Birbirinden Çekici 24 Çizgili Duvar Kağıdı

Çizgili duvar kağıtları ile dekorasyon fikirleri 

Klasik renk duvarlar yerine rutinden uzaklaşıp yaşam alanlarına daha kişisel ve modern bir görünüm veren dekoratif duvar kağıtları ister klasik ister modern her tarz iç mekan dekorasyonu için tercih ediliyor. Sentetik duvar boyaları hem uygulama açısından zahmetli hemde duvar kağıtları kadar uzun ömürlü değiller, gelişen üretim teknolojileri ile günümüz dekoratif duvar kağıdı modelleri ısıya,neme,suya ve olası darbelere karşı dayanıklı özelliklere sahipler. Evinizin tarzını uzun yıllar bozmadan ve size bu sürede maddi olarak ek masraf çıkarmayacak en ideal tercih kesinlikle duvar kağıtlarıdır. Ayrıca yalnızca odalarda değil en çok harekete maruz kalan antrelerde de duvar kağıdı kullanımı avantaj sağlayacaktır. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde antre duvar kağıdı modellerinden bahsedeceğiz.

Uygulaması kolay, sınırsız renk ve desen seçeneği ve en önemlisi tarzınızı evinize özgürce yansıtabileceğiniz duvar kağıtları ile yaşam alanlarınıza istediğiniz etkileri ve sıcaklığı yansıtabilirsiniz. Dekorasyonda duvar kağıdı kullanmadan önce evinizin dekorasyon tarzına uygun desenleri renkleri ve modelleri tercih etmelisiniz. Hayalinizde canlandırdığınız bir iç mekan için doğru renk ve desene sahip duvarlar son derece önemlidir. Seçeceğiniz duvar kağıdının mekanda yaratacağı etkiler ve mekan içinde yer alan mobilya modelleri ve tarzları ile olan uyumunu göz önünde bulundurmalısınız. İşte sizler için yaptığımız araştırma sonucu bulduğumuz birbirinden güzel çizgili duvar kağıdı modelleri.

Dekoratif Çizgili Duvar Kağıtları

Duvar kağıdı modelleri dekorasyon tarzınız ne olursa olsun yaşam alanlarına stil ve karakter ekleyen dekoratif tasarımlardır, bu açıdan baktığımızda yaşam alanınız için seçtiğiniz duvar kağıdının mekana kazandıracağı etkiler çok önemli bir konudur. Ne istediğinize karar vermeden duvar kağıdı seçimi yapmayın, evinizde ne tarz bir etki yaratmak istiyorsunuz, huzurlu ve sıcak bir etkimi yoksa enerjik ve dikkat çekici bir tarz mı ? Her zevke ve tarza hitap eden binlerce farklı model arasından seçim yapmak zor olabilir belki ancak evinizde yaratmak istediğiniz etkiyi kimse sizden daha iyi bilemez.

Yazımızın bu bölümünde hem modern hemde klasik ev dekorasyon tarzlarına oldukça yakışan, mekana hem renk hemde sıcaklık kazandıran dekoratif çizgili duvar kağıdı modelleri ile devam etmek istiyoruz. Çizgili duvarlar bir çok farklı etkiyi mekana yansıtabilecek etkiye sahipler, iç mekan dekorasyonunun bu anlamda modern yada klasik olmasının hiç bir önemi yok, doğru renkler ve doğru mobilyalar ile çizgili duvar kağıtları her iç mekanda farklılık yaratabilir.

Diğer bir avantajı ise çizgilerin inceliğine ve kalınlığına göre mekan içinde göz yanılmaları ile mekanı daha büyük gösterme gibi bir şansınız olabiliyor. Çizgili duvar kağıtları bir odayı olduğundan daha uzun ve geniş gösterebilir, doğru renkler ile bu yanılsama sıcak ve dekoratif bir etki yaratabilir.

Çizgilerle farklı etkiler yaratın

Örnek verecek olursak bu konuda alçak tavanlara sahip bir oda içinde dikey çizgili duvar kağıdı kullanılırsa oda olduğundan daha yüksek bir görünüm kazanacaktır. Benzer şekilde yatay çizgilere sahip duvar kağıtları kullandığınızda dar bir odanın geniş bir görünüme sahip olacağını rahatça görebilirsiniz. Yaşam alanlarında çizgili duvar kağıtları kullanmak istiyorsanız ilk olarak mekanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalı ve bu yönde seçimler yapmalısınız.

Bilmeniz gereken ufak bir detay ise duvar kağıdı kullanacağınız alan büyük ise geniş çizgili duvar kağıtları tercih etmelisiniz, büyük mekanlarda kullanılan ince çizgiler etkisini kaybedebileceği gibi görsel açıdan hoş bir görünüm oluşturmayacaktır.

Çizgili duvar kağıtları hangi alanlar için uygun?

Başta oturma odaları olmak üzere dekoratif çizgili duvar kağıtları yatak odası, çocuk ve genç odaları, misafir odaları ve antre gibi alanlar için rahatlıkla kullanabilir. Ayrıca çizgili tasarımların mekanda yaratacağı sıcak etkileri düşünecek olursak oturma odası, çocuk odası ve antre gibi ziyareti bol alanlar için kullanılmasında yarar vardır.

Antre Duvar Kağıdı Modelleri

Antre Duvar Kağıdı Modelleri
Antre Duvar Kağıdı Modelleri

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, antreler öyle görünmese de evimizde en çok geçiş ve hareketin sağlandığı alanlar. Bu nedenle de kirlenmeye, boyanmaya, çizilmeye en müsait yerler. Hal böyle olunca bu alanlarda duvar kağıdı kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır. Duvar kağıtlarının hareketli ve canlı motifler içermesi bu alanın sıkıcılığını ortadan kaldırabilir. Ayrıca duvar kağıtlarının silinebilir olması da en çok harekete maruz kalan antrelerimizde temizlemek için bize kolaylık sağlayacaktır.

Yaşam alanı ister dar, ister geniş ister alçak tavanlı olsun çizgili duvar kağıtları her mekan için uygun ve dekoratif bir görünüm yaratır. Mekan içinde kullandığınız mobilyalara ve zemin renklerini ve mekanın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak kalın yada ince çizgilere bu çizgilerin renklerinin mekan ile uyumlu olup olmadığına karar vermelisiniz.

Galerimizde size ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden çekici 24 çizgili duvar kağıdı modeli seçtik. Çizgili duvarların farklı tarzlara sahip iç mekanlarda ne gibi etkiler yaratacağı konusunda size yol göstereceğini ve fikir vereceğini düşünüyoruz.

[galeri]