Ferah ve Şık Bir Dekorasyon İçin Lavanta Rengi

Evinizde huzuru ve doğallığı ön plana çıkarmak istiyorsanız özellikle duvar boyası seçimlerinizi iyi analiz ettikten sonra yapmalısınız. Her bir rengin kendine has bir tarzı vardır ve kullanıldığı yaşam alanında yaratacağı etkiler farklılıklar gösterecektir. Renkleri iyi analiz etmek kaliteli ve uyumlu bir dekorasyon için oldukça önemli bir nokta, bir rengin bir çok farklı tonu var, her bir ton farkının yaratacağı etkiler yine mekanda çok farklı bir etki yaratabilir, bunu unutmamak gerekiyor.

Bugün yazımızda evinde hem şık hemde ferah bir atmosfer yaratmak isteyenler için lavanta rengi ve lavanta rengi ile dekore edilmiş birbirinden farklı yaşam alanlarından bahsetmek istiyoruz.

Ferah ve Şık Bir Dekorasyon İçin Lavanta Rengi

Lavanta rengi aslında dekorasyonda hiç yabancı olmadığımız bir renk, daha çok karşımıza lila ve leylak isimleri ile çıkıyor. Lavanta rengi bir mor tonu, dolayısı ile sofistike ve etkileyici bir yanı var. Lavanta renginin en belirgin özelliği ise yumuşak ve ferah etkisidir, aynı zamanda pastel tadında bir renk tonu olduğu için kullanıldığı yaşam alanlarında huzurlu ve ferah bir etki kaçınılmazdır.

lavanta rengi genç kız odası dekorasyonu

Lavanta rengini bir çok yaşam alanında kullanabilirsiniz, bu rengin yoğun olarak kullanıldığı alanların başında kız çocuk odaları geliyor. Hem doğal hemde yumuşak görünümü ile çocuk ve genç odaları için oldukça uygun bir renk tonu. Oturma odaları ve yatak odaları lavanta rengi için oldukça uygun alanlar, yatak odasında bu rengi ister duvarda, ister mekan içinde çeşitli vurgular ile öne çıkarın, sonuç son derece çekici ve rahat bir stil olacaktır.

lavanta rengi dekorasyon

Lavanta rengini evinizde kullanmak istiyorsanız size önerimiz mekan içinde yine farklı pastel renk tonları ile kombinleyin, özellikle mekanda beyazı öne çıkardığınız zaman aradığınız rahat, huzurlu ve şık atmosferi kolayca elde edebilirsiniz. Lavanta rengini duvarlarınıza uygulamak istiyorsanız odanın tüm duvarları yerine belli alanlarda bu rengi öne çıkarmanızı öneriyoruz, bunun neden ise lavanta rengi pastel bir renk tonudur, pastel tonlar ilk bakışta göz yormayan huzurlu bir etkiye sahiptir ancak uzun süre bu renge maruz kalındığında sıkıcı bir etki yaratabilir.

lavanta rengi dekorasyon örnekleri 2017

Duvarların bir kısmında lavanta rengine eşlik etmesi için beyaz tercih ederek ortamda daha yumuşak ve kalıcı bir şıklık elde edebilirsiniz. Eğer lavanta rengi ile istediğiniz huzurlu ve rahat atmosferi elde ettiğinizi düşünüyorsanız ortama biraz hareket kazandırmak için parlak renk tonlarını dekorasyona dahil edebilirsiniz, daha çok aksesuarlarda bu tonları kullanırsanız dekorasyonu dengeleyebilirsiniz.

Lavanta Rengi İle Uyumlu Renkler

Ev dekorasyonunda en büyük problemlerimizden bir tanesi hangi rengi tercih edeceğimizdir. Ana rengimize karar verdikten sonra da bu rengi hangi renk ile kombinleyebileceğimizi düşünmeye başlarız. Sizi bu sorundan kurtarmak adına lavanta rengi ile uyumlu renklerden bahsetmek istiyoruz. Yazımızda da belirttiğimiz gibi lavanta aslında mor rengin bir tonudur. Dolayısıyla mor renk ile uyumlu olan her rengi tercih edebiliriz. Ancak lavanta renginin yanında en çok tercih edilen renkler hangileri diye sorarsanız; lavanta ile beyaz, lavanta ile su yeşili en çok tercih edilen renklerdir. Bu renkleri koltuk takımı, perde veya koltuk takımı halı olarak yapabilirsiniz.

Galerimizde sizler için seçtiğimiz birbirinden şık, rahat ve ferahlık etkisini yansıtan lavanta rengi ev dekorasyon fikirleri size ilham verecektir.

[galeri]