Espirili, Çarpıcı ve Renkli : Pop-art dekorasyon

Canlı renklerin enerjisini her mevsim evininde yaşamak hatta biraz daha abartıp cesur aynı zamanda zıt renklerin ortaya çıkardığı çarpıcı atmosferin tadını yaşamak isteyenler için Pop-art stili en ideal ev dekorasyon stilleri arasında yer alıyor. Amerika’da bir dönemin eleştiri oklarını yönelttiği ve akımın öncülerinden olan sanatçı Andy Warhol ile özdeşleşen ve hızla tüm dünyayı saran rengarenk cıvıl cıvıl bir akım pop-art.  Esprili ,eğlenceli ve çarpıcı bir ev dekorasyon stili pop-art, retro sevenler bilir geçmişten günümüze gelen modern – retro dekorasyon stillerinde evin bir kısmında mutlaka pop-art tasarımlar öne çıkarılmış ve ortamı hakimiyetine alan canlı renklerin ve tarzın tamamlayıcı bir parçası olmuştur.

Pop-Art Nedir?

Pop-Art Dekorasyon nedir?
Pop-Art Dekorasyon nedir?

Her zaman renkli !

Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi pop-art dekorasyon stili parlak ve canlı renkleri özgürce bir araya getiren bir akım, dolayısı ile yaşam alanlarına hareket ve birazda eğlence katmak için öncelikle cesur tasarımlar ve renklerin mekana hakim olması gerekir. Özellikle duvar dekorasyonunda pop-art poster modelleri olmazsa olmazlar arasında, salonda, mutfakta, yatak odasında kısacası aklınıza gelebilecek tüm yaşam alanlarında pop-art stilinin çarpıcı yansımaları yayılmalıdır. Bir dönem moda dünyasını etkisini altına alan pop-art akımı çok geçmeden ev dekorasyon sektöründe başarılı ve çarpıcı örnekleri ile çoğu kişinin beğenisini ve ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Mekana eğlence katan tasarımlar

Pop-art dekorasyon fikirleri arayanlar için en etkili ve basit şekilde stili ortama yansıtabilen dekoratif tasarımlar arasında dev posterler, eğlenceli yastıklar, çeşitli dekoratif aydınlatmalar, hatta halı ve mobilyalar geliyor. Duvar dekorasyonu pop-art stilini yansıtmanın en etkili yollarından bir tanesi, bunun için çizgi roman sayfaları ve çeşitli kahramanların yer verildiği baskılar duvarda stili başarılı şekilde yansıtmak için kullanabilir.

Marliyn Monroe ve Audrey Hepburn gibi dünyaca ünlü isimlerin posterleri ve çeşitli tasarımlarda yer alan baskıları  pop-art stili ev dekorasyon örneklerinde oldukça sık tercih edilir. Kısacası 50’li yılların ünlü yüzlerinin yer aldığı aklınıza gelebilecek tüm dekoratif eşyaları bu stilde kullanabilirsiniz.

Dinamik Genç Odaları İçin Pop Art Poster Modelleri

Pop-Art Dekorasyon Hangi Alanlarda Kullanılır?

Pop-Art dekorasyon, genel olarak salonlarda, mutfaklarda tercih edilmektedir. Bu dekorasyon stilini genel olarak duvar dekorasyon ürünleri ile sağladığımızı düşünürsek, her alanda uygulamamız mümkün. Ofislerde, toplantı odalarında, home office alanlarda, kapılarda, kısacası istediğimiz her alanda kullanabiliriz. İhtiyacımız olan tek şey pop-art motiflerin uygulanabileceği bir alan. Duvarda bir poster sayesinde, salonda bir yastık modeli ile bunu sağlamanız mümkün. Diğer dekorasyon ürünlerinde de canlı renkler tercih ederek desteklemeyi unutmayın. Özellikle retro tasarımlar ile oldukça uyumlu olacağından, mobilyalarınızı retro çizgilere sahip modellerden seçerseniz, pop-art dekorasyonunuzu ön plana çıkartabilirsiniz.

Materyaller ve renk seçimleri

Pop-art ev dekorasyon örneklerini incelediğinizde neon renklerin mekanı ele geçirdiğini rahatlıkla görebilirsiniz, kimi zaman duvarda, kimi zaman ise mobilyalarda parlak canlı renklerin hakimiyeti altında bir ortam. Ancak bu parlak ve cesur renkler dengeli kullanıldıklarında ortaya daha düzenli ve şık bir görünüm çıkabilir, bilinçsizce yapılan renk seçimleri sonucunda kalabalık, göz yorucu ve bunaltıcı bir ortam görünümü çıkabilir.

Duvarları neon renklere boyamak zorunda değilsiniz, pekala beyazda olabilir, daha temiz ve modern bir mekanda pop-art temalar daha etkili şekilde vurgulanabilir. Bu anlamda aşırıya kaçmak yada kaçmamak tamamen sizin tarzınıza ve zevkinize bağlı bir durum, galerimizde sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz modern pop-art ev dekorasyon fikirleri seçtik, beğeneceğinizi düşünüyoruz.

[galeri]