Pembe Kanepeler ile Feminen Salon Dekorasyonları

Salon dekorasyonu söz konusu ise cesur ve iddialı renkleri kullanma konusunda çoğu zaman çekimser kalınabiliyor, özellikle bu yaşam alanının evde en fazla zaman geçirilen bölge olduğunu düşünürsek bu tarz odak noktası haline gelen cesur renkleri kullanmak bir hayli zor. Bugün yazımızda etkileyici ve feminen tarzı ile dikkat çeken pembe kanepeler ile salon dekorasyon fikirleri ve detayları üzerinde yoğunlaşmak istedik. İşte ideal pembe salon dekorasyonu yapmak için dikkat etmeniz gerekenler!

Pembe Salon Dekorasyonu

Pembe Salon Dekorasyonu
Pembe Salon Dekorasyonu

Pembe ve tonlarını dekorasyona yansıtmak gerçekten zor ve cesur bir karar, bu renge ve tonlarına sahip tasarımlar mekan içinde tüm dikkatleri üzerine toplar ve odak noktası haline gelir. Ayrıca dekorasyona kadınsı bir etki katacağından dolayı salonda belirli alanlarda pembe kanepelerin yaratacağı feminen tarzı tamamlayıcı objeler yada aksesuarlar ile uyum sağlanarak etkileyici bir salon dekorasyonu elde edilebilir. Pembenin bir çok farklı tonu var, renk seçimlerinde mekanın tarzı ve yaratılmak istenilen etkiyi destekleyecek renk tonları seçilmeli, örnek verecek olursak pop art temalı bir salon dekorasyonu isteniyorsa parlak neon pembeler, klasik country tarzı bir salon dekorasyonu için ise pastel pembe tonları tercih edilebilir. Modern, sanatsal konsepte sahip bir salon için pembenin canlı tonları rahatlıkla kullanılabilir. Yani genel olarak yapmak istediğiniz dekorasyona uygun hareket etmeli ve bir bütün olarak düşünmelisiniz.

Pembe Koltuk ve Pembe Kanepe Modelleri

Yazımızın devamında sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden etkileyici pembe koltuklar ile feminen salon dekorasyon fikirleri ile devam etmek istiyoruz. Yer verdiğimiz örneklerde pembe kanepeleri salonda kullanmanın ipuçları ve pembe ile uyumlu renk tonları hakkında size fikir vereceğini düşünüyoruz.

Salonda pembe kanepe kullanmak isteyenler için güzel bir örnek, pembe üzerinde tercih edilen çizgili yastıklar sıcak aynı zamanda farklılık yaratan bir etki yaratmış. Aynı zamanda pembenin sıcak ve nötr renkler ile harika bir uyum içinde olduğunu gözler önüne seren bir dekorasyon örneği. Bu nedenle pembe koltuk veya kanepe üzerine çizgili beyaz veya gri tonlarında yastıklar tercih edebilirsiniz.  Ayrıca gri halı da pembe ile uyumlu olacak ve dekorasyonu tamamlayacaktır.

Çok fazla pembenin salonda göz yoracağını düşünüyorsanız stil sahibi bir pembe kadife chesterfield kanepeyi odak noktası haline getirebilirsiniz. Hiç bir çaba harcamadan pembenin yarattığı şık ve feminen etkiyi salona kolayca yansıtabilirsiniz. Mekan içinde hissedilen yoğun ahşap sıcaklığı ile kadife kanepenin şıklığı ortaya oldukça etkileyici bir stil çıkartmış.

Pembe koltuk ve kanepeler aynı zamanda eklektik dekorasyon sevenler için doğru seçimler arasındadır, desenleri özgürce öne çıkarabilir,  sanatsal tarzınızı yansıtabilir ve ahşap ve deri sıcaklığını istediğiniz gibi mekanda hissettirebilirsiniz. Kısacası dilediğiniz renk, doku ve vurgu seçiminizde hiç olmadığınız kadar özgürsünüz.

Endüstriyel dokuların öne çıktığı bir mekanda bile pembe kanepeler mekanda tek başına kadınsı bir etki yaratabilir. Nötr renkleri ve ahşap tasarımları başarılı bir şekilde dengelediğini rahatlıkla görebilirsiniz.

Pembe ile uyumlu renkler

Salonda pembe kanepelere uyum sağlayacak renk tonları konusunda kararsız kalıyorsanız diğer cesur ve iddialı renkleri seçebilirsiniz, mesela mesela mavi ve yeşil gibi.. Bu tarz bir kombin salonun enerjisini yükselteceği gibi her mevsim mekanda taze bir etki yaratır. Ancak dilerseniz ve pastel pembe renkleri tercih ettiyseniz gri ile mükemmel uyum sağlayacaktır. Ayrıca pembe ile beyazın uyumunu da göz ardı etmemek gerekir.

İlginizi Çekebilir : Dekorasyonda Toz Pembe Çekiciliği

Eskitilmiş beyaz tuğla duvarlar ve beyaz ahşap zemine sahip bir salonda pembe kanepeler odak noktası haline gelerek mekanda göz yormadan şık ve etkileyici bir parça haline gelebilir.

Salonda pembe kanepe ve koltuk kullanmak isteyenler için farklı bir fikir ise yine dikkat çekici bir renk olan mor ile kombinlemek. Ahşap zemin, pembe ve mor uyumunu tamamlayan siyah bir sehpa ile harika bir denge sağlayabilirsiniz.

Salonda pembe kullanarak uyumlu bir görünüm sağlamak için perdelerinizi kanepe renginiz ile aynı şekilde seçerek daha feminen bir tarz elde edebilirsiniz. Bu tarz bir kombin yapmayı düşünenler duvar rengi olarak açık tonları tercih etmeliler, bu şekilde daha ferah bir görünüm sağlanabilir.

Açık renk zemin, gökyüzü mavisi ile güçlü bir uyum sağlanabilir. Mavi ve pembe kombinasyonu her mevsim salonda taze bir görünüm sağlayacaktır.

Gri Kanepeler ile Muhteşem Salon Dekorasyonları

Yazımıza burda son verirken son olarak pembe koltukların ve kanepelerin sadece salonda değil, yatak odası gibi alanlarda odak noktası olduklarını hatırlatalım. Özellikle beyaz tonların yoğun olduğu yatak odalarında yatak ucunda yada mekanın büyüklüğüne göre yatak karşında kullanılarak şık ve özel bir görünüm sağlanabilir.

[galeri]