2020 Dekorasyon Renkleri Neler?

Dekorasyon için oldukça önemli olan renkler aynı zamanda insan psikolojisi üzerinde de etkilidir. Geride bıraktığımız 2018 dekorasyon renkleri ile zaman zaman bağlantılı zaman zaman ayrı düşen renkler 2020 dekorasyon renkleri olarak evlerimizde kullanılmaya başlandı. 2018 koltuk renkleri bu sene de evini yenilemek isteyenler için oldukça güzel bir tonlama ile geliyor. 2020 mobilya renkleri ile oda içerisindeki diğer renklerin toplam renk ağırlığını oluştururken uyuma dikkat edilerek bir planlama yapılmaktadır. Bu renk seçiminde şüphesiz mimarların ve dekoratörlerin etkisi var ancak müşteri ve kullanıcı istekleri de renklerin belirlenmesinde önemli bir faktör olmaktadır.

2018 Dekorasyon Renkleri
2019 Dekorasyon Renkleri

2020 Dekorasyon Renkleri ve Mutfak

Mutfaklar, özellikle bayanların uzun süreler geçirdiği mekanlardır. Mutfaklarda 2020 yılı yeniliklerinden biri de renklerde olacak gözüküyor. Kahverenginin tonlarının daha sık kullanılacağı mutfaklarda ayrıca beyaz ve tonları da kahverengi uyumu içerisinde değerlendirilerek kullanılacaktır. Burada kahverenginin koyu tonları değil beyaz ile geçişkenlik oluşturabilecek tonlarının kullanılacağını ifade etmeliyiz. Böylece mutfak dekorasyonundaki renk uyumu çok daha kolay bir şekilde sağlanabilecektir.

Mutfak dolabında en kullanışlı renk tercihinde bulunmak zordur. Çünkü kullanışlılık kavramı iş kolaylığı anlamına gelirken, renk çoğu zaman zevki simgeler.  Ancak zevk ve kullanışlılık açısından mutfak dekorasyonu için uygun renkler nelerdir şeklinde soru sorduğumuzda 2020 yılı dekorasyon renkleri hakkında da az çok bilgi sahibi olacağımız gözlerden kaçmamalıdır.

2020 mobilya renkleri başlığı altında da değerlendirebileceğimiz mutfak dolapları için de beyaz tonların kullanımına devam edileceğini belirtmek isteriz. Beyazın gerek aydınlatmada gerekse dekorasyondaki cazibesinin mutfaklarda  ara renk olarak da olsa görmeye devam edeceğimizi ifade edeyim.

Beyaz mutfak mobilyaları 2018 yılı dekorasyon renkleri arasında sıkça kullanılan tercihler arasında olacağı muhtemelerdir.

Beyaz mutfak mobilyaları 2020 yılı dekorasyon renkleri arasında sıkça kullanılan tercihler arasında olacağı muhtemeldir.2020 mutfak dekorasyon renkleri arasında beyaz dışında öne çıkan renkler arasında pudra, kum beji, krem, kırık beyaz, açık lila, kırmızının açık tonları bulunuyor. Mutfak mobilya renkleri olarak koyu renkler tercih ettiyseniz açık renklerde perde ve duvar rengi kullanmanızı öneriyoruz. Küçük ve güneş almayan bir mutfağa sahipseniz mutfak dekorasyonunu açık renk tonlarından yapmanız en doğru seçim olacaktır.

2020 Yılı Yatak Odası Renkleri

2020 yılında yatak odalarımızda huzuru temsil eden ve doğadan gelen toprak rengi, griden siyah tona kayan renkler de yatak odalarınızda doğanın esintilerini size ulaştıracaktır.

Yatak odası rengini belirlerken çok canlı renklerin seçilmesi, yatak odalarının dinlenme mekanı olması sebebiyle, çok fazla tercih edilmemektedir. Bunun yerine yatak odalarında sakinliğin ve rahatlığın hakim olması gereken renkler tercih edilmelidir. 2020 dekorasyon renkleri arasında beyaz tonlarla ve beyazın diğer renkler ile karıştırılarak elde edildiği soft renklerle de sıklıkla karşılaşacağız.2019 yatak odası dekorasyon renkleri

2020 yılı yatak odası perdeleri yatak odalarının mahremiyetini koruyacak özellikleri ve zarif ve şık görüntüsüyle dikkatleri çekiyor. Gündüz uyumak ve gece çalışmak zorunda olanlar için ise ileri teknoloji perde modelleri ile gün ışığını tamamen önleyerek gece rahatlığında uyku çekmeniz sağlanmaktadır.

[haber id=”9698″]

2020 yılı yatak odalarında minimalist çizgilerle kullanışlı aksesuarların yılı olacak gibi görülüyor. Gelişen teknoloji, hızlı yaşam, dekorasyonda da verimliliği ve kaliteyi ön plana çıkarmaktadır. Bu sebeple belirtilen özelliklerin odalara uygulanması ve renk ahengi sağlanması dekoratif kalitenin de artmasını sağlamaktadır.

2020 Yılı Dekorasyon Renkleri ve Salonlar

2020 yılı dekorasyon renkleri arasında salonlarda da soft renklerin hakimiyetini görüyoruz. Huzurun ve stresten uzak kalmanın temel hedef olarak belirlendiği 2020 yılı renklerinin seçiminde doğadan esintilerden salonlar da nasibini alacak. Bakır ve pirinç renkleri ve tonları ile kadife kumaşların kullanıldığı 2020 yılı salon dekorasyonu ile ev sahipleri ve misafirler, yaşam enerjilerini salonlarda yenileyebilecekler. 2020 yılı mobilya renkleri ile duvar renklerinin uyumlu bir örneğini bu yıl salonlarda görmemiz mümkün olacak. Pudra rengi koltuk kombinleri ile uyumlu sütlü kahverengi perdeler de bu yıl çok kullanılacak renk grupları arasındadır.

Yeni sezonn salon perde modelleri ile salon dekorasyonunuzda tam bütünlük ve olağanüstü şıklık yakalayabilirsiniz. Dekorasyon tarzınızla uyumlu perde modellerini incelerken son trend perde kumaşlarının özelliklerini sormayı da unutmayın. Çünkü son teknoloji ile üretilen salon perdeleri çok daha zor kir ve leke tutacağı için daha az yıkanacak ve dolayısıyla daha az yıpranacaktır. Bu da perdenizi uzun yıllar boyunca ilk günkü kalite ve şıklığında kullanmanıza olanak tanımaktadır.

Salonlarda 2019 yılı, aksesuarların çok daha fazla kullanılarak dekoratif zenginliğin hedeflendiği bir yıldır. Aksesuar seçimindeki belirleyici etken tek başına aksesuarın kattığı zarafet değil aksesuarın salon içerisinde bütünleşerek ortama sağladığı pozitif dekorasyon etkisi olmalıdır. Bu düşünce ile alınan aksesuarların renk ayrıntıları da mutlaka dikkate alınmalıdır.

2019 Yılı Çocuk Odası Renkleri

2019 dekorasyon renkleri içinde çocuk odasında kullanılan renklerin enerji dolu, canlı ve bol olmasına devam edilmektedir. Çocuk odasında kullanılan tematik dekorasyon ile de zenginleştirilen renkler, bu sene çocuğunuzun yaşı ve zevkleri ile değişkenlik gösterecek geniş renk skalasına sahiptir. Geçmiş yılların devamı niteliğindeki klasik kız ve erkek renklerinin dışında birçok alternatifin çocuk odası mobilya ve duvar renkleri olarak kullanılabilecek olması çok daha memnuniyet verici seçimlerin yapılmasını da sağlamayacaktır.2019 çocuk odası dekorasyon renkelri

Çocuk odası dekorasyon renkleri olarak kalıplaşmış pembe ve mavi kullanılabileceği gibi, yeni sezon çocuk odası reklerinden olan sarı, lila, kırmızı, turuncu, lacivert, kahverengi, gri, yeşil ve pudra da kullanılmaktadır. Özellikle çocuk odası mobilyalarını bu renklerde daha çok görecek gibiyiz.

[haber id=”10018″]

[haber id=”9690″]

2019 dekorasyon renkleri arasında sadece çocuk odası renkleri için değil evin tüm bölümünde kullanılacak aksesuarlarda yeşil renk ve tonlarının hakimiyetinin giderek hissedilmesi doğadaki huzur esintisinin evlere taşınma isteği sebebiyle olduğunu da belirtmek isteriz. Yeni sezonda sade ve huzur vadeden dekorasyonlar için pastel renk ağırlığını da hatırlatmak istiyoruz.

Dekorasyonda Tercih edilen renkler

Birbirine yakın tonların direkt olarak hem yerde hem duvarlarda değerlendirilmesi, mobilyaların da beyaz veya siyah gibi renklere sahip olması halinde her birinin ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Lacivert, turkuaz, turuncu, mor renkleri de salon dekorasyonu için oldukça popülerdir.

Dekorasyonda Tercih edilen renkler

Boya ve mobilya tercihi için salonda özellikle derinlik, yerden yüksekliğin ne durumda olduğu, içeriye girildiğinde ışığın ne taraftan geldiği, dekorasyonu doğrudan etkileyecektir. Özel olarak salon dekorasyonunda, salonu geniş olan evler için açık tonlardaki krem rengi ve kahverenginin ara tonlarının kullanımı mümkün olacaktır. Bunun dışında yerlerde ise kahverengiye yakın turuncu tonlarda parkenin bulunması gerekmektedir.