2020 İç Mekan Tasarımı

2020 İç Mekan Tasarımı teknolojinin getirdiği yeniliklerle birlikte iç mekanlarınıza gösterişi ve şıklığı getirmektedir. Modern iç mekan tasarımları sürekli olarak yenileniyor. Uygulanan tasarımlarda, son dönemde hem şık görünümlü hem de kullanışlı alanlar elde etmek hedeflendi. 2020 yılında da her iki amaca da uygun mekan tasarımları öne çıkacak. Bununla beraber daha doğal ve sade görünen, dinginlik ve huzur veren alanların tasarımları daha çok ilgi görecek.

2020 İç Mekan Tasarımıİç Mekan Tasarımı 2019

Doğal Ahşabın Sadeliği

 Ahşap, iç mekan tasarımlarında en sık kullanılan malzemelerden biridir. 2020 iç mekan tasarımı bünyesinde ahşap, hem dayanıklı hem de sağlıklı bir tercih olduğu için yeni mekan tasarımlarında da önemli bir yere sahip. Özellikle dublex dairelerde ahşap merdiven kullanımı bu yıl daha da yaygın hale gelecek. İç mekanlardaki kapıların ahşaptan tasarlanmasıyla ortamlara daha sade bir görünüm katmak hedefleniyor. Ahşap malzeme zemin döşemesinde de bu yıl sıkça tercih edilecek.

Taş Malzeme Kullanımıİç Mekan Tasarımı 2019 çeşitleri

 Taş da ahşap kadar sağlıklı ve doğal bir malzemedir. Aynı zamanda taşın sağlamlığı, uygulandığı alanlarda ömürlük olarak, bozulmadan kullanılması, bu ürünün tercih nedenleridir Bu yılın iç mekan trendlerinde doğala olan ilgi taş malzemenin sıkça kullanılmasını sağlayacak. Özellikle taş görünümlü duvar tasarımları mekanlara doğal ve huzurlu bir tarz kazandıracak. Ayrıca doğal taşlardan üretilen objelerin kullanımı da yeniden gündeme geliyor.

Camdan Gelen Aydınlık Ve Ferahlık2019 İç Mekan Tasarımında cam kapı

  2020 iç mekan tasarımı camın aydınlığı ve şıklığı ile göz kamaştıracak. Buna göre mekanlarda daha geniş camlara sahip pencereler öne çıkıyor. Ortamların daha aydınlık olmasının hedeflendiği yeni trende göre, küçük pencerelerin genişletilmesi sağlanacak. Genellikle yerlere kadar uzanan pencereler ve Fransız tipi balkonlarla, iç mekanlara şıklık kazandırılacak. Camın kullanımı elbette yalnızca geniş pencerelerle sınırlı değil. Cam kapılar ve mekanın dekorasyonunda çeşitli bölümlerde ışığı yansıtacak cam objeler oldukça yaygınlaşacak.

Mobilyalarda Hafif ve Rahat Tasarımlar2019 İç Mekan Tasarımı fikirleri nelerdir.

 2019 iç mekan tasarımı trendleri, insanın mümkün olabildiğince rahat ve ferah hissetmesini sağlıyor. Böylelikle İç mekanlarda kullanılan doğal malzemelerin mobilyalarda da tercih edildiğini görmekteyiz. Tasarlanan mobilyalar, son derece hafif, kolay çekilen ve temizlenen bir tarza sahipler.

[haber id=”283″]

Tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretilen mobilyalar, 2019 iç mekan tasarımı süslemeleri yapacak. Sentetik ve naylon içeren kumaşlara, dolgu malzemelerine bu yıl pek fazla yer verilmeyecek. Koltuklarda ortopedik modellerin hakimiyeti söz konusu. Sırtı ve beli sağlıklı bir biçimde destekleyen koltuk takımları bu yılın en gözde modelleri olarak belirleniyor.

Ağaç Tipi Bitkiler Salonları Süsleyecek2019 İç Mekan Tasarımı modelleri

 Bu yılın iç mekan trendlerinde geniş yapraklara sahip, adeta bir ağaç havası veren bitkiler var. Bu bitkiler özellikle salonların uygun yerlerine yerleştirilerek, doğal atmosferi destekliyor. Bu bitkilerin saksıları ise yine doğal malzemelere sahip. Topraktan üretilen saksılar, doğal taşlarla ve deniz kabuklarıyla süslenerek, mekanlara keyifli bir tarz kazandıracak.

Küçük Mekanların Verimli Kullanılmasıküçük alanları etkili kullanma

 Günümüzde 1+1 veya stüdyo tarzı birçok daire var. Bu dairelerin mümkün olabildiğince az eşya ile kullanılması, 2019 iç mekan tasarımlarında öne çıkan bir özellik. Kullanılan eşyaların çok amaçlı olduğu da dikkat çekiyor. Örneğin hem yatak hem koltuk olarak kullanılan mobilyalar, küçük mekan tasarımlarında hayli sık tercih edilecek. Bununla beraber kullanılmadığı zaman katlanarak duvardaki bir bölmeye yerleştirilen yataklar, masalar gibi pratik eşyalar bu yılın trendleri arasında.

Duvarlarda Ayna Kullanımı2019 İç Mekan Tasarımları

 Aynalar, her dönemin dekorasyon trendlerinde tercih edilir. Ancak bu yıl daha yaygın bir ayna kullanımıyla karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle ufak mekanların ayna kullanılarak daha geniş gösterilmesi sağlanıyor. Bunun için boy aynaları ve daha geniş aynalar son derece yaygınlaşacak. Aynaların çerçevelerinde eskitme ahşap, cam gibi doğal malzemeler kullanılıyor.

[haber id=”58″]

İç Mekan Dekorasyonu Önerileri

Dekorasyon hem dış hem de iç mekan için son derece önemlidir. Genel bir temayı yansıtması için iç ve dış dekorasyonun birbirinin izlerini taşıması çok daha dekoratif bir görünüm sağlayacaktır. İç mekan dekorasyonu önerileri arasında en önemlisi küçük bir odayı olduğundan daha büyük ve aydınlık göstermek olacaktır. Çünkü odanın büyük görünecek şekilde dekore edilmesi konumlandırılan eşyalar açısından da çok daha farklı bir görüntü elde etmesini sağlayacaktır.

İç Mekan Dekorasyonu Önerileri

İç mekan dekorasyonu yapılırken aynı zamanda kullanılan malzemelerin yapıldıkları materyaller de son derece önemlidir. Aydınlık yerlerde ahşap materyallerin kullanılması iç mekan tasarımında daha temiz ve sıcak bir görünüm katacaktır. Aynı zamanda büyük iç mekanlarda mermer gibi malzemelerin kullanılması da mekanı olduğundan daha temiz gösterecektir.

[galeri]