Açılabilir Mutfak Masası Modelleri

Evlerin kullanım alanı olarak en aktif bölümü mutfaklardır. Bu yüzden mutfak kullanıma elverişli ve bütün aile bireylerini içinde barındırabilen yaşamsal olarak ferah olmasına da dikkat edilmesini gereken ev bölümüdür.  Ancak zamanla artan konutsal ihtiyaçlar ve üretim bandında artan malzeme fiyatları ile arz talep ilişkisini dengede tutmak adına evleri küçülterek daha hesaplı olması yönünde tüketiciye avantaj sağlamaktadır. Küçülen evler mutfakları da etkileyerek daha küçük mutfakların oluşmasına neden olmaktadır. Küçülen mutfaklarda kullanım rahatlığını oluşturabilmek de bir hayli zorlaşmaya başlamıştır.

2020 Açılabilen Mutfak Masaları

Küçülen mutfaklarda kullanımı rahatlatmak ve aile bireylerine konfor alanı yaratmak adına mutfak eşyaları daha işlevsel hale getirilmiştir. Küçük mutfaklı olan bir evi çocuklu bir aile kullanacak ise, ihtiyaçları ve kullanım araç gereçleri artacağı için mutfak masası iptal edilmeyerek istenilen ve ihtiyaç duyulan anda kullanılıp ihtiyaç olmadığında da ortadan kaldırılabilen mutfak masaları oldukça ilgi görmektedir. Yine açılıp kapanabilen mutfak masaları arasında nereye koyacağını düşünenler için ya da kapanan mutfak masasını koyacak bir alanı bulunmayanlar için duvara montelenen ve açılıp kapanabile mutfak masaları da bulunmaktadır.

Açılabilir Mutfak Masalarının Avantajları

Küçük mutfaklarda ihtiyaç duyulan mutfak masasının açılır kapanır olması da mutfağı kullanan aileler için de hareket alanı sağlayacaktır. Duvara sabitlenerek açılıp kapanan masalar, hem masa ile işiniz bittiğinde masayı kaldıracak alan bulma derdinden de sizi kurtaracaktır.

2020 Açılabilen Mutfak Masası

Açılır ve kapanır mutfak masaları özellikle küçük mutfaklarda tercih edilmektedir. Ve bu masalar bahar ve yaz aylarının gelmesi ile beraber genellikle mutfak balkonlarına taşınmaktadır. Bu konuda da oldukça büyük bir rahatlık sağlayan açınıp kapanabilen mutfak masaları taşıma rahatlığına sahiptir. Basit modellerde bulabileceğiniz uygun fiyat ve düşük bütçeli açılıp kapanabilen mutfak masalarının yanında dekorasyon anlamında oldukça şık ve sandalyeleri ile takım halinde üretilerek alıcılarının beğenisinde sunulan açılıp kapanabilen mutfak masaları da bulunmaktadır.

Küçük Mutfaklar İçin Öneriler

Küçük mutfaklar için fazla aksesuarlardan uzak durulması mutfağı dağınık bir görüntüden kurtaracaktır. Ayrıca seçilen eşyaların ebatlarının küçük olması da mutfağı ferahlatacaktır. Mutfağın duvar boyası ve perdesi ise açık renklerde güneşi yansıtacak renkler olması gerekmektedir. Bu yöntem mutfağı olduğundan daha geniş gösterecektir. Mutfak dolaplarının da koyu renk tercihlerden farklı olarak daha açık ve soft renklerde olması mutfağa ferah bir görüntü verecektir.

2020 Açılabilir Mutfak Masası Çeşitleri

Küçük mutfaklarda kullanım alanı yaratmak oldukça zor bir o kadar da önemlidir. Bunun için öncelikle mutfak eşyalarınızı alırken fazla yer kaplayan mutfak araç gereçlerinden uzak durmalısınız. Bunun yanı sıra ankastre mutfak size beyaz eşya konusunda avantaj sağlayarak yer tasarrufunuza da katkı sağlayacaktır. Mutfak masanızın duvara monteli olması da yer tasarrufu konusunda önemli püf noktalardan biridir.

2020 Açılabilir Mutfak Masası Modeli

Küçük mutfaklarda alacağınız diğer önlemler ise ölü dediğimiz alanları kullanıma açarak kendinize fazladan depolama alanı yaratmanızdır. Tezgah aralarına koyabileceğiniz raflar ya da askılıklar fazla eşyalarınızı düzenli bir şekilde sergilemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca kapı üstlerinde bulunan duvar boşluğuna da portatif bir dolap yaptırabilir ya da raflı sistem yerleştirerek çok sık kullanmadığınız mutfak araç gereçlerini saklamanız için size önemli bir avantaj sağlayacaktır.

2020 Açılabilir Mutfak Masası Modelleri

Küçük mutfaklarda pencerelerinizi olabildiğince kapatmamaya özen göstermelisiniz. İçeriye giren gün ışığının engellememesi mutfağınızı geniş ve ferah gösterecektir. Ayrıca mutfağınızda kullanacağınız renk kombinasyonlarında ayrıntılara kadar önem vermelisiniz. Her rengi içerisinde barındıran küçük mutfaklar, eğlenceli bir mutfak görüntüsünden ziyade size kalabalık ve dağınık bir görüntüye neden olacaktır. Öncelikle duvar renkleriniz, zeminde kullanılan renkler ve mutfak dolaplarınızın rengi bir bütünü yansıtmalı ve açık ile soft renkler arasında bir renk yelpazesinden yardım alınmalıdır.