Çocuk Odası Dekorasyonu Püf Noktaları

Günümüzde çocuk odaları klasiğin dışında dekore edilmektedir. Eskiden kız ise pembe, erkek ise mavi renklerin ve tonların hâkim olduğu bir oda ile karşılaşırdık genellikle. Çocuk odası dekorasyonu püf noktaları için yazımızı okuduğunuzda küçük çocuk odası dekorasyon fikirleri ile  klasiğin dışında ihtiyacınız olacak bilgileri bulacaksınız.

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Evimizin hangi odasını çocuk odası yapacağımız konusunda kararsız kaldıysak, çok büyük olmayan odaların çocuk odası olarak dekore edilmeye daha uygun olduğunu belirtelim. Büyük odaların tercih edilmesi durumunda çocuklar için dizayn edilen mobilyalar daha küçük olduğunuzdan odada boş bir görüntü olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için evinizde bulunan küçük odaları çocuk odası olarak dekore etmeniz daha uygun olacaktır.

Çocuk Odası Dekorasyonu Püf Noktası
Çocuk Odası Dekorasyonu Püf Noktası

Çocuk odası dekorasyonu için temel amaç çocuğunuzun sağlıklı, mutlu ve konforlu bir odada vakit geçirmesini sağlamak olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda dekore edilen çocuk odaları hem sizin için hem de çocuğunuz için rahatlığın sembolü olacaktır.

Çocuk Odası Nasıl Dekore Edilmeli?
Çocuk Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Çocuk odası dekorasyonu için öncelikle belirlemeniz gereken konu tematik bir çocuk odası mı oluşturacaksınız, yoksa temanın ön planda olmadığı modern çizgileri ile sade bir çocuk odası mı tasarlayacaksınız? Sorusuna cevap vermek olmalıdır. Dilerseniz odanın tamamını tematik görünüm ile dekore etmeyip bir bölümünde tema ağırlıklı dekorasyon da uygulayabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Tematik çocuk odası dekorasyonu için mobilyalardan yatak örtüsü takımlarına kadar bir paket dâhilinde dekorasyon uygulaması gerçekleştirebilirsiniz. Bu yüzden size düşen konu temanın belirlenmesi olmalıdır. Bu işlem için de mutlaka çocuğunuz sizi yönlendirecektir. Çizgi film kahramanlarından spor dallarına kadar çok geniş alandaki tema uygulamalarını çocuk odası dekorasyonu için kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta mobilyaların sağlıklı malzemeler ile üretilmiş olması ve keskin hatlara sahip olmamasıdır.

Çocuk Odası Mobilyaları
Çocuk Odası Mobilyaları

Çocuk odası dekorasyonu için modern çizgilerin olduğu ve birkaç bölüm halinde düşünülmüş odalar oluşturarak ferah ve konforlu yaşam alanları da üretebilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına göre çalışma alanı oluşturmak gerekebilir. Çocuk odası dekorasyonu içinde çalışma bölümlerinin oluşturulması en önemli uygulamalardan biridir. Temel prensip olarak çocuğunuzun rahat edebileceği masa ve sandalye kullan

Çocuk Odası Örnekleri
Çocuk Odası Örnekleri

lmalısınız. Çocuk odası dekorasyonu püf noktaları arasında çalışma alanındaki ışığın önemi de oldukça fazladır. Çalışma alanının gün ışığını arkadan alacak şekilde konumlandırılması önemli bir prensiptir. Gece aydınlatmalarında ise mutlaka dereceli ışıklandırma sistemi ve farklı özellikteki yüzeyler için sarı ve beyaz ışık tercihleri değerlendirilmelidir. Bu sayede gözleri yormayan bir uygulamaya sahip olacaksınız.

Çocuk Odası Dekorasyonu Farklı Yaklaşımlar

Çocuk Odası Dekorasyonu Örnekleri
Çocuk Odası Dekorasyonu Örnekleri

Çocuk odası dekorasyonu püf noktaları içinde değerlendirilecek bir önemli kural da zemin dekorasyonu ile ilgilidir. Zeminde kullanacağınız parkelerin mutlaka kanserojen maddeler içermeyen ve standartlara uygun sağlıklı ürünler olması gerekir. Tematik ya da bağımsız mobilyalarla uyumlu bir zemin halısı tercih edebilirsiniz. Halılar mikroorganizmaların çok fazla ürediği eşyalar arasındadır. En güçlü temizleyiciler dahi bu alerjik varlıkları temizleyemeyebiliyor. Bu sebeple özellikle alerji problemi olan çocukların odaları için kilim tercih edilmesini öneriyoruz. Kilimlerin hem yıkanması mümkün hem de laminant üzerinde oldukça dekoratif bir duruş sergilemektedir.

Çocuk Odası Mobilya Modelleri
Çocuk Odası Mobilya Modelleri

Çocuk odası dekorasyonu içinde mutlaka olması gereken kısımlardan biri de kitaplıklardır. Kitaplığın olmadığı bir çocuk odası eksiktir. Çocuğunuzun kitaplarla ilgilenmesini istiyorsanız kendi beğendiği yazarların kitaplarıyla dolu kitaplıklar oluşturmalısınız. Ulaşması kolay, dikkat çeken rengi ve estetik yapısı ile kitaplıkların albenisinin yüksek olması gerekir. İsterseniz seçtiğiniz temaya ya da mobilyalara uygun bir kitaplık da yaptırabilirsiniz. Kitaplık için mutlaka odanın geniş olması gerekmiyor. Odada atıl vaziyette olan her bir bölüm için duvara monteli küçük raflı kitaplıklar da oluşturabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey hayal gücünüzdür.

Renkli Çocuk Odası Dekorasyonu
Renkli Çocuk Odası Dekorasyonu

Her çocuğun ilgi alanları farklıdır. Kendine ait bir hobisi olan çocukların hayata karşı olan tutumları daha pozitiftir. Bu sebeple ilgi duydukları hobileri sergileyebilecekleri ve üzerinde çalışma imkânı bulacakları alanların oda içinde konumlandırılması teşvik etme açısından da olumlu olacaktır.

Çocuk Odaları
Çocuk Odaları

Başarılarının ve hatıralarının olduğu albüm, plaket ve belgelerin dilerseniz oda içinde serpiştirilerek değerlendirilmesi dilerseniz de ayrı bir duvar üzerinde sergilenmesi mümkündür. Bu, çocuğunuzun ileriye dönük çalışmalarında motive edici bir unsur olacaktır.