Retro tarzı dekorasyonlar geçmişten bir dönemi yansıtarak günümüze taşıyan bir tarzdır. Özellikle 1950li ve 1990lı yılların belirli dönemlerinde moda olmuş mobilya, aksesuar, renk ve desenlerin günümüzdeki yaşam alanlarına uygulanması diyebileceğimiz retro tarzı dekorasyonlar ev ve iş yerlerine rahatlık ile uygulanmaktadır.
Retro tarzı dekorasyon yaparken dikkat edilmesi gereken konu her nostaljik eşyayı bir araya getirmemektir. Bu şekilde sağlıklı bir retro tarzı dekorasyonu yakalamak mümkün değildir. Alanda kullanılan renklerin, desenlerin, mobilyaların ve aksesuarların bir dönemin popüler ve moda olan ürünleri olması oldukça önemlidir.
Retro tarzı dekorasyonu modern dekorasyon gibi farklı tarzlar ile harmanlayarak uygulamak da mümkündür. Canlı renklerin kullanıldığı retro dekorasyonlarda aksesuarlar ve duvarlar önemli bir yere sahiptir.
Retro tarzı dekorasyonları istediğiniz her alana uygulamanız mümkündür. İş yerleri ofis gibi ortamlarda retro tarzı dekorasyon kullanabileceğiniz gibi mutfaktan banyoya, tuvaletten koridora, salondan oturma odasına, yemek odasından çalışma odasına, yatak odasından çocuk odasına evin her alanında da retro tarzını dekorasyonlarda uygulamanız mümkündür.
Retro tarzı dekorasyonu evin her alanında uygulayabileceğiniz gibi yatak odalarını da retro tarzında yapabilirsiniz. Öncelikle bunun için yatak odanıza uygun geçmiş zamanlarda beğendiğiniz ve sevdiğiniz bir dönemi bulmalısınız. Sonrasında ise bu dönemde kullanılan mobilyaları, renkleri, desenleri ve aksesuarları araştırmalı ve bu şekilde yatak odanıza doğru parçaları almanız gerekmektedir. Sonrasında ise evinizin ve yatak odanızın mimarisini incelemeli bu mimariye uygun parçaları bulmalısınız.
Retro tarzında ahşap detaylı mobilyaların önemi olduğu kadar aksesuarlar ve duvarlar da bir o kadar önemlidir. Belirlediğiniz ve dekorasyonunu yapacağınız dönemin moda desenini ve rengini bulduktan sonra buna uygun bir duvar kağıdı ile yatak odanızın duvarlarını kaplayabilirsiniz. Sonrasında ise suvar dekorasyonunuz için parlak detaylı aynalar, belirlenen döneme uygun tablolar ve resim çerçeveleri ile duvar dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca eski dönemlerin en çok tercih edilen duvar aksesuarlarından biri de duvar saatleridir. Tarzını yansıtacağınız dönemin duvar saatlerini yatak odası duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Retro tarzı diğer aksesuarlardan biri de vintage vazolardır.
Retro tarzı dekorasyonu yatak odanızda uygularken kontrast renklerden yardım alabilirsiniz. Belirlediğiniz dönemin moda renkleri arasından güçlü bir kontrast oluşturacak renk kombinasyonunu yaparak yatak odanıza alacağınız mobilya ve aksesuar tercihlerini bu renkler üzerinden yapabilirsiniz.
Ayrıca belirlediğiniz ve sevdiğiniz dönemin yine modası haline gelmiş desen ve kumaşları da yatak odanızdaki nevresim takımı, yatak örtüsü, perde ya da halılarınızla bütünleştirerek dönemi yansıtabilirsiniz. Yine yatak odanızda yansıtmak istediğiniz retro tarzı için ceviz ağacı malzemeden üretilmiş ahşap detaylı gardırop, komodin ya da şifonyer satın alabileceğiniz gibi dönemin moda renkleri ile kaplanmış olan modellerini de bulup yatak odası mobilyanıza ekleyebilirsiniz.
Retro Tarzı Yatak Odasında Doğru Aydınlatma Seçimi
Retro tarzı dekorasyonlarda aydınlatmaların yeri de oldukça önemlidir. Büyük, geniş ve dikkat çeken avizeler retro tarzı yansıtırken ahşap detaylı üç ayaklı lambader ve avizeler de retro tarzın vazgeçilmez aydınlatmaları arasındadır. Her tarza ve stile uygun olarak üretilen binlerce model ve çeşitte aydınlatma arasından seçim yapmak oldukça zordur. Bunun için alacağınız aydınlatma modelini seçerken eleme yöntemini kullanmanız sizi istediğiniz doğru lambader, avize ya da abajur modeline götürecektir.
Yatak odası için alacağınız aydınlatmalar hem aksesuar görevi görerek tarzınızın tamamlayıcısı olurken hem de size fazladan aydınlatma aracı olarak da yardımcı olur. Yatak odanızda kullanacağınız doğru aydınlatma sizin uyku kalitenizi arttırırken yatak odanızda geçirdiğiniz zamanın da daha güzel olmasını sağlar. Retro tarzı dekorasyonlarda da aydınlatmaların yeri oldukça önemlidir.
Yorum Yapın