Doğal Malzemeler İle Küf Lekesi Temizliği
Mutfak dolapların da bulunan bu oldukça rahatsız edici küflerden doğal malzemelerden yardım alarak da kurtulmak mümkündür. Küf lekelerini yok eden ve tekrar küf lekesinin oluşmasını engelleyen çözüm yollarını bularak mutfak dolaplarımızdaki küf lekeleri ile vedalaşabiliriz. Mutfak dolaplarında küf lekesi problemi yaşayan kişiler için mobilyadaki küf nasıl temizlenir bununla ilgili birkaç çözüm önerisi bulunmaktadır.
Sirkeli Su Karışımı İle Küf Lekeleriyle Vedalaşın
Mutfakta Küflenmiş Tahta Nasıl Temizlenir? Mutfak dolaplarındaki küf lekelerinden kurtulmak için pek çok çözüm önerisi aranmakta ve uygulamaktadırlar. Mutfak mobilyalarınızdaki küf ve rutubet kokusundan kurtulabilmek için doğal ürünlerden yardım alarak bu küf lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Mutfağınızd
Bunu için;
Evinizde bu malzemeler var ise öncelikle küf oluşan bölgeyi kuru bir bez ile güzelce silin ve küf lekelerini olabildiğince temizleyin. Küflü bölgede kalan küf lekelerinin üzerine hazırlamış olduğunuz sirkeli su karışımını püskürtün. Daha sonra 15-20 dakika bekleyin ve kalan küf lekelerini bir bez ile çıkarmaya çalış ve daha sonra kuru bir bez ile tekrardan güzelce silip, küflü bölgeyi temizleyin. Bu işlemi düzenli olarak küflü bölge tamamen düzenle kadar haftada bir veya iki kere uygulayın.
Temizlediğiniz bu küflenmiş bölgeye dilerseniz çay ağacı yağı alarak bu çay ağacı yağından 10 damla 1 su bardağı su ile karıştırarak yine temiz bir sprey şişesinden yardım alarak uygulayabilirsiniz. 5 dakika beklettikten sonra nemli temiz bir bez ile temizleyerek güzelce kurulayabilirsiniz.
Ayrıca duvardaki rutubet nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız sirkeli su karışımı ile rutubetli duvarlarınızı da temizleyebilirsiniz.
Çay Ağacı Yağı İle Küflenmiş Tahta Temizliği
Mutfakta Küflenmiş Tahta Nasıl Temizlenir? Kolayca temin edebileceğiniz çay ağacı yağı ile de mutfağınız da bulunan tahta ya a mutfak dolaplarınızın temizliğini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunu için;
Eldivenlerinizi giydikten sonra 1 yemek kaşığı çay ağacı yağı ile 1 su bardağı suyu karıştırarak küf lekesi olmuş bölgeye sıkın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra nemli temiz bir bez ile küflü bölgeyi temizleyerek kuru ve temiz bir bez ile güzelce kurulayabilirsiniz. Ayrıca duv
Karbonatlı Su İle Küf Lekesi Temizliği
Mutfak dolaplarınız bulunan küf lekesi ya da mutfağınız da bulunan tahtalar da küf problemi yaşıyorsanız temizliğini karbonatlı su ile silerek ve daha sonra çok iyi havalandırarak da sonuç alabilirsiniz. Ancak bu temizliği düzenli bir şekilde yapmalısınız ki daha kesin sonuçlar versin. Küf lekesi temizliğinde kullanacağınız karbonat aynı zaman da küf lekesinin oluşmasını da geciktirecektir.
Küf Oluşumunu Engellemek İçin Ne yapılmalı?
Genel olarak birkaç öneri verecek olursak; küf oluşumunu sık sık kontrol edin. Elinizden geldiğince evinizi kuru tutmalısınız ve evinizin iyi bir şekilde havalanmış olmasına da dikkat etmelisiniz. Küf geçirmez boya ile mutfağınızdaki küflenmiş duvar ve döşemelerinizi mutfak dolabı renkleri ile uyumlu boyayabilirsiniz. Mutfak dolaplarında küf oluşumunu engellemek için mutfak dolaplarınıza tabak, tencere gibi mutfak gereçlerin asla nemli ya da ıslak olarak koymayın.
[haber id=”11077″]
Ayrıca duvarlarınızda da küf lekesi varsa ve duvardaki küf lekesi nasıl çıkar diye düşünüyorsanız küflü duvarlarınızı da sirkeli su karışımı ile temizleyebilirsiniz.
Küflü Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?
Küf can sıkıcıdır. Bundan kurtulmanın ilk adımı küflü her şeyi direk çöpe atmaktır. Küfün hangi sebeple çıktığını teşhis edip öyle temizlemek daha faydalı olur. Mutfak, evimizde sağlığımızı en çok etkileyen kısım olduğundan tam hijyen sağlamak için çamaşır suyunu hep kullanmalıyız.
Küf yaşadığınız rutubetli evden kaynaklıysa:
Çabuk küflenen yiyecekleri açıkta bırakmayın ki bakteri oluşturmasın. Küfü temizlerken ilk olarak küfün yüzey tabakasını kullan-at mendiller ve bezlerle temizleyin. Sonrasında çamaşır suyu uygulamak etkili olacaktır.
Küf sadece bir yiyecekten dolayı olduysa:
Bundan önceki durumda belirtildiği gibi aynı işlemleri bu durumda da yapabilirsiniz. Bu dolaplar için mikrofiber bezler kullanın ve kullandıktan ez az 2 ay sonra yenisini alın.
[galeri]
Yorum Yapın