Dikkat Dağıtmayan Çalışma Odası Dekorasyonları

Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonları: Evde çalışırken veya ders çalışmanız gerektiğinde çalışma odalarımız kurtarıcı olmaktadır. Çalışma odalarında odaklanmak gürültülü ortamlara göre çok daha kolay olmaktadır. Eğer çalışma odanız doğru bir şekilde dizayn edilmiş ise çalışırken verimliliğiniz çok daha artacaktır. Konsantre olmak adına sessiz ve nizami olması gereken bu odaları tasarlarken biraz daha hassas olunmalıdır.

2019 çalışma odası dekorasyonları
2019 çalışma odası dekorasyonları

Dağınız her yerde bir farklılığın bulunduğu çalışma odalarında işlerinize veya derslerine kolaylıkla konsantre olamazsınız. Etrafta ne kadar çok uyaran var ise odaklanmanız o kadar zor olacak ve en küçük bir şeyde tüm dikkatiniz anında dağılacaktır. Bu nedenle çalışma odalarında fazlaca uyaran olmamasına dikkat edilmelidir.

Mesela çalışma masasında bulunması gerekenler dışında başka hiçbir objeye yer vermeyiniz. Basit bir kalem kutusu, kâğıt veya bilgisayar dışında masanızda başka objelere gerek bulunmamaktadır. Masaya konulacak her obje belirli bir süre sonra sizi kendine çekecek ve odağınızı dersten veya işten tamamen uzaklaştıracaktır.

Dikkat Dağıtmayan Çalışma Odası Dekorasyonları

2019Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonları
2019Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonları

Dikkat dağıtmayan bir çalışma odası dekorasyonunda her şey tam bir uyum içerisinde olmalıdır. Ev dekorasyon blog sitelerine bir göz gezdirdiğinizde çalışma odalarında kullanılan tüm renklerin ve objelerin tam bir uyum içerisinde olduğunu göreceksiniz. Duvar kağıtları veya boya seçimi bile uyum gözeterek seçilmektedir.

Çalışma odanızı tasarlarken 2019 duvar kağıdı modelleri içerisinden huzur veren bir renk tercih edebilirsiniz. Bu sayede duvarlarınızdan size doğru olumlu bir akım geçeceği için odaklanmanızı bozmayacak aksine çok daha motive olacaksınız.

Eğer çalışma odanızı boyamak isterseniz 2019 boya renkleri sunduğu seçenekler ile beğeninizi kazanmaya hazır bulunmaktadır. Trend renkleri kullanarak veya çalışma odanızdaki ahengi bozmayacak olan binlerce renk seçeneğinden birini tercih edebilirsiniz.

[haber id=”94″]

Tasarlamadan Önce Hayal Edin

çalışma odası dekorasyonları 201-2020
çalışma odası dekorasyonları 201-2020

Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonları fikirleri arasında doğru konumladırma vardır. Çalışma odanızı tasarlamadan önce odanın içerisinde eşyaları nasıl kullanacağınızı hayal etmelisiniz.

Farklı tasarımlar ve farklı dokunuşlar görmek için yabancı ev dekorasyon siteleri arasında göz gezdirebilirsiniz. Bu sayede odanız için eşya seçimi veya kullanılacak olan renkleri çok daha doğru bir şekilde tercih edebilirsiniz.

Çalışma Odalarınızda Az Eşya Olmalı

Çalışma odaları genel olarak evin en küçük odaları olarak seçilmektedir. Evin her alanına eşya ve obje doldurduğunuz gibi çalışma odanıza da eşyalar doldurursanız asla istenilen verimi alamazsınız. Çalışma odalarınızda çalışma masası, kitaplık, sandalye oldukça yeterli olacaktır. 

çalışma odası dekorasyonları 2019
çalışma odası dekorasyonları 2019

İlla başka bir eşyada olsun isterseniz basit ve renk uyumunu bozmayan bir dinlenme koltuğu ekleyebilirsiniz.  Çalışma odanızda afiş, ayna, çerçeve vs gibi dekoratif hiçbir objeye yer vermeyiniz.

[haber id=”9044″]

Renklerin İnsanlar Üzerindeki Etkisini Asla Unutmayın

Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonu
Dikkat dağıtmayan çalışma odası dekorasyonu

Renklerin insanlar üzerinde pek çok etki yarattığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle çalışma odanızda kullanacağınız renkler son derece önemli bir rol oynamaktadır. Boya seçimi yaparken asla kırmızı seçmemelisiniz. Çalışma odanız çok daha ferah ve huzurlu bir ortam olmalıdır.

Yapılan çalışmalara göre çalışma odalarında siyah veya gri renklerin kullanılması verimliliği çok daha artırmaktaymış. Ancak çok siyah kullanımı da size kasvet vereceği için bu rengi beyaz, sarı, su yeşilli gibi renkler ile harmanlayarak kullanmalısınız.

Mobilyaları Seçerken Dikkat Edin

çalışma odası dekorasyonları
çalışma odası dekorasyonları

Çalışma odalarınızda kullanacağınız mobilyaları seçerken dikkatli olmalısınız. Mobilyalarda sade renkleri tercih etmeli ve mobilyayı asıl kullanım amacından asla uzaklaştıracak seçimler yapmamalısınız.

Çalışma masanızı odanın en iyi ışık alan yerinde konumlandırmalısınız. Bu sayede ışık ile dikkat seviyeniz de artış gösterecektir. İnsanlar çalışma odaları için genel olarak duvarlarda beyaz rengi ve mobilyalarda da açık renk veya yine beyaz rengi tercih ederek çok daha aydınlık odalar yaratmaktadırlar.

Beyaz ışıklandırma içinde oldukça gösterişli olmaktadır. Odanızda doğru aydınlatma seçeneğiniz çok fazla yok ise masa aydınlatmalarından yararlanabilirsiniz. Dilediğiniz açı ile ayarlayacağınız masa aydınlatmaları ile gözleriniz yorulmadan kolaylıkla çalışabilirsiniz.

Ders Çalışma Odası Dekorasyonu

Çocuklar için ders çalışma odası hazırlamak istiyor ve onların geleceklerine daha iyi hazırlanmalarını istiyorsanız birkaç ufak ancak etkili dekorasyon fikirleri sunmak istiyoruz. Ders çalışma odası dekorasyonu ile ilgili ilk önerimiz tek renk, göz yormayan ve sakinleştirici özelliği olan soft renkleri tercih etmenizdir.

Ders Çalışma Odası Dekorasyonu

Ders çalışma odasının oldukça ferah olması gerekiyor. Bu yüzden özellikle olabildiğince az mobilya kullanmalısınız. Ders çalışılan koltuk ve çalışma masası seçiminde en iyileri tercih etmenizi öneririz. Rahat bir koltukta saatlerce çocuklarınız ders çalışabilir ve vücut sağlıkları da riske girmez.

[galeri]