zorlu bir süreç beklemektedir. Buna göre öncelikle mevcut eve göre alınan tüm eşyalar yeni eve uygun olarak yerleşecektir. Bu bile plansız ve bilgisiz adımlarla büyük bir mesele halini alabilir.
Taşınma kontrollü ve adım adım ilerlemelidir. Öncelikle taşınma kararı alındıktan sonra uygun ev seçimi yapılır. Seçimden sonra taşınma hazırlıklarına başlanır. Öncelikle unutulmamalıdır ki, çevrede güven kazanmış tecrübeli ve yeterli bir taşıma şirketi ile anlaşılmalıdır. Sorumluluk ve beklentiler belirlenmelidir.
İkinci aşama ise evin taşınması için zamanın net olarak belirlenmesi ve ilgili taşıma şirketine haber verilmesi gereklidir. Bu aşamadan sonra evde işler başlayacaktır.
Ev Eşyalarının Toplanması
Ev eşyalarının büyük kısmı anlaşma metnine uygun olarak taşıyıcı firma tarafından toplanacaktır. Özel eşyalar ile kırılması muhtemel zayıf eşyalar da ev halkının sorumluluğundadır. Buna göre çalışmayı yapacak kimseler uygun ambalaj ürünleri ve yeterli ekipman kullanarak özel ve diğer eşyaları toplarlar.
Mobilyalar ve beyaz eşyalar büyük titizlikle toplanmalıdır. Çizilme, bükülme ve kırılma riskine karşılık gerekli önlemler alınarak sakin bir şekilde işlem yapılmalıdır. Stor perde kırışıklığı nasıl geçersorusunun cevabı öğrenilmeli ve önceden doğru şekilde katlanmalıdır.
Taşınma esnasında özel eşyalardan biri olan yorganlar, rutubet ve diğer nedenlere bağlı olarak ağır kokuya sahip olabilir. Bu durumda da yorganların güzel kokması için özel olarak ve bulaşıcı maddelerden ayrı olarak paketlenmesi önerilmektedir.
Ev Taşırken Ortaya Çıkan Sorunlar
Uzun yıllar boyunca yerinden oynamayan kimi eşyalarda nem rutubet veya farklı sorunlar meydana gelebilmektedir. Ev taşıma sırasında tecrübe edilen ve karşınıza çıkması oldukça muhtemel sorunlar şu şekilde olabilmektedir. Buna göre;
Gerekli önlemler alınarak taşınma işlemi bir külfet olmaktan çıkarılabilmektedir. Aynı zamanda alınacak basit önlemler ile de eşyalarınızın sağlığı ve düzenli bütünlüğü korunabilmektedir.
Mobilya Toplama ve Taşıma Usulü
Büyük mobilyalar birden fazla elementi olan ve birbirine vida ya da çivi yardımıyla bağlanarak meydana getirilmektedir. Bu nedenle de ayrıştırarak taşınması daha sağlıklı olmalıdır. Ardından taşınılan hane de tekrar montajı doğru usullerle yapılmalıdır.
Mobilyalar çizilme ya da kırılmaya karşı büyük sünger, patlangaç naylonu ve benzeri koruyucularla özenli bir şekilde sarılmalıdır.
Mobilyayı Taşınırken Korumak Mümkün mü?
Taşınırken Mobilyalar Nasıl Korunur; Ortalama insanlar hayatlarında birden fazla kez eşyaları ile birlikte taşınmaktadır. Her defasında yeni mobilya almak çok olağan olmadığı için eşyalar büyük bir özen ve dikkatle taşınmalıdır. Gerekli önlemler alınarak meydana gelmesi muhtemel riskler ortadan kaldırılmalıdır.
Taşınırken Yatak Nasıl Paketlenir
Sık sık ev değiştirenler için oldukça büyük bir sorun olan yatak paketleme işleminde bir kişinin daha yardımı ile kolay bir paketleme yöntemi bulunmaktadır. Ancak yatak paketlerken yatağın kirlenmemesi ve zarar görmemesi en önemli kıstaslardan olacaktır. Taşınırken yatak nasıl paketlenir sorusunun cevabı ise kalın bir muşamba olacaktır. Muşamba elastik yapısı ve kolay şekil alır hali sayesinde yatak paketlemek için oldukça iyi bir materyaldir.
Yatağın boyutundan daha büyük kesilmiş muşambayı yere serdikten sonra yatak üzerine yerleştirilmelidir. Yatak üzerine yerleştirildikten sonra muşamba her yerini kapatacak şekilde sabitlenmelidir. Sabitlemek için ise plastik kemerler son derece kolay ve hızlı bir kullanım sağlayacaktır.
Yorum Yapın