Eskiyi yeni ile harmanlayarak yaşam alanımızı dekore ettiğim retro tarzı dekorasyonlar ev ortamlarında kullanılabildiği gibi ofis dekorasyonlarını da retro tarzı ile yapmak mümkündür. Günün belki de en çok zaman geçirilen yeri olan ofis ortamları çalışanlar için oldukça önemlidir. Ayrıca pazarlama ve satış gibi işlemleri de eğer ofis ortamında gerçekleştiriyor iseniz ofis dekorasyonları daha önemli hale gelmektedir.
Bu nedenle kolay sıkılması mümkün olmayacak, bunaltıcı ve kasvetli ofis dekorasyonları yerine daha eğlenceli, zevkli ve etkileyici ofis dekorasyonları yapmak hem yapılmakta olan işi hem de ofisteki çalışanları daha güzel etkileyecektir. Bu nedenle ofis dekorasyonu yaparken hem aksesuarlar hem de kullanılan renkler önemle seçilmelidir. Eğlenceli ve zevkli ofis ortamlarında ise dikkat dağıtmayacak odaklanmayı etkilemeyecek renkler ve tarzlar dekorasyon için seçilmelidir.
Retro tarzı dekorasyonları ofis ortamlarına uygularken dikkat edilmesi gereken konu dekorasyonda kullanılacak mobilyalar, aksesuarlar ve renklerdir. Ofis çalışanlarının iş odağını bozmayan ve dikkatlerini dağıtmayan ancak çalıştıkları ortamdan keyif almalarını sağlayacak mobilya, aksesuar ve renk seçimlerinin yapılması gerekmektedir.
Her nostaljik eşya retro tarzı eşya değildir. Yani ofisinize alacağınız nostaljik eşyalar ile retro tarzını yakalamanız mümkün değildir. Retro tarzı özellikle 1950li ve 1990lı yılların popüler eşyalarının kullanıldığı bir tarz olmak ile beraber, çalışma ortamı olan ofiste retro tarzını yakalamak için bu dönemlerden birini örnek aalarak o dönemde moda olan eşyalar, renkler ve desenle kullanılmalıdır.
Bunu yaparken ise retro tarzı farklı tarzlar ile birleştirmek mümkündür. Ancak dekorasyon tarzının geçmişteki belirli bir döneme hitap ediyor olması oldukça önemlidir. Bu şekilde yapılan dekorasyonlar size tam olarak retro tarzını yansıtacaktır.
Ofis dekorasyonları genellikle ciddi ortamlar olduğu düşünülerek klasik ve modern çizgide dekore edilmektedir. Örneğin avukatlık büroları, muhasebe büroları bu resmi ve ciddi ofis ortamlarına örnek gösterilebilmektedir. Ancak daha hareketin olduğu ofis ortamlarının dekorasyonu da canlı tarzlar ile yapılmaktadır. Örneğin reklam ve medya ajansları, turizm ve mimarlık ofisleri daha renkli ve canlı dekore edilmektedir.
Ofis Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ofis dekorasyonu yapılırken en birincil dikkat edilmesi gereken konu yapılan iş sektörüne uygun bir dekorasyon tarzı benimsenmelidir. Örneğin bir muhasebe ofisine canlı ve heyecan verici renkler ile iş ile ilgili olmayan aksesuarlar ile birlikte yapılan bir dekorasyon işin ciddiyetine zarar vereceği gibi güvenilirliği de azaltmaktadır.
Tam tersi düşünüldüğünde bir reklam ajansına soğuk renkler olan siyah, gri ya da bej gibi renkler ile sade bir dekorasyon yapılması o ortamda reklam değil de başka işlerin olduğu algısı yaratabilmektedir. Reklam ajansları daha yaratıcı işlerin planlandığı ve daha özgür ortamlar olduğu için algıda da işin yapıldığı ofiste yaratıcı bir dekorasyon olduğu gerçeği bulunmaktadır. Bu yüzden ofis dekorasyonu yaparken dekorasyonu işin yapıldığı sektör ile uyumlu tutmak gerekmektedir.
Ofis dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken başka bir konu da aydınlatma şeklidir. Ofis aydınlatmaları ofiste çalışan kişilerin verimliliği ve sağlığı açısından son derece önemlidir. Parlak ve yoğun ışıkların altında olan bir ofis ortamında çalışan kişi günün sonunda yorgun ve bitkin hissedebilmektedir.
Tam tersinde ise loş ışıkların olduğu bir ofis ortamında çalışan kişi için bilgisayar ışığı daha etkili olacağı için gözlerde yanmaya sebep olarak göz sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun için hem doğal ışığı etkilemeyecek hem de ofis ortamını ne gereğinden fazla aydınlatacak ne de gereğinden az aydınlatacak aydınlatma araçları tercih edilmelidir.
Yorum Yapın