Evin her odasının kendisine göre bir önemi ve kendisine özgü bir mesajı vardır. Yatak odasının verdiği mesaj ise tam anlamıyla dinlenme, canlanma ve huzur bulmadır. Rahat yatak odası dekorasyonu yaparken bu önemli detayları atlamamalısınız. Yatak odası dekorasyonunda ille de şu tarz olsun diye bir şey yoktur. Kendiniz nasıl bir ortamda rahat hissediyorsanız, yani içinizden gelen renklerle, mobilyalarla ve aksesuarlarla huzur bulacağınız bir yatak odası dekore edebilirsiniz.
Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Yatak odası dekorasyonu yaparken ilk dikkat etmemiz gereken nokta odanın genişliğidir. Eğer yatak odanızın rahat ve ferah bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız en önemli husus odayı eşyalarla doldurmaktan kaçınmak olacaktır. Bunun yanında pastel ve soft renkler tercih edilmeli, canlı renklerden uzak durulmalıdır. Beyaz ağırlıklı yatak odası dekorasyonları doğru bir tercih olabilir.
[haber id=”5310″]
Rahat Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Uygulanmalıdır?
İlk olarak yatak odasında en çok ihtiyacınız olan dekorasyon ögelerini belirlemelisiniz. Örneğin, fazla eşyanızdan dolayı depolama alanı ihtiyacınız varsa seçtiğiniz mobilya ve dolapları depolama alanına sahip olanlardan seçmelisiniz. Böylece rahat ve ferah bir yatak odasına sahip olacaksınız. İkinci olarak ise içinize sinen bir tarz varsa bu tarzı uygulamaya geçebilirsiniz.
Gelin şimdi yatak odası tarzları hakkındaki kısa bilgileri görelim.
Modern Yatak Odası
Modern yatak odası dekorasyonları genelde gri, siyah beyaz gibi basit renklerden oluşur. Duvarlarda soyut desenlere veya geometrik baskılara yer verilir. Mobilya örtüleri ve detayları göz yorucu ve uğraştırıcı detaylardan uzak olarak tasarlanır. Oda soft renklerle dekore edilirken oda içerisine serpiştirilen, oda içine serpiştirilen az sayıda aksesuarlar ise canlı renklerden meydana gelir.
Country Tarzı Yatak Odaları
Nötr tonlarla boyanmış duvarlar country tarzı yatak odalarının olmazsa olmazıdır. Leylak mavisi veya yeşille kombinlenen beyaz yatak odanızda yumuşak ve farklı bir görünüm yakalamanız sağlayacaktır. Duvarlarda çiçek desenli duvar kağıdı kullanmak da iyi bir alternatif olabilir. Her türden beyaz mobilya ya da masif çamdan ahşap mobilya country tarzı yatak odası için seçilebilir. Fransız sitili mobilyalar ise yatak odası dekorasyonunuzu uzak diyarlara götürecektir.
Endüstriyel Tarzda Yatak Odası
Bu tarz yatak odalarını olmazsa olmazları fazla işlem görmemiş eşyalar ile pürüzlü yüzeylere sahip eşyalardır. Mesela, usta eller tarafından uygulandığında sıvasız tuğlalar inanılmaz derecede güzel bir görüntü oluşturmaktadırlar. Eğer mat görüntüyü sevmiyorsanız sıvasız tuğlaları beyaza boyayabilirsiniz. Yıllanmış ahşaptan yapılmış mobilyalar endüstriyel yatak odanızda oldukça şık duracaktır. Evin boruları sıva üzerinden geçirilerek tarza büyük katkı sağlanacaktır.
Rustik Yatak Odası
Bu tarzın en önemli unsuru masif ahşaptır. Masif ahşabı tavanda, duvarlarda, zeminde ve mobilyalarda kullanabilirsiniz. Masif ahşap kullanırken bej, açık yeşil, kahverengi ve gri gibi sıcacık tonlardan birini seçebilirsiniz.
İskandinav Tarzı Yatak Odaları
Bembeyaz duvarlarla beyaz yatak odası mobilyalarını kullanabilir, bu sadeliğe yeşil, mor, mavi, kahverengi vurgular yapabilirsiniz. Masif ahşapla en uyumlu renk doğallığı tamamlayıcı olarak yeşildir. Bu yönde bir dekorasyon yapabilirsiniz. İskandinav tarzı dekorasyonların amacı işlevselliğin yanında basitliktir. Yatak odası dekorasyonunda da bu kural geçerlidir. Zarafet tutkunu biri iseniz İskandinav tarzı yatak odaları tam size göre diyebiliriz. Duvarlar topraksı renklerle (gri ve bej gibi) boyanabilir, ahşap zeminler farklı renklere boyanarak duvarlarla ve mobilyalarla kombin edilebilir.
Oda içerisinde vintage sandıklar ve puflarla odaya detay katılabilir. Kısacası uyumlu ve işlevsel bütün parçaları kombin ederek rahat yatak odası dekorasyonu yapılabilir.
Yukarıda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda size en yakın tarzı belirleyerek yatak odanız bu şekilde dekore edebilirsiniz. Önemli bir dipnot olarak da fazla eşyadan ve çok canlı renklerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.
[galeri]
1 Comment