15 Çağdaş Tasarım Ve Modern Dekorasyon Örneği

Modern dekorasyon en son stillerin bir bütün içinde harmanlanması, çağdaş tasarım ise geleneksel ve modern stillerin bir araya gelerek mükemmel yeni görünümler oluşturmasıdır diyebiliriz. Tabi çağdaş tasarım veya dekorasyon dendiğinde modern dekorasyon değildir şeklinde düşünmek yanlış bir düşünce şekli olacaktır. Her çağdaş tasarım aynı zamanda bir modernize edilmiş dekorasyon tipidir.

Çağdaş tasarım ve modern dekorasyonlar hakkında eğer kafanızın karışmasına sebep oldu isek aşağıdaki açıklamalı görsellerle bir miktar daha netleştirebiliriz.

Modern Dekorasyon ve Çağdaş Tasarım Örnekleri

Tazelenmiş Mobilyalar ile Çağdaş Tasarım
Modern Dekorasyon ve Çağdaş Tasarım

Her ne kadar ilk bakışta tamamı ile modern bir dekorasyon örneği gibi görünse de, sandalye ve tezgah ayakları ile, sağlı sollu açık raflarla geleneksel detaylar ile dekore edilmiş bir ada mutfak modeli diyebiliriz. Eyfel ayaklar üzerine oturtulmuş mavi koltuklar ile rahat sandalyeler mutfağa canlılık katmış. Açık raflar ise iddialı mutfak aksesuarlarınız için bir sergi niteliğinde. Ada mutfak modelleri çağdaş tasarım ve modern dekorasyonlar için en ideal mutfak tiplerinden biridir. Sıradan düz bir mutfak duvarına veya dolabına ince dokunuşları yapmak oldukça zor iken, ada mutfaklarda durum çok daha kolay olabilir. Ada mutfak için kullanılan malzeme, rengi, dolapları, etrafında toplanacak sandalye ve koltuklar, onların rengi diye uzayıp giden bir listeye müdahale edebilirsiniz. Böyle olunca rahatlıkla istediğiniz dekorasoynu elde etmeniz mümkün.

Modern ve Çağdaş Oda Dekorasyonu
Modern Dekorasyon ve tasarım örneği

Geleneksel perdeler ya da sarkmalardan arındırılmış büyük pencereler, tüm doğal ışığın odanın tasarımının bir parçası olmasına olanak tanıyan çağdaş bir stil oluşturulmuş. Odaya yansıyan doğal ışığı biraz kırmak isterseniz süslü olmayan bal peteği tonlarında stor perdeler tercih edebilirsiniz. Modern ve çağdaş tasarımlarda geleneksel renkli perde modelleri, tül işlemelerinden ziyade sadelik ortaya çıkarılmaktadır. Bu nedenle daha sade ve modern görüntüye sahip ürünler tercih etmelisiniz.

Salon İçin Perde Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Modern Cam Orta Sehpa
Modern Dekorasyon ve cam orta sehpa

Güçlü profilli mobilyalar çağdaş tasarımı evinizde hissedin.  Bu çok yönlü sehpanın işlevselliği için dönen katmanlı bir cam tepesi var. Tabandan tavana pencereler ve kabarık beyaz mobilyalarla eşleşen cam tablolar, tüm alana havadar, geniş bir kalite kazandırıyor. Modern tasarımlarda hem metalik renkler hem de cam ürünler oldukça tercih edilmektedir. Bu nedenle metal ayaklı ancak cam yüzeye sahip sehpalar tercih edebilirsiniz.

Antre kısmında modernize edilmiş yuvarlak bir ayna size sizi karşılayacak. Tablonun alışılmadık bir yere yerleştirilmesi, tablo dekorasyonlarında yeni bir akın başlatabilir.

İlginizi Çekebilir : İlham Kaynağı : Aynalı Modern Dekorasyonlar

Son yıllarda avangart dekorasyon tiplerinden bu tarz dekorasyon tiplerine oldukça büyük bir şekilde kayma var. Bunun altında özellikle ülkemizde genç ve dinamik yapının çoğunluğu ve çağı yakalama isteği de etkili olmaktadır.

En Trend Çağdaş Ve Modern Dekorasyon Örnekleri

Çağdaş ve Modern Dekorasyonun en önemli özelliği şüphesiz havadar ve ferah hissini yaşatmasıdır. Özünde sadelik barındırır. Bu nedenle her kesim tarafından rahatlıkla tercih edilebilmektedir.

Çağdaş ve Modern Dekorasyonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki resim galerimizi inceleyebilirsiniz.

[galeri]