Siyah Mobilyalar İçin Dekorasyon Fikirleri

Siyah renk hemen her ev bölümü için iddialı bir renktir. Bu rengin kullanıldığı mobilyaların dekorasyondaki uygulamaları da sıra dışı olmaktadır. Siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri almak istiyorsanız yazımız, size temel fikirlerin oluşmasına katkı sunacaktır.

Siyah Mobilya Modelleri

Siyah Mobilya Modelleri
Siyah Mobilya Modelleri

Özellikle salonda ve oturma odasından daha sık gördüğümüz siyah renkli mobilyaların dekoratif dağılımı için geniş bir mekana ihtiyacınız vardır. Dar mekanlar için siyah mobilyalar çok fazla tercih edilmez. Bunun nedeni siyah renge sahip mobilyaların ortamın ışığını aldığı için ferahlık hissini de kaldırmasıdır. Bu sebeple yeterli genişliğe sahip olmayan bir odada daha farklı renkli mobilya alternatiflerini kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Siyah Dekorasyon Fikirleri
Siyah Dekorasyon Fikirleri

Geniş alanlar için tercih edilebilen ancak mobilya firmaları tarafından çok fazla üretilmeyen siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri arasında duvar renkleri ile mobilya arasındaki uyumun yakalanması en önemli başlıklardan birini oluşturur. Duvar renklerinin çok fazla kontrast oluşturması uyumun yakalanmasını zorlaştırmaktadır. Daha nötr renkler kullanmak uyum için doğru bir adım olacaktır. Bu sebeple tam kar beyazı bir duvar rengi yerine kirli beyaz, bej, krem tonları ve pastel renklerin açık tonları da kullanılabilir. Bu renkler aynı zamanda size siyah mobilya dekorasyonu için tamamlayıcı bir nitelik kazandıracaktır.

Siyah Yatak Odası Dekorasyonu
Siyah Yatak Odası Dekorasyonu

Siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri içinde değerlendirilebilecek bir diğer başlık da zemindir. Zemin, tahmin ettiğimizden çok daha fazla dekorasyon katkısı sunmaktadır. Özellikle siyah mobilyaların daha soft bir zemin üstünde olması mobilyaların etkisini artıracak ve odaklanmanın mobilyalara kaymasını sağlayacaktır. Zeminde kullanacağınız açık renk parkeler bu etkinin oluşması için güzel bir uygulamadır. Parkeler daha koyu renklerden seçilmişse halı tercihini nispeten açık renklere sahip desenlerle bezenmiş olanlarından gerçekleştirebilirsiniz. Böylece odak noktası olarak belirlediğiniz siyah mobilyalar için odak kayması ve dikkat dağıtmasını gerektirecek bir uygulama da yapmamış olursunuz.

 Siyah Mobilyalar için Dekorasyon Fikirleri ve Mekanlar

Siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri sizin için de değerliyse aydınlatmanın dekorasyondaki yerini de unutmamak gerekir. Doğru aydınlatmaya sahip odalardaki siyah mobilyalar, oldukça şık bir görünüme kavuşmaktadır. Bunu sağlamak için de gün ışığından azami derecede faydalanabilmek gerekir. Işığın oda içerisine daha rahat girmesini sağlayan perdeler kullanmak, pencerelerin boyutlarını artırarak Fransız tarzı pencerelerin tercih edilmesi, gün içindeki oda aydınlatmasını etkileyen unsurlar arasındadır. Akşamları tercih edeceğiniz aydınlatma tercihleri ise odada gözü almayan ve mobilyalarınızın yeteri kadar aydınlatıldığı çeşitlerden olmalıdır. Bunlar arasında spot ışık ve sarkıt avize en çok kullanılan, siyah mobilya aydınlatması için de tavsiye ettiğimiz çeşitler arasındadır. Aydınlatma sistemi olarak şiddeti ayarlanabilir ışığa ve renge sahip sistemler, siyah mobilyalar için oldukça başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Siyah Dekorasyon Örnekleri
Siyah Dekorasyon Örnekleri

Siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri arayanların uygulaması gereken hassas mobilya dağılımını belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirmeniz hem işinizi kolaylaştıracak hem de istediğiniz dekoratif etkinin oluşmasını sağlayacaktır. Bunun için mobilyaların konumunu ve odak noktası belirleme çalışması yapmalısınız. Odak noktasını salon içinde geniş bir alan olarak düşünüyorsanız ve siyah mobilyalarınızı bu odak noktası için kullanacaksanız oda içinde homojen bir dağılım yapmaya özen göstermelisiniz. Bu dağılımda odanın geometrik yapısı da oldukça belirleyici bir etkiye sahiptir.

Siyah Dekorasyon Modelleri
Siyah Dekorasyon Modelleri

Siyah mobilyalar oda içerisinde kullanılırken en güzel düzenleme kare odalarda gerçekleşmektedir. Mobilyaları kullanacağınız alanın kare olması hem tasarım açısından birden fazla olasılığın aralıklarla kullanılmasını mümkün kılmaktadır hem de odanın daha geniş görünmesini sağlamaktadır. Kare odalara nispeten dikdörtgen ve diğer geometrik şekillere sahip odalarda siyah mobilya dekorasyonunda çok da başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün görünmemektedir.

Siyah mobilyalar için dekorasyon fikirleri düşünüyorsanız mutlaka yapacağınız dekorasyonun kağıt üzerinde taslağını ve özelliklerini belirleyin. Hayalinizde canlandıracağınız dekorasyon özellikleri işinizi kolaylaştıracaktır.

Galerimizde sizler için seçtiğimiz birbirinden güzel siyah dekorasyon fikirleri bulunmaktadır.

[galeri]