Çift Mekanizmalı Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalı?

Çift Mekanizmalı Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalı; Son dönemlerde evlerden, ofislere hayatın birçok alanında kullanılmaya başlanan hatta gün geçtikçe kullanımları artan modern, spor ve şık görünümleriyle ve oldukçada pratik olan kullanımlarıyla sıradan perdelerin kullanımlarının önüne geçen stor perdelerin temizliği herkesin öğrenmek istediği bir konu. Çift mekanizmalı stor perde temizliği nasıl olmalı sorusu aslında oldukça önemli bir soru. Uzun ömürlü bir stor perde kullanımı için oldukça önemli soru.

Stor Perdelerin Kumaşlarının Temel Özellikleri

Stor perdeler hem kullanımları hem de mekanizmaları olarak normal perdelerden oldukça farklı bir mekanizmaya sahiptirler. Stor perdeler mekanizmalarına uygun olarak üretilmiş olan özel kumaşlar ile çalışabilirler. Stor perdeler genel olarak polyester kumaştan üretilmiş olanlardan yapılırken farklı tarz ve modellerde keten kumaş veya pamuk kumaşlarında kullanıldığını görebilirsiniz.

Stor perdelerde kumaşların cinsinden daha önemli olan aslında bu kumaşlarda uygulanan apre kaplamalardır. Apre tekstilde ürünler için kullanılan bir çeşit cila türüdür. Bu cila türü stor perde kumaşlarının sert ve sağlam olabilmeleri için kullanılmaktadır. Stor perdelerde bulunan bu gibi özellikler nedeniyle çift mekanizmalı stor perde temizliği nasıl olmalı sorusunun cevabında sizlerle bütün stor perdelerde kullanabileceğiniz cevaplar vereceğiz.

Stor Perdelerin Ne Sıklıkla Temizlenmesi Gerek

Stor perdelerin ne sıklıkla ve nasıl temizlenmesi gerektiği en çok merak edilen konulardan biridir. Aslında bilindiği üzere birçok kişinin stor perde tercih etmemesinin sebeplerinden en üstte olanı temizliği konusudur. Stor perde nasıl temizlenir sorusuna; kapsamlı yanıt verilmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere veya daha doğru bir deyimle insanların inandığı üzere perde evdeki kokuları, tozları ve birçok kiri bünyesinde barındırır. Bu nedenle şöyle güzelce deterjanla makinede iyice yıkanması gerekmektedir. Ancak stor perdeler bu işlemin yapılması için hiçte uygun değiller. Ancak stor perdelerde kullanılan kaplamalar onları kire karşı koruyan kaplamalarla kaplanmıştır.

Tabi ki de bu stor perdeleri diğer sıradan perdelere oranla daha az sıklıkla temizlenmelerini sağlar. Şayet üzerine bir şey dökülmediyse yüzeysel bir temizlik yardımı ile evlerde kullanılan stor perdeler kullanımlarında edilecek dikkat ile üç ila beş yıl arasında kullanılabilirler.

[haber id=”11949″]

STOR Perdelerin Gündelik Temizlikleri

Stor perdeler birkaç haftada bir kez düzenli olarak bir bakımdan geçirmek kullanım ömürlerinin de çok olmasına oldukça fayda sağlar. Bunun için elektrikli süpürgelerde çekim güçlerinin minimuma indirilmesi ile koltukları süpürme başlığının da yardımıyla yüzeysel tozlarının alınma işlemi yapılabilir. Bunun yerine illa ben silmek isterim derseniz nemli bir bez yardımı ile hafifçe silerek tozlarını alabilirsiniz. Ancak size unutmamanız gereken bir püf nokta söyleyelim.

Stor perdelerin temizliğinde kimyasal deterjan kullanılmaması gerek. Çünkü kullanılan kimyasal deterjanlar stor perdelerin kaplamalarına zarar verebilirler. Bu nedenden dolayı su yardımıyla veya doğal sabunlu su yardımı ile bezi hafifçe nemlendirip silebilirsiniz. Perde modelleri 2019 yılında oldukça çeşitlendiği için, perde temizleme konusunda değişiklik göstermektedir.

Stor Perdeler Nasıl Yıkanmalı?

Stor perdeyi evde yıkamak istiyorsanız öncelikle yıkama işleminin yapılacağı zemini hazırlamanız gerek. Çünkü stor perdelerin her hangi bir zarar görmemesi için oldukça pürüzsüz ve düz bir zeminde yıkanmaları gerekmektedir. Yıkarken kumaşı kırıştırmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Geniş banyolar veya geniş balkonlar hatta teraslar bu işlem için oldukça uygundur.

Evde stor perde yıkama

Beyaz sabunla, arap sabunuyla veya doğal olan şampuanlar ile ılık olan bir suyun içine yumuşak olan bir sünger yardımı ile köpürtülerek yıkanır.  Stor perdeyi önce kapalı olan konuma getirerek tamamen yukarıda toplayın ve borusu ile birlikte asılmış olduğu yerden çıkartın. Daha sonra ise hazırladığınız alana yatırarak tamamen açık hale getirin ve tüm bu işlemler sırasında perde düz ve pürüzsüz olmasına dikkat edilmeli.

Çift Mekanizmalı Stor Perde Kullananlar

Özellikle geniş bir eve sahipseniz, perdeliklerinizi çift mekanizmalı perde ile donatabilirsiniz. Perdelikleri farklı renk tonlarına göre dizayn edebilirsiniz. Eğer açık bir alanda bu mekanizmalı perdeyi kullanacaksınız, çok aydınlık ve ferahlatıcı bir ortam hazırladığı kesindir. Tüm kullanıcılar adeta memnun olarak, sürekli kullanımlarında temin ettiği perde türlerindendir.

Çift Mekanizmalı Stor Perde Kullananlar

İsteğe göre parlak veya boncuklu şekillerinde olup, işlemeli olarak kullanılan perdeler de olmaktadır. Geniş camlılara bu tarz perde ile evinizi şık bir görünüm haline dönüştürmüş olacaksınız. Boyutları ve ebat olarak, her evin kendi yapısına göre yapılan perde çeşitlerindendir. Özellikle tül ve Fransız kupüründen olması çok şık bir perde kombini görünümüne sahip olacaksınız.

[galeri]