Doğal taş tablo yapımı son birkaç senenin en popüler duvar dekorasyon ögelerinin başında gelmektedir. Eli fırça tutan ve hobi işlerini seven herkes rahatlıkla taş tablo yapabilir. (çocuklarınızla birlikte bile yapabilirsiniz) özellikle yaz aylarında vakit geçirmek için yapılabilecek mükemmel bir aktivite.
Eğer daha önce hiç taş tablo yapmadıysanız, üstelik el beceriniz ve resim yeteneğiniz zayıfsa kafanızda hemen “doğal taş tablo yapımı nasıl ki? Ben yapabilir miyim” soruları oluşmaya başlamıştır.
Biz bugün sizlere taştan yapılmış tablolar hakkında gerekli olan tüm bilgileri vereceğiz. Siz de bu bilgilere kendi hayal gücünüz katarak hayranlık uyandıracak taştan yapılan tablolar yapabileceksiniz.
Sahil taşları denilen oval pürüzsüz taşları boyayarak veya boyamadan şık kompozisyonlar oluşturabilir ve bu kompozisyonları duvar panoları haline getirerek duvarlarınızı olağanüstü görünüme kavuşturabilirsiniz.
Doğal taş tablo yapımı için taşlar dışında ağaç dalları da kullanırsanız tablonuzu daha da zenginleştirmiş olursunuz.
İlk olarak şunu belirtelim, taş boyama sanatını uygulayarak taş tablo yapımını siz de kesinlikle yapabilirsiniz.
Yapamam diye korkmayın!
Yeter ki hevesli olun.
Doğal Taş Tablo Yapımı Detayları
Hemen taş tablo örnekleri incelemesi yaparak boyama tekniği ve malzemeler konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayalım.
İlk olarak yapacağınız tablo modelini seçmeli o yönde taş bulmalısınız. Doğal taş satan yerler var. Ancak sahil bölgelerinde yaşıyorsanız şanslısınız, taşları sahilden toplayabilirsiniz.
Taş tablo malzemeleri nelermiş birlikte görelim.
Taş tablo malzeme listesi;
Farklı boyutlarda ve şekillerde taşlar. (Taşların şekilleri taş tablo modeline göre değişir. Mesela manzara yapacaksanız, kullanacağınız taş oval olmamalı, çakıl taşı şeklinde pürüzsüz taş olmalıdır. )
İnce ve kalın uçlu fırçalar
Taş boyası veya renkli akrilik boya (akrilik boya görsel güzelliği nedeni ile daha çok tercih ediliyor)
Asetat kalemleri (taşların üzerine boyayacağınız figürü çizmek için gerekli)
Doğal taş tabloyu şekillendireceğiniz yuvarlak, kare, oval veya dikdörtgen ahşap zemin.
Ahşap zımparalı değilse 1 numara sünger zımpara
Görselliği artırmak amacıyla doğal dallar, çöpler ve yapraklar kullanabilirsiniz.
Yapıştırma işlemi için sıcak silikon
Boyayı sabitlemek ve parlaklığını korumak için sprey vernik (olmasa da olur)
Doğal Taş Tablo Yapımı Aşamaları
İlk olarak ahşap parçayı alarak 1 numara sünger zımpara ile zımparalayarak bez ile tozunu alın.
Ardından ahşap zemini yapacağınız taş tablo resmine göre boyayın.
[haber id=”9172″]
Mesela;
Gece manzarası yapacaksanız zemini siyaha boyayarak beyaz puantiyelerle yıldızlar yapabilirsiniz. Ya da pembe, beyaz, sarı, yeşil gibi sade renge de boyayabilirsiniz. Arka plan boyaması hayal gücünüze kalmış
Arka planı boyadıktan sonra doğal taş tablo yapımı işlemlerine başlayabilirsiniz.
Taş tabloda yapacağınız modeli bir kağıda çizin.
Lazım olacak taşları yıkayarak kuruttuktan sonra uygun şekle boyayın ve hazır bekletin. (taşları hobi evlerinden hazır aldıysanız yıkamanıza gerek yok, direk boyayabilirsiniz.)
Boyama işlemini küçük ve ince uçlu fırçalarla dikkatli bir şekilde ve özenle yapın. (Akrilik boyadan az miktar uygun bir yere damlatın, fırçayı suya batırarak boyayı akışkan olacak kıvama getirdikten sonra boyama işlemini yapabilirsiniz.)
Önceden boyanmış ve tamamen kurumuş ahşap zemini alarak silikon tabancacı ile taşları yerlerine yapıştırın.
Karışıklık olmasın derseniz taşları numaralandırabilirsiniz. Ahşap zemine de bu numaraları not alabilirsiniz. Böylece pratik bir şekilde yapıştırma işlemine geçersiniz.
Yapıştırma işlemi bittikten sonra sprey verniği 15-20 santim uzaktan sıkarak vernikleyin.
İşte el emeğinizin olduğu taş tablo bütün güzelliği ile karşınızda, tablonuzu ister kendiniz kullanın, ister sevdiklerinize hediye edin, isterseniz de satarak ev ekonomisine katkı sağlayacak iş haline getirin.
[haber id=”10950″]
Taş Boyama İçin Gerekli Malzemeler
Taş boyama son zamanlarda popülerliği artmış olan, el sanatlarından biridir. Özellikle sanatı çok seven, ev hanımları açısından da maddi gelir kaynağı olmuştur. İnternetin hayatımızın her alanda girmesi ile de bu sanat eserlerini daha hızlı bir şekilde pazarlama fırsatı elde etmiş oluyoruz. Taş boyamalarımız için ise gerekli malzemeleri her yerden tedarik edebiliriz.
Bu malzemeler şunlardır; farklı boyutlardan olan çakıl taşları, kalın ve ince uçlu boya fırçaları, renkli renklerden oluşan akrilik boyalar veya taş boyalar, farklı renklerde asetat boyaları ve en son olarak da vernik gibi malzemeler taş boyama için işimizi görecek cinsten olacaktır. Bu malzemeler ile sanat eseri yapabiliriz.
[galeri]
Yorum Yapın